Stilul Casual – Ghid de stiluri vestimentare

Avatar

Rareș Lazăr

, Fashion

Când ești departe de birou iar un dresscode clar nu îți este impus, cel mai probabil înseamnă că ești îmbrăcat în stilul casual. Deși mulți dintre noi adoptă stilul casual zi de zi, nu suntem conștienți de acest lucru.

De aceea te invit să citești mai departe primul articol din seria „Ghid de stiluri vestimentare” pentru că stilul casual nu este doar despre blugi, tricouri, pantofi sport. În plus, sunt sigur că dacă ești aici vrei să te educi din punct de vedere vestimentar.

Ce este stilul casual?

Acest stil poate fi descris de două cuvinte „stil” și „confort”.  Piesele casual nu vor da pe spate un trendsettter sau vreun împătimit al modei  dar acestea sunt ideale atunci când pragmatismul și confortul sunt caracteristicile pe care le ceri de la ținuta ta.

Stilul casual îmbină cumva stilul străzii (street style) cu moda, de aceea piesele care compun acest stil sunt piese clasice și esențiale pentru fiecare bărbat.

Totul stă în alegerea hainelor care nu sunt specifice unui anotimp anume și care sunt făcute din materiale de calitate cu croieli impacabile. Stilul casual este despre alăturarea pieselor clasice care oferă confort dar în același timp trebuie să îți dai seama că nu poți purta aceeași ținută de la o petrecere de vară, unde probabil vei purta o bluză polo, și la o seară cu baieții.

Piese Casual

De data aceasta vom trece peste cele două articole esențiale ale stilului casual (blugii și tricoul) alegând să discutăm despre piesele care pot transforma o ținută anostă într-una foarte stilată.

Jacheta bomber

Devenind rapid cea mai versatilă piesă a ultimilor ani, jacheta bomber, poate juca cu brio pe mai multe poziții când vorbim de stiluri vestimentare. Pentru un look casual, moștenirea army o face o alegere incontestabilă alături de o pereche de jeanși, un tricou sau o bluză și niște teniși albi.

Chinos

Deși mulți asociază pantalonii chinos cu stilul smart-casual despre care vom vorbi într-o altă ocazie, aceștia pot fi integrați foarte bine în ținutele casual. Alături de o bluză polo și pantofi sport, sunt pantalonii care reușesc să dea un aer mai așezat ținutei casual, așa că dacă ai peste 35 de ani s-ar putea să vrei să porți chinos în loc de blugi.

Bluza Polo

Fie că vorbim de bluza polo cu mâneci lungi sau scurte, am observat că aceasta a început să fie din nou la modă după ce ani la rândul a fost asociată cu tăticii lipsiți de inspirație în ale stilului masculin.

Alege materiale de calitate și croiala care să îți avantajeze corpul. Evită culorile aprinse și alege pastelurile.

Style Ambassadors

Tinie Tempah

Cunoscut pentru stilul său foarte bine dezvltat, rapperul londonez reușește să îmbine piese de la case cunoscute de modă cu piese din magazine high-street.

Kanye West

Kanye West, cunoscut pentru incursiunile sale în lumea modei, este un adevărat ambasador al stilului casual. Preferă să adauge o notă personală, de pe listă nelipsind pantalonii rupți și hanoracele oversized