5 sfaturi vestimentare pentru a părea mai înalt

Avatar

Rareș Lazăr

, Consiliere, Fashion

Conform unui studiu realizat de Euronews în 2016, înălțimea medie a românilor este de 174,7 cm, plasându-ne, ne place sau nu, pe locul 29, mai clar, pe penultimul loc din clasamentul european. Sub noi, în clasament, ca medie a înălțimii, se situează Turcia și Portugalia. Între noi și cei mai înalți europeni diferența este de aproape 8 cm. Se pare că moștenirea genetică nu este de partea noastră la acest capitol iar faptul că există bărbați scunzi în România este o normalitate. Totuși, știința afirmă că bărbații mici de înălțime pot dezvolta complexe de inferioritate și chiar depresii.

Vestea bună este că la nivel vizual îi poți păcăli pe cei din jurul tău, iar hainele pe care le îmbraci te pot face să pari mai înalt. Urmează sfaturile de mai jos și cu siguranță vei părea mai înalt, nu mic de înălțime.

Croiala hainelor este importantă

Găsirea hainelor potrivite pentru corpul tău poate fi o adevărată aventură. În ultimul timp hainele foarte largi sunt pe val dar ține minte că aceste croieli oversized nu te avantajează. Dacă haina stă prea larg pe tine te va face să pari și mai mic și nu acesta este efectul pe care ți-l dorești. Poartă pantaloni slim fit și în general haine care să nu fie prea largi pe corpul tău. Mergi prin magazine, probează, încearcă mai multe croieli și atunci cât găsești hainele potrivite într-un anumit loc, asigură-te că îl vei mai vizita.

Ținutele monocrome

Din punct de vedere cromatic, corpul persoanelor mici de înălțime nu este avantajat de purtarea ținutelor foarte colorate. De exemplu, dacă porți pantalonii de o culoare, cămașa albă și sacoul de altă culoare, ai o ținută formată din trei culori individuale. Atunci când cromatica unei ținute este segmentată, nu există continuitate cromatică în plan vertical (atunci când te uiți de sus până jos la ținută) și planul orizontal este pus în evidență. Adică, ochiul celui care te privește se va axa mai puțin pe înălțimea ta și astfel vei fi perceput chiar mai scund decât ești în realitate.

Poartă haine cu dungi verticale

Așa cum spuneam mai sus, efectul de înălțime este dat de mișcarea ochiului celui care te privește. Astfel, dungile verticale, ghidează ochiul pe traiectoria sus-jos și senzația persoanei care te privește este că are de-a face cu o persoană mai înaltă.

Îmbracă, deci cămăși, care au dungi verticale sau piese din materiale cu structuri verticale, de exemplu, pantalonii din raiat.

Poartă costum mai des dacă ești mic de înălțime

Așa cum poți observa în pozele de mai sus, costumul cu dungi face ca bărbatul mic de înălțime să pară mult mai înalt. Chiar dacă un costum este compus din două sau trei piese, acesta va fi perceput ca un tot unitar iar ținuta ta va avea continuitate în plan vertical, lucru care este foarte important atunci când îți dorești să pari mai înalt.

Accesorizează inteligent

Nu este un secret că accesoriile pot îmbunătăți sau, în cazul nefericit, pot strica o ținută.

În cazul în care înălțimea nu te avantajează, șosetele pe care le porți contează mai mult decât ai crede. Fii sigur că șosetele tale sunt aceeași culoare sau din aceeași paletă cromatică a pantalonilor pe care îi porți. De asemenea stai departe de printuri diferite sau culori aprinse pentru că acestea duc la fragmentarea vizuală a ținutei.

Încă un accesoriu care te va avantaja este eșarfa. Eșarfa purtată va atrage atenția în partea de sus a corpului tău. Poți alege culoarea eșarfei în funcție de culoarea ochilor tăi. De exemplu, dacă ai ochii verzi, o eșarfă verde sau kaki va pune în evidență partea de sus a corpului tău. Astfel, efectul de alungire va fi obținut.

Când vorbim despre curele în cazul bărbatului mic de înălțime, acestea ar trebui să fie cât mai subțiri și cât mai ascunse fără sa facă contrast cu pantalonii. De preferat ar fi să nu le porți pentru că o curea sparge ținuta și o segmentează. Bretelele sunt o opțiune de preferat deoarece adaugă efectul vizual vertical despre care scriam mai sus.

Dacă ești musculos și nu știi cum să te îmbraci citește articolul acesta.