Stația auto Cobra 75 ST – caracteristici tehnice

academia barbatilor

În alegerea primei staţii radio CB pentru maşină, principalele criterii trebuie să fie caracteristicile tehnice şi confortul oferit în timpul condusului.

Pentru un drum lung şi o maşină de dimensiuni reduse, o staţie miniaturală, care îmbină atât performanţele tehnice avansate, cât şi ergonomia şi uşurinţa în utilizare reprezintă cea mai bună alegere. Din acest motiv, ca alternativă la stațiile de dimensiuni mari, Falcon Electronics, liderul naţional pe piaţa echipamentelor electronice auto în România, recomandă Cobra 75 ST, care înglobează toate funcțiile de control importante direct pe microfon.

statie-auto-falcon-cobra-75-st-2

Ergonomia, la baza stației CB

Datorită designului compact şi ergonomic al unităţii staţiei radio CB şi a faptului că toate comenzile pot fi accesate cu o singură mână direct de pe microfon, unitatea poate fi instalată în spații diversificate, cum ar fi sub bord, în cotieră sau sub scaune, fără să incomodeze şoferul în timpul mersului.

Firul spiralat al microfonului, care poate ajunge la circa 3 metri, asigură portabilitatea staţiei CB. De asemenea, chiar dacă are dimensiuni extrem de reduse (78,94 mm x 107,95 mm x 31,75 mm), microfonul reuneşte toate funcţiile:

* reglajele pentru volum şi nivelul squelch-ului;

* managementul canalelor de comunicare – staţia poate memora până la 4 canale şi poate monitoriza două canale diferite în acelaşi timp;

* comutatorul AM/FM;

* butonul de blocare a tastaturii pentru eliminarea pericolului schimbării accidentale a canalelor sau funcţiilor.

Ecranul LCD luminat, aflat tot pe microfon, este uşor lizibil atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Difuzorul puternic integrează filtre de reducere a zgomotului cu până la 90%(sistemul Soundtracker). În plus, unitatea principală a Cobra 75 ST acceptă conectarea unui difuzor extern.

statie-auto-falcon-cobra-75-st-3

Modelul Cobra 75 ST este disponibil în toate magazinele Falcon Electronics şi ale partenerilor săi, precum şi pe www.store.falcon.ro. Staţia respectă prevederile legale ale Uniunii Europene şi funcţionează la puterea de 4W în FM.

Specificații tehnice:

Generale:

 • 40 de canale FM/AM
 • Gama de Frecvenţe: 26.565 la 27.99125 MHZ
 • Toleranţă Frecvenţă: 0,005%
 • Stabilitatea frecvenţei: Sintetizator automat PLL (Buclă cu fază blocată)
 • Temperatură Funcţionare: –20° C ÷ + 55° C
 • Tensiune Alimentare: 13,2 V nominal
 • Consum:

EmisieAM/FM = 1,4A (maxim)

Recepţie: mod filtrat: 0,9 A;

 • Ieşire Audio = maximum 1,2A
 • Conector Antenă: UHF; SO-239

Preț recomandat: 579 lei, TVA inclus

Pentru rezultate optime, se recomandă folosirea stației împreună cu antena Cobra HG A1500, cu o putere de 300W, o înălțime de 914 mm și care dispune de braţ şi talpă magnetică construite din oțel inoxidabil, placat cu crom negru, rezistent la zgârieturi.

antena-cobra-hg-a1500-falcon-statieSpecificații tehnice:

 • Gamă de frecvenţe: 26 – 30 MHz
 • Compatibilă cu toate staţiile radio CB
 • Antenă reglabilă (posibilitate de acordare)
 • Cablu coaxial de conectare

Preț recomandat: 159 lei, TVA inclus

Despre Falcon Electronics:

Falcon Electronics este liderul pieței româneşti în domeniul echipamentelor electronice pentru autovehicule. Cu peste 20 de ani de experienţă în importul şi distribuţia de electronice auto, Falcon comercializează produse performante, aparţinând unor branduri de renume mondial. Compania este importator oficial în România pentru sistemele de securitate Viper, staţiile walkie-talkie şi CB radio de la Cobra, detectoarele Escort, Beltronics, Whistler şi Cobra, dispozitivele de navigaţie Navon, car kit-urile Bury şi Parrot, sistemele de sonorizare Kicker şi dispozitivele conectate Parrot. De asemenea, în portofoliul Falcon Electronics se găsesc echipamente multimedia şi audio de la Sony şi JVC.