Semafoarele modificate din Praga – divertisment sau artă

academia barbatilor

În Praga au fost modificate 48 de semafoare, prin înlocuirea imaginilor standard roşu / verde reprezentând pietonii şi alţi participanţi la trafic. Autorul modificărilor este artistul ceh, Roman TYC, un membru al grupului de artă Ztohoven, care a dorit să afişeze mai multe ipostaze ale oamenilor, atunci când vine vorba de opritul la semafor. Au fost astfel reliefate acţiuni interesante, cum ar fi persoane care urinează, beau, merg pe jos însoţiţi de câine etc..

Publicul larg a „îmbrăţişat” ideea ca pe o glumă, autorul primind chiar premiul de top la „Austria Trotuar Cinema Festival” din Viena, însă autorităţile i-au pregătit altceva. TYC Roman a primit o amendă consistentă şi a trebuit să plătească şi aducerea semafoarelor la starea iniţială. Artistul a fost de acord să plătească pentru reparaţii, însă, în cele din urmă, a fost condamnat la 30 zile de închisoare pentru că a refuzat să plătească amenda. În semn de protest, susţinătorii săi au semnat petiţii pentru eliberarea sa din închisoare, ba mai mult au cenzurat imaginile cu persoanele de pe semafoarele de trafic în întreaga Republică Cehă pentru a le face să apară ca şi cum ar fi fost decapitate.

În ciuda eforturilor depuse de suporterii lui TYC, sentinţa de 30 zile a fost efectuată şi artistul ceh a fost eliberat din închisoare luna trecută.

 Mai jos vă prezentăm câteva fotografii şi un video cu semafoarele modificate de Roman TYC :D.

 

[youtube id=”b0J43TLaDhI” width=”600″ height=”350″]