Sfaturi de stil. Cum să ai o imagine impecabilă.

academia barbatilor

Stilul nu înseamnă doar să cumperi hainele  potrivite și să le asociezi corect. Ca să ai o imagine impecabilă, trebuie să știi cum să porți, nu doar ce să porți, cum să alegi și cum să păstrezi hainele. Iată câteva sfaturi de stil pe care să le incluzi în rutina ta vestimentară și care te vor ajuta să arăți tot timpul îngrijit.

Fii atent la cele mai mici detalii

Chiar dacă ai garderoba plină de piese scumpe și de calitate, dacă nu le păstrezi în condiții optime și nu ești atent la detalii atunci când le porți, acestea vor arăta ieftin și neîngrijit. Pantofii, pe care femeile îi vizează mereu în evaluarea unui bărbat, trebuie să strălucească. Sacoul trebuie să fie constant și atent curățat de scame, nu să arate ca ieșit dintr-un război cu perne. Cămașa trebuie să fie călcată la milimetru de fiecare dată când o îmbraci. Iar dacă este de culoare deschisă, trebuie să fie spălată înainte de fiecare purtare. Par reguli banale, dar tu le urmezi pe toate?

sfaturi de stil, cum să calci cămașa
Sursa foto: Pinterest

Investește în piese esențiale

Oricât de tentante ar fi noile colecții cu croieli avangardiste, materiale inovatoare și imprimeuri atrăgătoare, dacă garderoba ta nu are o bază solidă, nu vei avea ce sa faci cu acestea. De exemplu, banalul tricou alb poate că nu iese în evidență, însă pune în valoare multe alte piese cu care îl combini. Mai mult decât atât, te ajută să construiești ținute minimaliste, rafinate. De aceea, este important să ai un tricou alb de calitate. Investește în piesele basic, asigură-te că le ai pe cele mai bune, apoi te poți juca în voie, în propria garderobă, fără riscul de a arăta inadecvat.

Înțelege importanța croielii

Atunci când ai înțeles că o imagine impecabilă stă în felul în care hainele se așează pe corp, ai devenit un bărbat cu stil. Indiferent cât de simplă este ținuta, croiala perfectă o va face memorabilă. Tendința actuală în moda masculină duce către croieli slim-fit, așa că evită orice piese cu material în exces și asigură-te că hainele pe care le ai urmează perfect forma corpului tău.

croieli, costum, haină
Sursa foto: Pinterest

Păstrează hainele în cele mai bune condiții

Dacă ai grijă de hainele tale și ele vor avea grijă de imaginea ta. Păstrându-le în condiții optime, nu doar că îți vei facilita procesul de compunere a ținutei pe loc, ci le vei putea purta mai mult timp. Păstrează costumele și cămășile pe umerașe individuale, cu destul loc între ele pentru a lăsa țesătura să respire și a evita sifonarea. Păstrează puloverele frumos împăturite pe rafturi, fără să le presezi și așează pantofii pe rafturi, fără să îi înghesui, riscând să le deteriorezi forma și materialul.

sfaturi de stil
Sursa foto: Pinterest

Plănuiește cu o seară înainte ce vei purta a doua zi

Strategiile fac parte din ADN-ul nostru. Ar fi păcat să nu le folosim și în vestimentație. Indiferent că pregătești o nouă zi de muncă, o excursie, o întâlnire, fă-ți planul ținutei cu o zi înainte. Astfel, vei putea gândi ținuta potrivită, fără presiunea timpului, și vei avea certitudinea că toate piesele vor fi curate și călcate. Să arunci pe tine la întâmplare hainele pe care le găsești disponibile în garderobă, nu poate duce la rezultate bune. E adevărat că spontaneitatea e apreciată, dar nu și în acest caz.