Ticwris Max, un smartwatch mai puternic ca smartphone-ul

Academia Barbatilor

Dacă ți s-a părut vreodată că smartwatch-urile produse de Apple sau Samsung sunt întrucâtva butucănoase și au un design nereușit, atunci trebuie să-l încerci pe acesta. Proaspăt lansatul Ticwris Max are un display uriaș, de 2,86 inci, la o rezoluție de 640 x 480 și arată, practic, ca un smartphone pe care-l porți la încheietura mâinii.

160 de dolari pentru un monstru: Ticwris Max

Ticwris Max

Ticwris Max costă doar 160 de dolari și este vândut de Gearbest. Partea bună este, însă, că are caracteristicile pe care ți le-ai dori de la orice smartwatch. Începând cu conectivitatea 4G și cu faptul că este antiacvatic (standardul IP67).

Ceasul are dimensiunile 75,2 x 52 x 16,6 cm, iar cureaua are lățimea de 32 mm.

Spre deosebire de alte smartwatch-uri, dispune de o cameră de 8MP pentru apeluri video și de un sistem biometric de unlock cu recunoaștere facială, despre care cei de la Ticwris spun că utilizează un algoritm care „extrage 1068 caracteristici faciale” pentru a te identifica în momentul în care ridici brațul.

Dotări impresionante

Mai departe, bateria cu care a fost dotat este una imensă pentru un smartwatch, având o capacitate de 2880 mAh, despre care producătorii susțin că alimentează ceasul de la 5 la 8 zile. Prin comparație, Samsung Galaxy Watch Active 2 are o baterie cu o capacitate de numai 10% față de cea a smartwatch-ului Ticwris Max.

Ceasul funcționează în baza unui procesor quad-core cu 3 GB RAM și cu 32 GB spațiu de stocare, rulând o versiune de Android 7.1.1. Are integrate GPS, 4G și Wi-Fi. Are, de asemenea, un slot pentru SIM card, pentru a putea efectua apeluri vocale direct de pe el. Nu are, în schimb, slot de card microSD și port USB. Cântărește 153 de grame, lucru care-l face mai greu ca un smartphone.

Retailerul Gearbest susține în prezentarea caracteristicilor că ceasul vine cu aplicații de sănătate și fitness instalate, fiind capabil să citească pulsul, dar și să acceseze Google Play Store. Disponibil în versiunile de culori negru sau argintiu, ceasul poate fi comandat de pe site-ul Gearbest, dar livrarea în România s-ar putea să dureze cam multicel (între 15-35 de zile)

Citește și: 5 dintre cele mai cool smartwatch-uri de pe piață