Se întorc titanii: Stallone și Schwartzenegger sunt gata de luptă!

Academia Barbatilor

Sylvester Stallone și Arnold Schwarzenegger. Două nume uriașe, care au cucerit lumea în anii 80-90, (printre altele) cu două serii fabuloase: Rambo și Terminator. Și în ziua de azi, dacă privim aceste filme rămânem în priză pentru acțiunea frenetică și intensitatea acesteia. Câți dintre noi nu am vrut să fim ca Rambo? Câți dintre noi nu am vrut să terminăm un… Terminator?

Îți amintești cum, în filmele de altădată (inclusiv în Terminator), atunci când credeai că eroul negativ e răpus, acesta mai avea o zvâcnire de orgoliu și, înainte de a-și da cu adevărat duhul, dădea un ultim asalt, eventual pe la spate, asupra eroului pozitiv? Cam asta se întâmplă acum, cu Stallone și cu Arnold. Doar că ei sunt eroii pozitivi. Primul are 72 de ani, cel de-al doilea, 71. Vârste la care bunicii își plimbă nepoții în parc. Sau strănepoții.

Doar că… lui Stallone și lui Arnold nu le (mai) arde de nepoți, ci de acțiune! Cei doi s-au întors pe platourile de filmare pentru ultima lovitură a seriilor care i-au făcut celebri. Rambo: Last Blood și Terminator Dark: Fate vor avea premierele curând.

Rambo: Last Blood, un final feroce

În 1982, Sylvester Stallone a început franciza Rambo cu First Blood, consolidându-și imaginea de star al filmelor de acțiune. A trecut mai bine de un deceniu de când am văzut ultimul Rambo (IV), dar iată că așteptarea va lua sfârșit. Trailerul Rambo: Last Blood ne arată că acesta e finalul seriei. Iar finalul se pare că va fi teribil de feroce.

La 72 de ani, Stallone arată umflat cu steroizi și foarte în formă. El intră din nou în ghetele de vânătoare ale lui John Rambo, pentru un ultim rodeo. Retras la ranch-ul familial din Arizona, războinicul e nevoit să iasă încă o dată din confortul personal și să plece într-o nouă misiune. Cu armele la foc automat și cu încrederea în sine între dinți, omul-armată trebuie să se răzbune încă o dată. Filmul, regizat de Adrian Grunberg, după un scenariu de Matthew Cirulnick, va avea premiera pe 20 septembrie.

Terminator Dark: Fate – Hasta la vista, baby!

Dacă e să fim sinceri, orice film cu terminatori făcut după Terminator 2: Judgement Day, a fost o prostie. Și au fost câteva, dacă ne gândim la Terminator 3: Rise of the machines, Terminator: The Sarah Connor Chronicles, Terminator Salvation și Terminator Genisys. Noroc că, acum, regizorul Tim Miller (Deadpool), cu un oarecare ajutor de la James Cameron (ca producător) a avut ideea unui ultim episod: Terminator Dark: Fate. Și, din fericire, noua producție va ignora continuările de după Judgement Day.

Trailerul ne face cunoștință cu Mackenzie Davis, noul protector, și cu Gabriel Luna, răufăcătorul din oțel care se joacă fără probleme cu metalul lichid. Efectele vizuale nu par foarte impresionante, dar să nu ne gândim prea departe, fiindcă momentan avem doar un trailer, filmul aflându-se în faza de post-producție.

Cea mai incitantă parte a teaser-ului este prezența Lindei Hamilton, care se întoarce din postura de Sarah Connor, mama viitorului lider al Rezistenței. Și, desigur, remarcăm și apariția lui Arnold Schwartzenegger, în rol de T-800… bătrân. Elemente care ne fac să sperăm la un Terminator „ca pe vremuri”. Premiera va avea loc pe 1 noiembrie.

Citește și: Chernobyl – noul serial care face ravagii. Lucururi de știut despre tragedia de la Cernobîl