Ținuta săptămânii. Ce să porți la birou în prima săptămână din iunie

Academia Barbatilor

În ciuda vremii ușor instabile, luna mai are meritul ei: te pregătește pentru vară. E drept, anul acesta, luna mai a semănat pe alocuri cu iulie și ne-a cam chinuit cu temperaturile crescute, însă acum vei știi cum să eviți orice disconfort termic. Citește în acest articol ce să porți la birou în prima săptămână din iunie.

Blazer fără căptușeală

 

blazer fără căptușeală

Sursă foto: mrporter.com

 

Vara este despre sacouri din materiale care permit pielii să respire cel mai bine, ideal cu croieli destinse, în engleză unstructured. Acestea nu doar că te scapă de clasicii bureți de pe interiorul umerilor, ci și de căptușeala de care vara nu ai nevoie.

Și, cum una dintre vedetele verii este inul, recomandăm să te bucuri de începutul verii cu un blazer slim-fit, din in. În engleză linen, acesta este atât unul dintre cele mai răcoroase țesături pentru vară, cât și unul dintre cele mai bune materiale care absorb transpirația și lasă corpul să respire ușor.

Poartă un blazer dintr-o culoare tonală și arată că înțelegi mai mult decât culorile clasice, ca navy și gri.

Tricou unicolor

tricou albastru pal bărbați

Sursă foto: mrporter.com

 

Pentru că blazerul este deja o nuanță tonală, poți alege ori să plusezi jocul, ori să îl temperezi cu o non-culoare. Noi îți propunem astăzi un tricou de culoare albastru pal, perfect pentru a lega partea superioară de pantalonii despre care vorbim în continuare. Dacă vrei să rămâi într-o zonă sigură, dar mai formală, poți opta pentru o cămașă albă din bumbac subțire.

Pantaloni la dungă

 

pantaloni la dungă din bumbac

Sursă foto: mrporter.com

 

În partea de jos ai nevoie de niște pantaloni la dungă. Amestecul de bumbac va merge mână în mână cu țesătura blazerului, ceea ce te va face să accepți cu entuziasm orice provocare de a străbate orașul în miezul zilei.

Acești pantaloni sunt un upgrade serios ai unor clasici chinos, având doza exactă de eleganță relaxată. Tot ce trebuie să faci este să ai grijă să-ți alegi mărimea potrivită, astfel încât lungimea pantalonilor să fie perfectă, și anume să lași o mică parte din gleznă la vedere.

Mocasini din piele întoarsă

 

loafers maro, din piele întoarsă

Sursă foto: mrporter.com

Și care crezi că ar putea fi piesa de rezistență, dacă nu niște mocasini din piele întoarsă, perfecți pentru orice vârstă? Poartă niște penny loafers maro, culoarea care va armoniza perfect cu celelalte nuanțe pe care le porți.

Nu uita să porți accesorii

 

brățară cu mărgele pentru bărbați

Sursă foto: mrporter.com

 

În continuare, nu mai ai nevoie decât să accesorizezi totul perfect. Nu uita, totul stă în detalii. Sperăm că nu mai e un secret că bărbații pot purta brățări, ca să nu spunem chiar brățări din mărgele. Și cele din piele sunt acceptate, dar să fim serioși, poți mai mult decât atât.

Batistă de buzunar

batistă de buzunar din mătase

Sursă foto: mrporter.com

 

Lasă ca ultimul detaliu să fie batista de buzunar, piesa care transmite poate cel mai puternic mesaj. Atât de mulți bărbați o neglijează, încât tu te vei deosebi instant de ei. Despre batiste am mai scris aici.