Stil la 20 de ani : 6 piese „must have”

Avatar

Rareș Lazăr

, Fashion

Dacă te încadrezi în intervalul 20-29 și ți-ai dat seama că trebuie să scapi de skinny jeans probabil ai citit articolul  cu sfaturi de stil la 20 de ani. De asemenea, pentru a-ți construi din nou garderoba îți propun o listă cu piese care sunt „must-have” pentru această vârstă. Iată-le:

Cămașa albă

Cămașa albă este cea mai sigură alegere din garderoba unui bărbat. Nu trebuie să-ți lipsească și te sfătuiesc să ai minim 5 cămăși albe. Alege-le în funcție de calitate, mărime și material. Ia seama și la guler. Unele cămăși au gulerul mai lat sau mai subțire, mai rotunjit sau mai ascuțit. De asemenea, unele nu au guler clasic ci unul de tip tunică. Dacă porți cămașa cu sacou, ai grijă ca mânecile să fie suficient de lungi. Este important ca manșeta să fie cu un deget mai lungă decât mâneca sacoului. Poți purta cămașa albă la costum, la o întâlnire sau la o seară în oraș cu băieții. Ai grijă la materialul din care este făcută cămașa. Dacă este din mătase o să arăți ca un mafiot din New York-ul anilor 80 iar dacă este din polyester te vei simți ca un pui ambalat în folie de plastic. Mergi pe lucruri simple pentru că despre aste este vorba când vrei să ai stil la 20 de ani.

Jeanși

Cu siguranță ai tot purtat jeanși până acum, constatând că sunt foarte versatili. Așa este. Pot fi purtați cu un sacou și pantofi, cu o jachetă și teniși, în tot felul de combinații. Te sfătuiesc să mergi pe negru sau bleumarin atunci când nu știi ce culoare să alegi. Blugii raw sunt cei care nu au fost prespălați și nu au acel efect de purtare. Îi recomand pe aceștia pentru o abordare smart a look-ului.

Pantofi

Dacă lucrezi într-un mediu corporatist sau vrei cu tot dinadinsul să porți costum, ai nevoie de niște pantofi adevărați. Pentru toate cazurile, îți recomand pantofii Oxford sau Brogue. Dacă ai mai purtat pantofi eleganți până acum, știi cât de incomozi pot fi. Alege o talpă cu tehnologie pentru confort pe durata întregii zile și ai grijă ca pantofii să fie din piele. Îți recomand să cauți un cizmar care face și pantofi. Eu am găsit pe cineva care îmi face pantofii pe comandă iar prețul acestora nu întrece prețul pantofilor pe care îi poți cumpăra din magazinele celebre de fashion.

Primul tău costum

Cel cu care te-au îmbrăcat părinții tăi la banchet sau la nunta mătușii nu se pune. Pentru început, alege un costum gri sau bleumarin pentru că acestea sunt puse în evidență  atât de lumina naturală cât și de cea artificială. Desigur, nu îți vei permite un costum făcut pe comandă dar pune-ți deoparte niște bani pentru un costum de calitate. Nu uita că acesta trebuie să-ți vină perfect. Îți recomand să te ferești de costume din polyester și să le cauți pe cele care sunt făcute din lână. Verifică blend-ul de materiale cu ajutorul etichetelor din interiorul sacoului sau pantalonilor.

Pantofi sport albi

Sunt cei care te vor scoate din multe situații în care nu știi cu ce să te încalți. Pot fi purtați la aproape orice. Chiar și la costum. Vom vorbi despre acest subiect într-un articol viitor.

Ceasul

Este vremea să-ți iei un ceas și probabil, așa cum mulți o fac, îl vei cumpăra din primul tău salariu. Eu așa am făcut. Desigur, nu se pune dacă tatăl tău ți-a dăruit când ai împlinit 18 ani un Patek Philippe. Cumpără un ceas simplu pe care îl poți purta în mai multe situații. Recomand unul cu cadran alb.