Top 10 cele mai bune piese de Crăciun

Academia Barbatilor

Te-ai săturat de mult de Leru-i ler, și dacă l-ai vedea pe Hrușcă l-ai transforma în obiect de muzeu. Ai trimis-o pe mama lui Fuego la film, ca să nu mai auzi cum împodobește bradul la îndemnul bunului ei băiat. Ți s-a luat de George Michael și „last Christmas”-ul în care și-a donat inima degeaba. Și totuși, există câteva cântece scrise pentru Crăciun care sunt cu adevărat frumoase (sau, măcar, interesante) și care ar forma un playlist drăguț pentru cei care încă mai suportă „magia” sosită din difuzoare. Hai să le ascultăm:

Bruce Springsteen – Santa Claus is Coming To Town

Înregistrat în Long Island, în decembrie 1975, cântecul a fost destinat părții B a single-ului My Hometown, fiind scos pe piață abia 10 ani mai târziu. A devenit rapid un hit de Sărbători, iar Springsteen îl cântă de fiecare dată când are un show în jurul Crăciunului, deși ocazional o face și în alte perioade, precum la festivalul de la Bonnaroo, în iunie 2009.

The Ronettes – Frosty, the Snowman

Piesa a făcut furori în America și a fost interpretată de zeci de artiști în ultimii 60 de ani. Însă cel mai bine au făcut-o tot fetele de la Ronettes, care cu trei luni înainte înregistraseră cel mai mare succes al lor – Be My Baby.

John Lennon – Happy Xmas (War is over)

Această piesă din 1971 e mai degrabă un manifest anti-războiul din Vietnam. John și Yoko Ono au umplut America de bannere pe care scria War is over (If yu want it). Dar de-a lungul următorilor 40 de ani mesajul s-a cam pierdut, și Happy Xmas a intrat în playlist-urile de Crăciun.

U2 – Christmas (Baby Come Home Please)

Bono și colegii lui au făcut un remake al celebrei piese interpretate de Darlene Love în 1963, scrisă inițial de Ronnie Spector.

Bryan Adams – Merry Christmas

În 1985, rockerul canadian Bryan Adams a înregistrat această piesă de Sărbători, 16 ani mai târziu el livrând o nouă variantă a ei, în forma unei balade rock numai bună de ascultat în sania lui Moș Crăciun.

Tom Petty And The Heartbreakers – Christmas All Over Again

Un adevărat imn scris de Tom Petty, rockerul care ne-a părăsit recent, destinat inițial unei compilații de Crăciun din anul 1992, lansată special pentru a sărbători Jocurile Olimpice.

Extreme – Christmas Time Again

Probabil îți amintești de trupa Extreme și chitaristul Nuno Bettercourt, care a luat cu asalt topurile din 1991 cu balada More Than Words. Un an mai târziu a apărut această piesă super-sentimentală, care te face să intri rapid în spiritul Crăciunului.

Linkin Park – My December

A doua melodie a albumului single One Step Closer, My December e una dintre cele mai triste piese rock, despre oamenii care-și plâng singurătatea de Sărbători. Vocalistul Chester Bennington susține că nu are cu cine să se bucure de Crăciun în casa lui imensă, în timp ce afară ninge ca-n povești. Dezolant dar… foarte rock…ish.

Smashing Pumpkins – Christmastime

The Smashing Pumpkins a fost una dintre cele mai tari trupe ale anilor ’90, deci nu e de mirare că solistul Billy Corgan a găsit timp să scrie inclusiv o piesă de Crăciun. Una caldă, în care aproape că auzi cum se așterne zăpada, în tonuri de flauturi, clopoței și instrumente cu coarde.

Alice Cooper – Santa Claws is Coming to Town

Dacă există Crăciunul, atunci există de fiecare dată și un Grinch. Iar dacă lași Crăciunul pe mâinile lui Alice Cooper, e posibil ca acesta să ți-l transforme într-un decor negru și de coșmar. Adică… “And then we’re gonna break all the toys / And then we’re gonna make some noise”. Spirit adevărat!

Citește și cele mai noi filme pe care să le vezi de Crăciun