Somon cubuleţe cu paste

academia barbatilor

Vă propunem azi o reţetă de somon cu paste, tocmai pentru că este unul dintre speciile de peşte care conţine cel mai mult Omega3 (antioxidant natural), magneziu şi reduce colesterolul din organism. Printre peşti bogaţi în Omega3 se mai numără şi macroul, heringul, scrumbia, sardinele, şi în general peştii cu carne grasă.

Timp de preparare: ~30min

Porţii: 4

Ingrediente: 400-500g file de somon, 400-500g paste, 400ml smântână dulce, 1 lingură ulei de măsline, sare, piper, verdeaţă (busuioc, pătrunjel, mărar etc.), parmezan ras

Pt. marinarea peştelui: 3-4 linguri de ulei de măsline, zeamă de la 1 lămâie verde, 3 căţei de usturoi, 1 linguriţă verdeţuri uscate (rozmarin, oregano, cimbru, busuioc, mărar), sare, 4 boabe de piper negru – toate aceste ingrediente amestecate într-un vas.

Mod de preparare:

Se spală somonul şi se taie în cuburi mari, iar apoi se aşează în vasul unde am amestecat ingredientele pentru marinare. Se lasă la frigider pentru minim 15min să se macereze, însă se poate pune şi cu o seară înainte, deoarece aromele intră mai bine în peşte.

Odată peştele macerat nu mai rămâne decât să fie puse pastele la fiert în apă fierbinte cu sare pentru 8-10min în funcţie de timpul specificat pe ambalaj şi să fie pregătit sosul.

Somonul se pune cu tot cu marinata într-o tigaie încăpătoare şi se căleşte câteva minute la foc mediu scuturând din când în când vasul. Nu se amestecă fiindcă se zdrobeşte.

Când carnea s-a închegat (nu se căleşte excesiv, întrucât peştele se coace în maxim 5 minute) se adăugă smântâna dulce, şi se mai lăsă să dea un clocot.

La final se pune sare, piper, verdeaţă (busuioc, oregano, pătrunjel, iarba ciorii…) şi se ia de pe foc.

Se scurg pastele, se amestecă cu o lingură de ulei de măsline să nu se lipească între ele şi se servesc cu somon şi sos de smântână presărat cu parmezan ras şi verdeţuri.

Reţeta de Somon cu paste este aromată, potrivită pentru o cină obişnuită sau atunci când vreţi să impresionaţi.