Suntem în Movember! 4 ponturi pentru a avea o mustață perfectă

Academia Barbatilor

Suntem în luna noiembrie, cunoscută a fi și luna mustăților. Nu degeaba i se mai spune Movember (am explicat asta aici), așa că nu există un motiv mai bun pentru a-ți lăsa să crească o mustață de toată frumusețea. Poate că nu abordezi mustața pe parcursul anului, dar în luna noiembrie ai putea să dai o șansă acestui look. Vei fi surprins să vezi ce succes ai.

Cum? Nu ai avut niciodată mustață? Ai preferat să scapi de ea, de fiecare dată? Nu-i nimic. Pentru toate există un început. Urmează cele patru ponturi de mai jos, pentru a avea o mustață perfectă:

1 Alege mustața „ghidon”

handsome big moustache hipster man smoking pipe in the city

Mustața tip „ghidon” (sau handlebar) este pur și simplu… ravisantă. Desigur, este unul dintre cele mai greu de crescut și întreținut tipuri de mustață, dar complimentele pe care le primești după aceea fac să merite tot efortul. Pentru că nu există un mod mai bun de a atrage atenția din punctul de vedere al mustății decât acest „ghidon” de tip hipster.

Pentru a crește o mustață „ghidon” trebuie să fii disciplinat. Iar această disciplină constă, în principal, din a nu-ți tăia mustața, indiferent cât de mult vei suferi din pricina mâncărimilor din perioada în care aceasta crește. Trebuie să o piepteni în mod regulat, iar atunci când e suficient de lungă cât să i se dea o formă, trebuie să-i aplici ceară de mustață. Apoi, trebuie să ai răbdarea și priceperea de a o răsuci în forma dorită.

2 Încearcă să iei vitamine pentru creșterea bărbii

vitabeard mustață perfectăExistă așa ceva? Ei bine, da. VitaBeard sunt niște vitamine pentru crescut pilozitatea facială, pe care le găsești mai degrabă în State (dar le poți comanda de pe Amazon sau eBay), pretabile pentru cei care se luptă să aibă un păr mai des pe față.

Aceste vitamine nu te vor transforma peste noapte într-un Chewbacca, dar vor adăuga un plus de volum și strălucire pilozității faciale, deci inclusiv mustății. Secretul constă în faptul că ele conțin un compus de vitamine puternice, care includ Biotin și B-complex, care ajută nu doar la creșterea părului pe față, ci și la menținerea sănătății lui.

3 Nu uita să-ți îngrijești mustața

Chiar dacă abordezi o dungă subțire deasupra buzei superioare sau, dimpotrivă, o ditamai mustața Fu-Manchu, nu uita că trebuie să ți-o îngrijești. Ai nevoie de un pieptene micuț, de foarfeci pentru barbă, de ceară de mustață și de un trimmer special pentru barbă și mustață. Dedică zilnic un sfert de oră îngrijirii mustății, chiar dacă inițial ești de părere că nu e cazul s-o faci. Iar dacă stilul acesteia necesită o tăiere deasă, amintește-ți să-ți gresezi lamele cu ulei de barbă, după fiecare operațiune.

4 Abordează un look complet

mustață perfectă ciocCând este o mustață mai mult decât o mustață? Orice-ai crede, mustața ta nu „trăiește” separat de tine. Ci e „lipită” de propria-ți figură, între nas și gură, în apropiere de barbă și de păr. Așa că, pentru a avea un efect contextual maxim, mustața trebuie aranjată laolaltă cu ansamblul general, fiind nevoie de câteva operațiuni cu privire la celelalte elemente:

  • Tunde-ți părul de pe cap și bărbierește-te în rest, pentru ca mustața să rămână elementul distinctiv, care iese în prim-plan
  • Abordează, eventual, un cioc bine îngrijit
  • Lungește-ți perciunii, menținând un spațiu distinct între mustață și favoriți
  • Dacă e cazul, pensează-ți firele din sprâncenele rebele (da, nu e nicio problemă dacă faci asta, ca bărbat), pentru a pune mai mult în evidență mustața.

Citește și cum să-ți crești și să-ți îngrijești mustața