Despre Black Tie Dresscode și un manifest: Globurile de Aur 2018 #TIMESUP

Avatar

Rareș Lazăr

, Fashion

Globurilor de Aur este unul dintre cele mai importante evenimente din industria filmului și al televiziunii. Anul acesta, ediția cu numărul 75 a avut loc în Los Angeles iar  în materie de stil masculin, evenimentul a fost o adevărată surpriză. După o perioadă în care Hollywoodul a fost în atenția tuturor pentru scandalurile de hărțuire sexuală, la ediția din acest an a Globurilor de Aur, vedetele care au pășit pe covorul roșu au ales să adopte ținute all-black în semn solidaritate cu victimele agresate sexual.

Insigna TIME’S UP – Accesoriul serii

Insigna sau lapel pin-ul alb-negru TIME’S UP a fost accesoriul serii. A fost purtat pe reverul smochingurilor de vedete precum Justin Timberlake, Daniel Kaluuya, Ewan McGregor, Nick Jonas sau Ryan Seacrest. Accesoriul TIME’s UP este de fapt un produs al inițiativei cu același nume create de actrițele de la Hollywood, care dorește să lupte cu problemele de hărțuire sexuală din capitala mondială a filmului.

Insigna a fost desenată de Arianne Philips, un designer de costume care a lucrat cu Madonna și pentru ținutele actorilor din numeroase filme de la Hollywood. Insignele au completat decizia multor vedete de a purta ținute all-black în semn de solidaritate cu victimele hărțuite.

 

Here we come!! And DAMN, my wife is hot! #TIMESUP #whywewearblack

A post shared by Justin Timberlake (@justintimberlake) on

Cele mai interesante ținute

Și când spun interesante nu mă refer doar la cele mai bune. Hai să descoperim și să analizăm în continuare câteva ținute al bărbaților care au pășit pe covorul roșu de la Globurile de Aur.

Sterling K. Brown

(Sursa foto: GQ.com)

Printre marii câștigători de aseară se numără și Sterling K. Brown. Nota 10 pentru curajul de a combina smochingul de catifea cu pantofii de lac. Păcat că pantalonii sunt prea lungi, iar pantofii Louboutin nu au forma potrivită pentru ținută.

Armie Hammer

(Sursa foto: GQ)

Armie este cu siguranță unul dintre cei mai bine îmbrăcați bărbați ai avenimentului. Croiala costumului este perfectă iar textura smochingului aduce o notă unică în ținută. De data aceasta, pantofii Louboutin sunt cei potriviți. Totuși aș fi renunțat la cealaltă aplicație de pe rever atâta timp cât insigna TIME’S UP este prezentă.

Kit Harington

(Sursa foto Frederick M. Brown/Getty Images)

Chiar și când nu este în preajma unei Khaleesi, Kit Harington reușește să dea blana la o parte și să poarte costume impecabile. Este și cazul apariției de la Globurile de Aur, unde Kit a purtat un costum de la DIOR HOMME. Pantalonii ar fi putut fi mai largi deoarece cutele prezente în partea superioară semnalează faptul că aceștia sunt cam strâmți. În rest, numai de bine.

Dave Franco

(Sursa foto: GQ.com)

Dave Franco și al său smoching Saint Laurent au fost strălucitori și la propriu și la figurat. Admir curajul de care a dat dovadă și cred că este una dntre cele mai bune ținute ale serii. Reverul smochingului este într-adevăr neobișnuit dar având în vedere caracterul glam al evenimentului cred că nu este deloc exagerat.

Justin Timberlake

(Sursa foto GQ.com)

Justin Timberlake este un trendsetter iar acest lucru ne-a fost reconfirmat recent prin aparția sa din videoclipul piesei Filthy pe care tocmai l-a lansat. De asemenea și la Globurile de Aur nu a dezamăgit. De remarcat la ținuta sa este croiala perfectă a costumului DIOR HOMME dar și papionul ales în funcție de textura reverului de la smoching.

Zac Eforn

Zac Efron a lăsat deoparte ținutele din High School Musical și tocmai a devenit unul dintre cei mai bine îmbrăcați bărbați de la Hollywood. A ținut ca și de data aceasta să ne demonstreze acest lucru, purtând un smoching cu rever rotunjit de la HUGO și pantofi Louboutin care mi se par cam mari.

Chris Hemsworth

Sunt critici care au apreciat ținuta lui Chris Hemsworth dar personal nu împărtășesc aceeași părere. Da, croiala este una dintre cele mai bune dar textura și modelul materialului folosit nu sunt cele mai potrivite.

Laurence Fishburne

(Sursa foto GettyImages)

Starul din Matrix a renunțat la costum și a îmbrăcat un kimono negru cu căptușeală roșie care se asortează cu covorul roșu și pantofii care sunt desigur roșii. Papa Benedict ar fi gelos.