Șortul pentru bărbați. Reguli de bună purtare

academia barbatilor

Șortul pentru bărbați nu mai este demult o piesă pe care aceștia o puteau purta doar în perioada copilăriei, la plajă sau în timpul activităților sportive. Această piesă vestimentară confortabilă a devenit adorata sezonului cald, fiind declinată în diferite modele pentru diverse ocazii. Tocmai pentru că regulile vestimentare s-au schimbat și i-au permis șortului să intre pe noi teritorii stilistice, au apărut alte noi reguli care să te ajute să îl abordezi corect.

Alege lungimea corectă

Lungimea este cel mai important factor care transformă aspectul unei ținute cu șort într-una reușită sau într-un dezastru. În mod ideal, șortul ar trebui să se termine undeva între 3,5 și 7,5 cm deasupra genunchiului. Dacă depășesc genunchiul sau dacă urcă prea sus deasupra lui, intri pe teritorii riscante. De asemenea, această regulă poate varia și în funcție de înălțimea ta. Bărbații înalți trebuie să aleagă un șort care să se termine cu 3,5 cm deasupra genunchiului, care echilibrează vizual proporțiile corpului. În timp ce bărbații scunzi ar trebui să poarte șortul mai scurt, cu 5 cm deasupra genunchiului, care creează iluzia unor picioare mai lungi.

Ai grijă la mărime

Trebuie să fii conștient de faptul că șortul, spre deosebire de pantalonii lungi, adaugă volum doar în partea de sus a picioarelor. De vreme ce ai gambele la vedere, șortul dă senzația unor coapse mai groase, prin contrast. Tocmai de aceea trebuie să alegi măsura corectă și modelul care să estompeze acest efect. Alege o variantă de șort cu croială conică, ce face tranziția discret de la piciorul gol către zona îmbrăcată. Un șort care urmează fidel linia corpului va arăta ideal pe orice conformație.

Cu manșetă sau fără?

De obicei, șortul chino se poartă cu manșetă, care adaugă un accent de stil, însă acest lucru ține mult de gustul personal. Dacă ai picioarele subțiri, manșeta te va ajuta să creezi impresia de mai mult volum. În schimb, dacă ești scund, un aspect liniar, fără manșetă, te va ajuta să distragi atenția de la înălțime. Iar dacă ești un tip musculos, este recomandat să mergi tot pe varianta fără manșetă pentru a nu crea și mai mult volum și a atrage atenția pe zona coapsei.

șortul pentru bărbați
Sursa foto: Pinterest

Renunță la șosete!

Sau poartă șosete care nu se văd din pantofi. Niciodată nu purta șortul cu șosete la vedere. Indiferent dacă porți sneakers sau pantofi derby, lasă șosetele acasă!

Combină cu cămașa potrivită

Tricourile polo sau cămășile cu mânecă scurtă sunt cele mai potrivite variante pentru că sunt dedicate sezonului cald, la fel ca și șortul. Poți opta și pentru o cămașă cu mânecă lungă sau un tricou henley dar ai grijă să sufleci mânecile (află cum să sufleci corect mânecile cămășii). Poți lăsa cămașa pe deasupra pentru un look casual, relaxat sau o poți purta în pantaloni, pentru o ținută mai rafinată.

șortul pentru bărbați
Sursa foto: Pinterest