Primul eveniment de modă pe două roți din București: The Dandy Run

academia barbatilor

Între evenimentele “pe val” din ultima perioadă ne-a atras atenția The Dandy Run, parada gentlemen-ilor pe bicicletă.  Anul acesta, nu doar că ne-am numărat printre participanții la eveniment, dar am reușit să și vorbim cu Laszlo Nagy, unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri de stil masculin și organizator The Dandy Run.

Cum s-a născut conceptul The Dandy Run?

Mi-a plăcut mult conceptul londonez Tweed Run și-am dorit să particip la un astfel de eveniment, însă m-am lovit de problema transportării bicicletei în altă țară. Astfel am început să mă gândesc la posibilitatea de a organiza acest eveniment în București. Le-am scris un mail organizatorilor, am primit răspuns abia după un an, în 2015. Condițiile impuse de Tweed Run erau greu de translatat în București, așa că m-am gândit să creez un concept autohton de eveniment care să implice moda pe bicicletă și l-am contactat pe Ionuț Sava, care a devenit partenerul meu în organizarea The Dandy Run.

dandy run moda pe bicicleta

Cum alegeți participanții la paradă? Se poate înscrie oricine?

Până acum nu a existat un proces de selecție, însă ne-am gândit să îl introducem pentru următoarele ediții, pentru a ne asigura că toți participanții înțeleg conceptul și își doresc să respecte dresscode-ul. În principiu ne bazăm pe rețelele de socializare, articole publicate și prietenii care aduc alți prieteni.
Un lucru foarte important este că la această paradă pot participa și femei.

 

Să înțeleg că stabiliți un dresscode?

Fiecare ediție are un dresscode. Apreciem creativitatea participanților, însă în limitele acestui dresscode.

 

Cum a fost primit evenimentul? Care sunt reacțiile oamenilor?

Avem deja 3 ediții reușite, care au contribuit la creșterea popularității evenimentului și, împreună cu Ionuț Sava, ne concentrăm să strângem cât mai mulți participanți.  Reacțiile au fost pozitive, suntem deseori felicitați pentru eveniment.

O parte dintre bicicliști cu care ne întâlnim pe pista de biciclete ne privesc ciudat, deși avem același hobby. Noi o punem pe seama faptului că suntem prea mulți pe pistă în timpul paradei.

Împreună cu partenerii noștri încurajăm creativitatea prin oferirea de premii pentru cea mai decorată bicicletă, cea mai frumoasă barbă, stil vestimentar masculin sau feminin. La ultima ediție am premiat și cel mai frumos cuplu.

 

Ce planuri ai pentru The Dandy Run?

Îmi doresc ca acest eveniment să crească de la o ediție la alta și toți pasionații de biciclete vintage să știe despre această paradă a eleganței. Un pas următor ar fi să fixăm niște date în calendar pentru care fiecare bărbat să se pregătească în fiecare an. Un alt plan este ca acest eveniment să se desfășoare și în alte orașe, dar momentan vrem să-i creștem notorietatea în București.

 

laci nagy blogger stilmasculin.ro

Laszlo este fondatorul blogului stilmasculin.ro

Ce înseamnă pentru tine să fii dandy?

Un dandy este diferit de restul bărbaților atât prin stilul vestimentar dominat de eleganță, cât și atitudine, abilități sociale sau hobby-uri. Poți recunoaște un dandy după capacitatea de a adapta vestimentația fiecărei ocazii, păstându-și amprenta personală. Un dandy nu se lasă influențat de modă, singurele influențe din stilul lui vestimentar sunt pasiunile.

 

Descrie ținuta ideală pentru un gentleman care alege să-și petreacă o zi de toamnă pe bicicletă

Aș merge pe un costum din lână sau tweed. Materialul este adecvat sezonului și oferă confortul termic necesar. În opinia mea, un gentleman nu va îmbrăca haine sport pe bicicletă, excepție făcând situația în care se antrenează pentru o competiție sau își propune să pedaleze intens. Mi-ar plăcea să văd pe pistele de biciclete și un contrast între stiluri cum găsim în pictorialele GQ sau layering- suprapunerea de texturi, materiale și culori.

 

Pe lângă unul dintre cei mai cunoscuți și activi bloggeri ești consultant de stil. Care este profilul bărbatului care apelează la serviciile tale?

De regulă cei care apelează la serviciile mele sunt bărbați care se află între 25-40 de ani. Majoritarea au business-ul lor în consultanță, entertainment sau alte job-uri în care interacționează foarte mult cu oamenii. Nu au un buget bine stabilit, dar nici nu se uită la prețuri când ies la shopping. Eu încerc să le găsesc întotdeauna cel mai bun raport calitate-preț, nu trebuie să cheltuiești o avere pe haine ca să arăți bine.
Ca mod de lucru, încerc să înțeleg care sunt nevoile lor, pasiunile, stilul de viață, apoi trec la transformarea garderobei, iar această garderobă nu este întotdeauna office. Am avut persoane care si-au dorit sa se îmbrace casual, dar și smart-casual. Avem viață și după job și uneori trebuie să mai lăsăm costumul în dressing.

Cei care apelează la serviciile de consiliere vestimentară și-au dat deja seama că vestimentația joacă un rol important și mă contactează pentru a-i ajuta să-și construiască o garderobă versatilă și actuală.

 

Când să ne pregătim pentru următorul Dandy Run?

Următoarea ediție va avea loc în martie-aprilie 2017, în funcție de veme. Vă anunțăm.

stilmasculin.ro la evenimentul Braiconf pentru bicicletele Pegas

Laszlo a paticipat recent la lansarea primei colecții de cămăși Braiconf pentru bicicliști