Și bărbații poartă roz! 4 piese roz masculine de încredere

academia barbatilor

Mulți bărbați evită piesele vestimentare roz, considerând această culoare una copilărească sau care le atenuează masculinitatea. Totuși, tendințele ultimilor ani demonstrează că și bărbații poartă roz, ba mai mult, această nuanță preluată din moda feminină a devenit un must-have în garderoba masculină. De la cămașa pentru birou până la chino shorts, rozul face valuri printre bărbați. Chiar și costumele de haine în roz pastel sunt o opțiune de ținută de ceremonie pentru bărbații celebri. Vezi cel mai bine îmbrăcați bărbați la Oscar în 2019.

Așadar, indiferent că alegi piese din noile colecții la modă, fie că mergi pe variantele clasice, o piesă într-o nuanță stinsă de roz este o investiție pe termen lung. Pe lângă faptul că o vei putea include în diverse combinații cromatice, acest ton de roz te flatează, indiferent de culoarea tenului. Află ce culori te avantajează în funcție de nuanța pielii.

După experiența ultimelor sezoane, am identificat patru piese roz masculine pe care le poți aborda cu încredere.

Cămașa pentru ținuta office

Cămașa formală care te ajută, evident, să ai o imagine impecabilă la birou, vine la pachet cu un look banal, previzibil. Însă o variantă într-o nuanță stinsă de roz va sparge monotonia costumului office, păstrând, în același timp, formalitatea ținutei. O poți purta deopotrivă la costumul negru, cel bleumarin sau cel gri, fiind suficient de versatilă ca să le poată pune în valoare pe toate. În plus, vei fi admirat pentru că ai reușit să îmbini creativitatea cu stilul formal.

bărbații poartă roz, cămașă

Sursa foto: Pinterest

Puloverul roz, o piesă versatilă

Dacă în ținutele formale, rozul și-a făcut loc cu stil, în outfiturile casual și smart casual un pulover la baza gâtului în această culoare este o piesă esențială care poate fi înglobată în nenumărate stiluri. De exemplu, în weekend îl poți purta cu jeans slim fit și sneakers albi, iar ținutele smart casual îl poți combina cu pantaloni de costum și dress shoes. În ambele situații, alege pantaloni de culoare închisă pentru a crea un contrast cromatic care inspiră eleganță.

bărbații poartă roz

Sursa foto: Zara

Tricoul polo roz, de la chino shorts la costum

Fie că îl porți la o pereche de chinos scurți sau clasici în serile de vară, fie că alegi să îl porți pe sub sacou, în locul cămășii, în ținute casual Friday, tricoul polo este o piesă care nu se dă bătută în lupta cu tendințele. Alege unul într-o nuanță stinsă de roz și combină cu alb, unt, gri deschis pentru un look preppy sau mizează pe un contrast puternic cu o nuanță mai intensă de roz și o pereche de chinos bleumarin.

bărbații poartă roz, tricou polo

Sursa foto: Mango

Bărbații poartă roz din cap până-n picioare

Ai fi tentat să spui “stop! până aici a fost!”, însă vei vedea că o pereche de chinos în nuanța potrivită de roz sunt cireașa de pe tortul tendințelor. Serios, alege unii într-un ton foarte deschis și combină cu o cămașă crem din in și mocasini din piele întoarsă într-o culoare neutră, într-un look estival. Sau mergi pe o abordare ceva mai sport, cu un tricou alb și sneakers. În ambele cazuri, ajustează lungimea pantalonilor pentru a lăsa glezna la vedere, accentuând, astfel, aspectul casual al ținutei.

bărbații poartă roz, chino

Sursa foto: Pinterest