Tesla Model P, un smartphone-concept de excepție

Academia Barbatilor

În cazul designerilor de automobile există întotdeauna un „sector” în care aceștia se simt ca acasă. Pentru Martin Hajek, mintea luminată din spatele recentului concept Citroen eCV, acesta este designul industrial. O pasiune care l-a condus către crearea unui alt concept, dar din alt domeniu: smartphone-ul Tesla Model P.

Tesla Model P, o bijuterie roșie

Device-ul care poartă brandul Tesla e o întoarcere a lui Hajek la „rădăcinile” lui ce țin de telefoanele mobile. A rezultat un smartphone care se distinge printr-un design proaspăt și inovativ, într-o mare de telefoane inteligente care nu se (mai) remarcă prin nimic. O culoare roșu-intens, ce reprezintă un tribut adus culorilor iconice ale mărcii Tesla și o formă aerodinamică pe partea din spate, ce amintește în mod intenționat de caracteristicile lui Model P, pick-up-ul ușor dus la extrem, produs de Tesla.

Tesla Model P
Tesla Model P
Tesla Model P
Tesla Model P

O creastă pronunțată și un detaliu din fibră de carbon duc smartphone-ul și mai aproape de designul recognoscibil al automobilelor Tesla. Device-ul este, deocamdată, doar un concept, probabil un precursor al dorinței dezvăluite a lui Elon Musk de a pătrunde în lumea telefoanelor mobile.

Citește și: Huawei P30 și o super-cameră, cu zoom optic 5x