Samsung lansează Galaxy Z Flip, un telefon pliabil care deschide o nouă eră

Academia Barbatilor

Ca să fim corecți, vom avea parte de o bătălie între două smartphone-uri pliabile: Samsung Galaxy Z Flip și Motorola Razr, ceea ce ne face să ne întrebăm dacă 2020 va fi anul inteligentelor care se-ndoaie. Probabil că nu și posibil să… da, pentru că în mod cert va fi o modă care va survola lumea telefoanelor mobile: oamenii vor considera că e „șic” să ai un smartphone care se pliază, ocupând mai puțin loc în buzunar, dar rămânând la fel de deștept.

Dacă ne gândim bine, din punct de vedere vizual, ne întoarcem cumva prin anul 2005, când oamenii plăteau sume exorbitante ca să vorbească la telefoane minuscule. Doar că, acum, device-urile sunt mult mai sofisticate și mai potente. Primele imagini cu Samsung Z Flip, a cărui lansare va avea loc pe 14 februarie, vin de la site-ul german de tehnologie WinFuture, care a publicat randări oficiale ale smartphone-ului, precum și o listă cu caracteristici.

Samsung Galaxy Z Flip
Foto: WinFuture.de

Sansung își continuă cursa de provocare a celor de la Apple, odată cu acest nou model, dar și cu oferta de Galaxy Buds gratuite la o pre-comandă a modelului S20 Plus. Inovație și marketing, două elemente ce merg mână-n mână.

Galaxy Z Flip, puternic dar deja depășit

Așa cum era de așteptat, Z Flip va avea un display pliabil de 6,7 inci, de tip OLED, cu aspect 22:9 și rezoluție FHD+ (2636×1080). Spre deosebire de Galaxy Fold, informațiile ne confirmă că Z Flip va dispune de un display de „sticlă ultra-subțire”, în loc de panoul de plastic fragil care a cauzat o mulțime de probleme la Fold. Precum alte modele recente de la Samsung, Z Flip va avea o cameră frontală centrală, pentru selfies-uri. Va exista și un al doilea display, la exterior – un OLED de 1,06 inci (300 x 116), utilizat pentru a afișa ora și notificări simple.

În privința caracteristicilor interne, Galaxy Z Flip pare solid, deși ușor depășit: un procesor Qualcomm Snapdragon 855 Plus (de notat că nu e ultimul model de procesor, acesta urmând să fie plasat în modelul Galaxy S20), 8 GB de RAM și 256 GB memorie internă.

Cât despre porturi, există un singur port USB-C, pentru încărcare și pentru audio. Smartphone-ul nu va dispune de slot pentru carduri microSD și nu va avea mufă jack de 3,5 mm. De asemenea, nu are suport pentru 5G și va suporta doar rețelele LTE.

Trei camere pentru Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip
Foto: WinFuture.de

Galaxy Z Flip va dispune de trei camere foto: o cameră duală la exteriorul telefonului, de 12 MP, una de 12 MP super-angulară și una de 10 MP la interior.

Faptul că Galaxy Z Flip nu debordează de caracteristici care mai de care mai frapante nu reprezintă o problemă pentru Samsung. Site-ul WinFuture notează că planul este ca vânzările să se bazeze pe stilul futurist și designul unic, o strategie similară cu a celor de la Motorola în privința pliabilului Razr, care va fi lansat pe 6 februarie. Clienții care caută un smartphone nou și performant de la Samsung se vor îndrepta cu siguranță către Galaxy S20 (și, în mod special, către S20 Ultra).

Prețul și data lansării nu au fost confirmate încă, dar, precum spuneam mai sus, o informație venită dintr-o sursă de încredere, spune că Galaxy Z Flip va fi prezentat pe 14 februarie și va costa 1400 $.

Citește și: Samsung lansează două produse fabuloase: televizorul 8K fără ramă și monitorul curbat QLED Gaming