Tesla anunță lansarea lui Roadster 2, în 2020

Academia Barbatilor

Academia Barbatilor

, Auto

Când Tesla a lansat Roadster, primul său model electric, acesta era scump și semăna cu un Lotus modificat. Anii au trecut și, iată, Elon Musk a lansat o informație-bombă: în scurt timp (a se citi 2020) Tesla va lansa Roadster 2, o mașină sport care e lăudată că poate ajunge la 100 km/h în 1,9 secunde, lucru care o va face cel mai rapid vehicol din lume care să atingă această viteză în mai puțin de două secunde.

Mai mult, Musk a declarat că prototipul Tesla a atins o viteză de 400 km/h, dând de înțeles despre o versiune și mai performantă, ce urmează să fie testată. Aceste cifre fenomenale sunt obținute cu o baterie de 200 kWh (o capacitate dublă decât cea de pe Model S P100D), care asigură o autonomie maximă de 1000 km. Toate acestea sunt mult peste orice ar putea demonstra vreun model aflat în producție în zilele noastre.

Primele o mie de mașini Roadster 2.0 vor avea un preț de pornire de 250.000 $. Producția va începe în 2020 și Tesla a inoculat deja teama în „inimile” producătorilor de super-mașini, singurele care se pot compara cât de cât cu promisiunea lui Musk fiind, în acest moment, hibridele construite de McLaren (P1), Ferrari (LaFerrari) și Porsche (918 Spyder), care costă în jur de un milion de dolari. Anunțatele Aston Martin Valkyrie și Mercedes-AMG Project One vor costa fiecare câte 3 milioane dar se pare că vor fi mai lente.

În tot cazul, până în 2020, când vom vedea un nou Roadster pe șosele, dinspre Tesla așteptăm lansarea lui Model 3, mașina pentru care nu mai puțin de 350.000 de persoane au dat deja un avans de 1000 de dolari la scurt timp după ce a fost anunțată.