Samsung lansează două produse fabuloase: televizorul 8K fără ramă și monitorul curbat QLED Gaming

Academia Barbatilor

Aflat în plină desfășurare, târgul de electronice din Las Vegas (CES) prezintă vizitatorilor produse ce par sosite dintr-un viitor descris în cărțile science-fiction. Una dintre companiile foarte active în acest sens este Samsung, care a lansat televizorul fără ramă QLED 8K și monitorul de gaming Odyssey G9, care are 49 de inci și este curbat. Foarte curbat.

Nu se cunoaște deocamdată prețul TV-ului 8K, dar se presupune că acesta nu va fi deloc ieftin. Cert este, însă, că partea frontală a acestui televizor este 99% display. Ceea ce înseamnă că din punct de vedere tehnic nu are o ramă (aceasta există, totuși, dar e microscopică), ba mai mult, grosimea TV-ului e de numai 15 mm.

Nu e de mirare. Tehnologiile inovative ale companiei sud-coreene au stat întotdeauna în primele rânduri ale oricărei industrii cu care Samsung a avut de-a face. Iar acum, viitorul pare din ce în ce mai luminos.

Q950TS, televizorul revoluționar 8K

samsung 8k

Modelul Q950TS revoluționează spațiul vizual din interiorul locuințelor moderne, grație formei ultra-subțiri, a sunetului surround și a implementării inteligenței artificiale, care împinge granițele tehnologiei TV către integrarea cu casele inteligente și cu procesul de învățare. Totul e setat pe o platformă ce beneficiază de sistemul de operare Tizen (propriu Samsung), menit să optimizeze experiențele audio, video, precum și caracteristicile smart.

samsung tv 8K

Pe lângă toate acestea, însă, vorbim despre primul model 8K, unul care, împreună cu cei 15 mm grosime și cu lipsa ramei, înglobează un televizor ce propune un foarte inspirațional efect de tip Infinity Screen. Probabil te întrebi ce se întâmplă dacă nu ai cum să urmărești conținut de calitatea 8K? Procesorul Quantum analizează și identifică în mod virtual fiecare pixel al displayului, făcând upscale într-o manieră impecabilă.

samsung tv 8K

Samsung și-a propus să ducă streamingul video la un nivel ridicat, implementând tehnologia AI ScaleNet, care preîntâmpină pierderile de informație de la compania ce face streamingul până la serverul televizorului. Primul parteneriat încheiat de cei de la Samsung în acest sens este cu Amazon Prime Video.

În privința sunetului, televizorul 8K are o tehnologie numită OTS+ (object tracking sound) care, susține Samsung, sincronizează imaginile în mișcare de pe ecran cu mișcarea dintre difuzoare, creând un efect surround.

O senzație: monitorul curbat de gaming Odyssey G9

Odyssey G9

Televizorul 8K e acompaniat de o altă premieră: monitorul curbat de gaming Odyssey G9, care vine cu o super-caracteristică: dublează rata de refresh a precedentelor monitoare lansate de Samsung, având un incredibil timp de răspuns de numai o milisecundă. Suportă AMD FreeSync 2 și e compatibil cu Nvidia G-Sync, având o rezoluție maximă de 5120 x 1440.

Odyssey G9 este primul display Samsung realizat special pentru gaming, având o curbură de 1000R. Aceasta înseamnă că ajunge aproape să echivaleze câmpul vizual al ochiului uman. În plus, este unul dintre cele mai curbate monitoare de pe piață, arătând clar că ținta celor de la Samsung este să creeze o experiență desktop care să se apropie cât mai mult de cea a ochelarilor VR. Iar dacă Odyssey G9 se dovedește a fi prea mare pentru a sta pe birou, există și variante mai mici, de 27 inci sau 32 inci, monitoare Odyssey de 2560×1440, cu aceeași curbură de 1000R.

Citește și: 7 super-gadgeturi ieftine, pe care să le folosești în fiecare zi