Strategie antreprenorială: 5 pași pentru creșterea afacerii tale

Avatar

Ioana Arsenie

, Business

Acest articol este pentru tine dacă ai trecut de etapa de startup și dorești să îți dezvolți mai departe afacerea, într-un mod cât mai inteligent. Sper să găsești inspirație în această structură pe care ți-o propun și să implementezi câteva schimbări ce pot aduce rezultate remarcabile.

  1. Din acțiuni mici obținem rezultate mici – care sunt acele acțiuni lipsite de valoare din perspectiva creșterii afacerii tale? Elimină-le din agenda ta, deleagă și creează mecanisme de control.
  2. Alocă timp pentru strategie – nu trebuie să faci o strategie în fiecare zi, dar e nevoie să monitorizezi permanent planul strategic și rezultatele acțiunilor și să ajustezi în funcție de context.
  3. Creează o echipă puternică – ai nevoie de oameni autonomi, care știu exact ce au de făcut și care sunt limitele lor de autonomie: răspundere, resurse, etc. Echipa ta trebuie să funcționeze fără tine.
  4. Implementează un Tablou de bord – trebuie să ai un sistem de raportare eficient și proactiv. Mai multe detalii aici: http://ioanaarsenie.ro/cum-iti-alegi-indicatorii-de-performanta/
  5. Alocă resurse pentru creștere – ai nevoie să acționezi diferit: să ai un buget de marketing, să fii vizibil și să învestești în imaginea ta, să ai o structură pregătită pentru creștere.

Ce înseamnă o structură pregătită pentru creștere?

  • Oameni antrenați și disponibili pentru proiecte noi. Dacă vei aștepta ca mai întâi să obții un contract nou pentru a angaja încă o persoană e posibil să nu poți să obții un contract mai mare sau să ai rezultate slabe cu acel client, punând într-o zonă de risc reputația și viitorul afacerii tale. Investește în pregătirea ta și a angajaților tăi! Rezultatele afacerii sunt limitate de potențialul tău și al echipei. Investește pentru a crește acel potențial!
  • Infrastructură administrativă și operațională robustă. Nu înseamnă neapărat că ai nevoie de mai mulți angajați în departamentele suport pentru 20% volum suplimentar de activitate. Însă trebuie ca procesele și sistemele să fie semi-automatizate și controlate. Lucrează cu un consultant profesionist în acest sens!

 

Te invit la workshopul de strategie și finanțe pentru afaceri durabile din 27 februarie: http://ioanaarsenie.ro/strategie-si-finante-pentru-afaceri-durabile-nivelul-2/