Ținute rock pentru bărbați. Cum să arăți ca un rocker

Academia Barbatilor

Rockerii sunt niște norocoși. Au parte de tot ce e mai bun pe lume, de la cele mai bune mese la restaurant la faptul că niciodată nu trebuie să stea la coadă, de la cele mai frumoase fane la faptul că oriunde se duc, toată lumea îi admiră. Privește-l pe Cristi Minculescu și te vei lămuri. Dacă vrei să fii tratat cu un rocker trebuie să arăți ca un rocker. Hai să vedem cum și să trecem în revistă câteva ținute rock pentru bărbați, începând cu câteva elemente de autentificare:

Autenticitatea jeanșilor

bruce springsteenBlugii reprezintă un element esențial în ținuta oricărui rocker. Ar mai fi fost Bruce Springsteen legenda rockului dacă nu purta acei jeanși bestiali pe coperta albumului Born in the USA? Desigur că nu.

Astăzi, mulți rockeri în devenire adoptă blugii skinny, care îmbrățișează picioarele cu evlavie, lipindu-se de ele ca timbrul de scrisoare. Dar acest stil nu e potrivit pentru oricine și pentru fizicul oricui. E suficient să alegi o croială nepotrivită și vei arăta ca un caraghios.

Cere sfatul unui stilist, al unui prieten care se pricepe sau al unui vânzător pasionat dintr-un magazin de blugi. Jeanșii prespălați nu mai sunt la modă așa că orientează-te către un denim dark, de preferință albastru.

Ochelarii de soare fac muzica

Niciun rocker respectabil nu poate fi văzut în public fără niște ochelari de soare cool. Ai de unde alege. Modelele Ray-Ban sunt clasice și au un vino-ncoa’ de școală veche. Cei în stil Aviator generează o credibilitate retro.

Dacă, nu, poți face o mișcare îndrăzneață adoptând un stil de ochelari de soare nonconformist. Bono și-a marcat teritoriul cu lentilele sale galbene, în vreme de Johnny Depp, rocker de profesie, dincolo de meseria de actor, vede lumea prin lentile albastre.

Rockerul trebuie să poarte ochelarii de soare zi și noapte, afară sau la interior. Alege niște lentile rezistente la blițurile aparatelor foto, pentru a-ți proteja ochii de paparazzi. Și ia cu tine o pereche de rezervă, pentru cazuri extreme.

Piele adevărată, nu imitație

Rockerii adevărați poartă piele adevărată. Punct. Pentru un look cât mai autentic, ai nevoie de o geacă de motociclist, cu un design minimalist sau cu scris pe spate. Prezoanele (țintele) sunt acceptate ca ornamente. Ciucurii nu.

Logo-urile cluburilor de motocicliști ar trebui evitate, deoarece confruntările cu bandele rivale nu sunt de dorit. În plus, e de dorit să ai o geacă cu personalitate, care să te reprezinte. Poți alege chiar una uzată, dintr-un magazin vintage sau cumpără una nouă și roagă un membru al trupei să ți-o facă să arate ca din secolul trecut.

Îngrijește-te ca un rocker

ținute rock păr

Foto: GQ.com

Un simplu sondaj făcut prin video-urile de pe YouTube, cu piese din anii 80-90 va releva faptul că starurile pop au urmat absolut toate trendurile legate de coafuri și tunsori. Cu rezultate dezastruoase.

Adevărații rockeri nu s-au abătut niciodată de la look-ul și estetica rock. Părul trebuie să arate ca și cum n-ar fi văzut niciodată o perie. Fără gel, fără fixativ, fără uscător de păr.

Trebuie să arăți ca și cum pur și simplu abia te-ai dat jos din pat, împreună cu câteva supermodele hot. Vopseaua e acceptabilă, atâta vreme cât vorbim despre o nuanță de negru. Dar odată ce-ți vopsești părul, va trebui s-o faci în mod regulat, fără să ți se vadă rădăcinile de altă culoare. Iar dacă ai suficientă atitudine îți poți vopsi unghiile. Evident, cu negru.

Elemente de design

rolling stones

Un artwork celebru

Rockerii înțeleg puterea brandingului. Dacă vrei să „funcționezi” sub numele Bono, Sting sau Usher, ghinion: sunt luate. Încearcă să-ți faci propriul logo grafic. Îl vei folosi pe scenă, pe bagaje, pe tricourile promoționale, pe mașina cu care mergi în turneu și pe website.

Ideal ar fi să ai ceva suficient de puternic încât să arate bine și pe spatele unei adolescente dintr-o gașcă de groupies. Nu e cazul să-ți schimbi numele într-un simbol grafic, așa cum a făcut Prince dar, într-un anumit moment al cariere, cine știe…

Ținute rock pentru bărbați

OK, să presupunem că nu vrei neapărat să-ți faci o trupă rock. Dar ești un mare fan al rockului, așa că poți fi considerat un rocker. Unul care trebuie să se îmbrace ca atare. În plus, sunt rockeri și rockeri. Unii vor să arate precum starurile rock clasice, în vreme ce alții îmbrățișează ideea unui rocker modern, cu elementele de rigoare. Să vedem câteva idei, de la cei care se… pricep:

A post shared by The Upper Shelf (@theuppershelf) on

Citește și despre 7 festivaluri muzicale de top din Europa, pe care să nu le ratezi