Sfaturi de îngrijire pe timp de iarnă, de care ar trebui să țină cont orice bărbat

Academia Barbatilor

Multe persoane își păstrează fizicul în formă și se îngrijesc doar pe perioada verii, având în cap ideea că vara poartă haine lejere și că ar trebui să arate bine. Acestea sunt, în general, persoanele care se îmbuibă din octombrie până în aprilie, moment în care se panichează, realizând că trebuie să facă ceva. Din păcate, cam târziu. Adevărul e că dacă vrei să arăți bine vara viitoare, trebuie să te-apuci de treabă încă de-acum, din timpul iernii, urmând celebra zicală cu gospodarul care-și face iarna car.

Pe timp de iarnă, climatul e, evident, mult mai dur, intemperiile și vântul sunt necruțătoare, iar cei care nu știu să-și îngrijească părul și pielea, vor suferi mai târziu. Având aceste lucruri în minte, iată câteva ponturi legate de cum să te menții în formă pe perioada iernii, pentru a nu suferi la vară.

Ține o dietă, pentru a-ți impulsiona sistemul imunitar

dieta îngrijire pe timp de iarnă

Foto: Pexels.com

Unul dintre cele mai importante aspecte care necesită atenție pe perioada iernii este dieta. Pe lângă faptul că o dietă potrivită te păstrează în formă, aceasta îți va îmbunătăți sistemul imunitar și-ți va hrăni corespunzător pielea și părul. Cel mai ușor mod prin care să-ți îmbunătățești dieta este să adaugi vitamine C și D, mâncând multe fructe și legume, carne de pește (somon, dacă se poate), să treci de la cafea la ceai verde.

Sigur, uneori poate fi complicat să adopți brusc o nouă dietă, însă încetul cu încetul, introducând anumite categorii de alimente în alimentația zilnică, vei face diferența. Să nu uităm că sărbătorile de iarnă sunt marele dușman al kilogramelor în plus, de aceea nu face păcatul de a te îmbuiba cu ocazia acestora, fiindcă mai târziu vei trage de tine prin zăpezi.

Atenție la igiena personală

îngrijire pe timp de iarnă

Foto: Pexels.com

Următorul lucru de care trebuie să ai grijă este igiena personală. În perioada anotimpului rece nu vei transpira la fel de mult ca pe timp de vară, iar în jurul tău sunt mai puține particule de praf, ceea ce înseamnă, automat, că nu te vei murdări la fel de repede. De aceea, vei avea tendința de a face mai puține dușuri iarna decât vara.

Cu toate acestea, nu ar trebui să încetezi să te îngrijești. Iarna e cel mai bine să-ți faci rost de un săpun de calitate superioară, care să nu-ți afecteze epiderma, ba chiar să meargă până acolo încât să-ți protejeze pielea. Apa înghețată poate avea un efect devastator asupra celulelor pielii, așa că un pic de atenție în legătură cu săpunul folosit nu strică.

Fă mișcare acasă

îngrijire pe timp de iarnă

Foto: Pexels.com

Unul dintre motivele pentru care oamenii nu se duc la sală iarna la fel de des cum se duc vara este că iarna e frig afară. Și poate și în „sală”. De ce ți-ai părăsi confortabila canapea pentru a merge să tragi de fiare, când afară e viscol? Nu e mai bine să stai în fața televizorului, cu un castron de pop-corn în brațe?

De fapt, nu prea. Faptul că nu te duci la sală din cauza frigului, lucru acceptabil, nu ar trebui să presupună să devii o legumă de canapea. Pune-ți hainele de antrenament și fă acasă un pic de mișcare în fiecare zi. Flotări, genoflexiuni, mergi pe bicicletă de cameră (dacă ai), aleargă pe bandă (dacă ai), folosește stepper-ul (dacă ai), fă exerciții cu gantere (p-astea e mai ușor să le ai). La urma-urmei, nu ai nicio scuză dacă nu faci sport, fie și în living.

Îngrijește-ți fața și barba

îngrijire pe timp de iarnă

Foto: Pexels.com

Marea problemă în timpul iernii este legată de îngrijirea tenului. Cea mai mare parte a corpului este acoperit cu haine, strat peste strat. Dar de cele mai multe ori, fața îți este expusă intemperiilor. Din fericire, acesta e un lucru care poate fi remediat după ce ajungi acasă, folosind produse de hidratare și de curățire a tenului.

Dacă te bărbierești, optează pentru un ulei de bărbierit fără alcool și pentru un aftershave de tip balsam, în loc de o spumă de bărbierit care conține alcool și alte produse chimice care-ți pot usca tenul și pot cauza iritații ale pielii.

În privința bărbii, cel mai bun sfat este să o acoperi cu o eșarfă de fiecare dată când ieși afară și este viscol sau temperaturile sunt foarte scăzute. Sigur, o barbă înghețată arată epic, dar pe termen lung, nu-ți vor plăcea efectele adverse. Gheața îți poate distruge suficient de rău părul, de aceea trebuie să ți-l îngrijești cum se cuvine, pentru a preîntâmpina acest lucru. De regulă, asta înseamnă să-ți speli în fiecare zi fața și barba cu un gel de curățare și să aplici produse hidratante, precum ulei de barbă și balsam de barbă.

Citește și cum să scapi de durerile de spate prin exercițiu fizic