Ce înseamnă smart casual și cum compui o astfel de ținută

academia barbatilor

Auzi de smart casual prin tot mai multe reclame, ți-o spune și prietena ta, iar mai nou i-ai auzit și pe colegii de la birou dezbătând subiectul. Cum tot mai multe companii adoptă conceptul de casual friday, dacă nu chiar o politică generală smart casual când vine vorba de ținuta pe care o pot purta angajații, vedem deja tot mai mulți bărbați confuzi în jurul nostru. Și vă și înțelegem. Să porți sneakers cu sacou poate să pară nenatural după mulți ani de purtat aceeași ținută cu pantofi. Însă după acest articol ne vei mulțumi.

DOs and DONTs pentru un smart casual masculin ca la carte

Despre avantajele de a purta sneakers, unul dintre pilonii smart casual-ului, am scris deja aici, iar acum a venit timpul să îți oferim o imagine mai amplă. Ca să trecem la subiect, fără definiții din dicționar sau mai știm noi ce, smart casual nu înseamnă altceva decât a adapta piese clasice, elegante, la ținute și medii de lucru moderne, fără ca vreuna dintre părți, clasicul sau modernul, să-și piardă din farmec sau utilitate.

smart casual sacou

Sursa: Pinterest

Iar dacă urmărești doar aceste două categorii de haine, ești scutit instant și de nevoia de a urmări trenduri. Ținem să amintim, în acest caz, că oriunde ai vedea asta, nu ai voie să porți pantaloni de trening și sacou la birou. Iar dacă îți plac pantalonii de trening atât de mult încât nu ai renunța la ei, spune-ne și vom scrie un articol și pe tema asta.

Pe lângă asta, trebuie doar să mai știi că smart-casual, pe lângă combinațiile smart pe care le sugerează, este în mare parte despre fit și atitudine. Ai grijă deci ca hainele să-ți urmeze lejer linia corpului, iar atitudinea să fie una de primăvară, pe care o așteptăm cu atâta nerăbdare. Vezi mai jos ce piese trebuie să porți ca să devii cel mai cool bărbat din birou.

Încălțămintea potrivită: sneakers, loafers sau brogue

Sperăm că te-ai convins deja că pur și simplu nu poți da greș cu sneakersii. Ba mai mult, poartă-i cu pantaloni la dungă și vei fi admirat. Iar pentru zile mai active, află că la fel de bine vor arăta și cu niște chinos sau dark denim slim fit. Industria sneakerșilor nu este doar una dintre industriile în care se lucrează cel mai activ acum, ci este chiar locul în care cele mai noi tehnologii au șansa să se întreacă zilnic. Crede-ne deci pe cuvânt că în ziua de azi, dacă vorbim despre stil și fashion, puține lucruri sunt mai smart decât sneakerșii.

sneakers alb smart casual

Sursa: Pinterest

E adevărat, iubim sneakerșii, dar asta nu înseamnă că nu mai purtăm și altceva. Pentru zilele în care ai chef să mai variezi, îți recomandăm piese maro, din piele întoarsă. Cu niște brogue sau loafers nu vei intra niciodată în probleme. Totodată, pornind de la pantofii maro, nici nu va dura mult să pui la cale ținuta care te va ajuta să ții piept unei zile încărcate, pentru că vor arăta la fel de bine cu orice, oriunde te poartă jobul.

Blazere navy și gri

Trebuie să ai în garderobă cel puțin un blazer navy sau gri. Îți vor ține spatele la propriu în orice situație. Cel navy are avantajul că face impresie la fel de bună, indiferent de momentul zilei, în timp ce griul este fără îndoială cea mai versatilă culoare de pe pământ. Pentru un look smart casual, caută acele blazere cu croieli mai loose, dar ai grijă să-ți vină în continuare bine la umeri.

Sursa: stilmasculin.ro

Poartă-l peste un tricou când e cald și peste un pulover pe gât iarna. În acest fel, vremea, indiferent de anotimp, nu-ți va mai pune bețe în roate când va trebui să ajungi în cât mai multe locuri într-o singură zi.

Poartă mai des cardigan

Când te plictisești de blazer, nimic nu-i ține cu mai mult stil locul decât un cardigan. Atât de simplu e. Nu numai că vei da un aer proaspăt look-ului tău, dar vei aduce și ceva varietate în garderobă. Un alt avantaj ar fi că stă și mai fix pe corp, lucru pentru care prietena ta îți va mulțumi.

Sursa: Pinterest

Cămașa

…cu care poți experimenta iar foarte mult. Poartă cămașa descheiată cu tricou pe dedesubt sau mergi și mai departe și încearcă cămăși cu alt guler decât cel clasic, eventual și cu acele croieli moderne (dar nu asimetrice!). Asta îți dă voie să porți și cămăși ușor oversized, atâta timp cât păstrezi echilibrul și se încadrează în limitele smart pe care le descriem acum.

camasa alba barbati

Sursa: Pinterest

Mai multe culori

Nu ca să arăți ca un păun, ci ca un bărbat care înțelege mai mult decât că negrul merge la orice. Ai curaj să porți mai mult maro și vei vedea că totul se va combina și mai ușor. Asta pentru că maroul merge mână-n mână cu atâtea nuanțe și culori, dintre care navy, bej, olive sunt cel mai ușor de purtat și pe care nu îți va lua nici mult să le găsești în magazine.

smart casual

Sursa: Pinterest