TIFF 2018. Pielea ta atât de fină

Academia Barbatilor

Dacă nu ai fost la TIFF 2018, suntem mai mult decât fericiți să-ți spunem câte ai pierdut. Astăzi vorbim despre Pielea ta atât de fină (2017), de Denis Côté. Un film despre culturism, menit să arunce o lumină proaspătă peste sport și practicanții lui.

Filmul aduce laolaltă oameni atât de diferiți, care seamănă, totodată, surprinzător de mult unul cu celălalt. Elementul de legătură este pasiunea comună pentru culturism. Prin intermediul acesteia, sportivii își întrec nu doar limitele corpului, ci înfruntă viața la propriu.

 

gantere culturism

Sursă foto: Pixabay.com

În alte cuvinte, filmul unește oameni foarte diferiți.  Aceștia sunt surprinși atât în etape diferite ale vieții, cât și în stadii diferite în cariera lor de culturiști. Astfel, cei începători sunt filmați alături de cei experimentați, de unde reiese, de fapt, tocmai cât de asemănători sunt cu toții.

Asta ne conduce inevitabil la conceptul de comunitate. În interiorul acesteia, diferite persoane împart nu doar pasiuni și interese, ci și slăbiciuni. Dacă practicanții de culturism îți lasă impresia unor persoane de neatins, am vrea să spulberăm acest mit. Aceștia sunt mai puternici decât crezi, iar acest film ar putea fi pentru tine un prim pas spre a înțelege asta.

Dacă ai impresia că știi ce înseamnă culturism, află că este mult mai mult decât trasul de fiare și masa musculară. Este vorba mai degrabă despre o pasiune nemărginită. Fără aceasta, orele pline de sudoare din sală nu ar avea nicio șansă de izbândă, la fel cum nici orele petrecute în bucătărie nu trebuie scăpate din vedere.

 

culturist cu ganteră

Sursă foto: Pixabay.com

Pe scurt, este un sport în care munca de un an întreg se măsoară cu centimetrul. Acest lucru se traduce cel mai des prin milimetri în plus de mușchi ori în minus de grăsime.

Uită-te la film și privește varianta regizorului de a-ți arăta ceea ce tocmai ți-am povestit noi. Bărbații nu ezitau să se laude pentru rezultatele fiecăruia, așa cum nici tu nu ar trebui să apreciezi mai puțin munca lor.