Tipuri de pantofi brogue și cum să-i integrezi în ținute

academia barbatilor

Pantofii brogue pentru bărbați sunt, astăzi, cei mai versatili, smart și cei mai prezenți pantofi din garderoba masculină. Deși, inițial au fost inventați cu scop funcțional, în ploioasele Scoția și Irlanda, perforațiile servind drenării apei din pantofi, brogues au evoluat până la statutul de piesă clasică must have pentru orice bărbat modern. Totuși, mulți bărbați încă nu știu cum să-i integreze corect în ținute.

Tipuri de pantofi brogue pentru bărbați

În funcție de imprimeul perforat aplicat pe căpută și laterale și de forma bazei bombeului, există două tipuri principale de borgue: full brogue și quarter brogue.

Full brogue sau wingtip, cu baza bombeului în formă de aripi sau “W”, este potrivit la ținutele mai puțin formale, oferindu un aer clasic întregului ansamblu vestimentar. Există și o variație a acestui model, longwing brogue, ceva mai casual, unde aripile coboară spre lateralele pantofului. Acest model se potrivește perfect cu ținute de inspirație vintage.

pantofi brogue bărbați, pantofi brogue din piele

Sursa foto: sarto.ro

Quarter brogue este un model mai simplu, cu baza bombeului dreaptă și se potrivește mai bine ținutelor pentru ocazii speciale, în costume din materiale fine.

pantofi brogue bărbați, pantofi brogue din piele

Sursa foto: sarto.ro

Între cele două modele, full brogue și quarter brogue, există și varianta semi brogue, ideală pentru costumul office.

pantofi brogue bărbați, pantofi brogue din piele

Sursa foto: sarto.ro

Cum să porți pantofii brogue. Reguli de stil generale

Ceea ce trebuie să știi despre acești pantofi cu aer British este că îți completează ținuta indiferent dacă ești într-o dispoziție casual sau dacă ești gata să mergi spre birou.

Variantele pe negru și maro închis punctează un look spilcuit, mai ales dacă vin pe modelele quarter sau semi brogue.

Full brogue se încadrează în ținute smart casual, alături de jeans sau chinos. Pentru a accentua o ținută smart, poți adăuga o curea asortată.

pantofi brogue bărbătești

Sursa foto: Pinterest

Pantofii brogue în ținute

Wingtip este un model clasic poate fi abordat în aproape orice ținută. Dacă alegi să îi porți la jeans, optează pentru o variantă pe maro deschis. Adaugă un blazer și vei obține o ținută smart casual remarcabilă. Tot la jeans, în sezonul rece, poți merge pe modelul brogue boot, pe negru sau maro. Ghetele brogue duc întreaga ținută mai mult către zona casual. Un detaliu foarte important, atunci când porți brogue boots, ai grijă ca jeanșii să se termine exact deasupra ghetei sau să cadă puțin peste ea. Nu purta niciodată jeanșii în ghete!

pantofi brogue bărbătești, brogue boots

Sursa foto: Pinterest

Alături de costum, pantofii brogue adaugă ținutei acel farmec vintage. Cei de culoare neagră sunt cea mai formală variantă. Pentru că brogues sunt întotdeauna punctul de atracție al ținutei, alege un costum simplu sau cu dungi. Dacă ești suficient de îndrăzneț și vrei să accentuezi și mai tare look-ul vintage, poți alege o pereche de brogues în combinație de alb și negru.

pantofi brogue bărbați

Sursa foto: Pinterest

Pantofii brogue maro sunt cei mai versatili pentru că îi poți purta tot timpul anului și îi poți asorta aproape la orice culoare și ținută.