Top 10 fotbaliști pe care să-i urmărești la World Cup 2018

Academia Barbatilor

În aproape orice echipă există măcar un fotbalist capabil să facă diferența într-un moment sau altul al jocului, purtându-și coechipierii spre victorie. Turneul final al World Cup 2018 nu va duce lipsă de astfel de fotbaliști, întotdeauna vedete, întotdeauna luptători, întotdeauna învingători. Întrebarea este: care vor fi aceștia? Academia Bărbaților încearcă să anticipeze, propunând 10 fotbaliști pe care să stai cu ochii la World Cup 2018. Cu mențiunea că, în mod cert, și alte nume surprinzătoare vor apărea în lumina reflectoarelor.

10 Kylian Mbappé (Franța)

Mbappé a cucerit deja inimile microbiștilor francezi (și nu numai), fiind considerat anul trecut senzația primei ligi din Hexagon. Jucătorul de 19 ani al lui Paris St.Germain (care a plătit 180 milioane euro pentru a-l transfera de la Monaco, făcându-l al doilea cel mai scump transfer al tuturor timpurilor, după colegul său, brazilianul Neymar) a înscris câteva goluri în Champions League, și-a făcut de mult debutul în națională și așteaptă cu încredere turneul final din Rusia.

9 Luis Suarez (Uruguay)

Uruguay nu a mai câștigat Cupa Mondială de foarte mulți ani dar în 2010 a reușit o performanță remarcabilă, ajungând în semifinalele ediției sud-africane, după care a mărit miza, cucerind Copa America pe tărâm argentinian (în 2011). O bună măsură din succesul sud-americanilor s-a datorat „animalului” Luis Suarez, atacantul de 31 de ani care a reușit 50 de goluri în 97 de apariții în tricoul „celeștilor”. Suarez a demonstrat în ultimii ani că e unul dintre cei mai buni atacanți din lume, atât la Liverpool cât și la Barcelona, unde s-a transferat în anul 2014. Iar dacă reușește să-și păstreze calmul și să nu muște pe nimeni, pentru a fi suspendat apoi, poate deveni chiar golgeterul competiției.

8 Timo Werner (Germania)

Timo Werner are doar 22 de ani dar a demonstrat deja că e extrem de valoros, după ce și-a condus naționala la victorie în Cupa Confederațiilor, de anul trecut. Acesta poate fi un semn al faptului că abia așteaptă World Cup 2018 pentru a „exploda” definitiv. Jucătorul lui Leipzig e un tip ambițios și dacă selecționerul Joachim Low îl va titulariza, probabil că va profita de șansă și va arăta că poate fi urmașul marilor atacanți ai „panzerelor”.

7 Isco (Spania)

iscoPerioada extraordinară a Spaniei, care a dus la câștigarea Cupei Mondiale și a Campionatului European (2010-2012) a luat sfârșit de vreo patru ani dar cu toate acestea La furia roja rămâne o națională redutabilă, care anunță că se va bate și în Rusia pentru titlul mondial. Iar unul dintre protagoniștii ei va fi cu siuranță Isco, spectaculosul fotbalist al lui Real Madrid, un magician care stârnește aplauze inclusiv dinspre partea adversarilor.

6 Paulo Dybala (Argentina)

dybalaTânărul argentinian al lui Juventus e atât de bun încât nici n-ai zice că are numai 24 de ani. Paulo a câștigat deja inimile bianco-nerilor italieni iar acum va încerca să confirme și la echipa națională, unde e greu să ieși în prim-plan, atâta vreme cât îl ai alături pe Messi, cu care, pe deasupra, te mai și compară lumea. Posesor al unei tehnici impecabile, al unui șut redutabil și al unor pase precise, Dybala e unul dintre cei mai talentați tineri fotbaliști ai momentului iar WC 2018 e cel mai bun moment pentru a străluci.

5 Gabriel Jesus (Brazilia)

Una dintre întrebările la care trebuie să răspundă acest turneu final este dacă Gabriel Jesus e cu adevărat cel mai mare talent fotbalistic care urcă pe firmamentul internațional. Jesus a demonstrat că e foarte bun la echipa lui de club, Manchester City, dar specialiștii au dubii că el poate fi numărul unu atunci când e înconjurat de staruri internaționale, la o competiție de anvergură. Gabriel Jesus are 21 de ani și a înscris deja 9 goluri în 15 partide disputate pentru naționala carioca.

4 Toni Kroos (Germania)

toni kroosToni Kroos a câștigat cam tot ce se poate câștiga, atât la nivel de club cât și de națională. Și totuși, are numai 27 de ani și o foame de trofee care-l face din start pregătit la maxim pentru turneul final din Rusia. „Arhitectul” de la mijlocul terenului e mai motivat ca oricând, fiindcă o victorie în Rusia ar aduce naționala Germaniei la egalitate cu Brazilia în privința trofeelor cucerite. Mulți l-au considerat pe Kroos cel mai bun jucător al precedentului Mondial (din Brazilia), specialiștii apreciind că fără prezența lui, nemții n-ar fi ajuns nici măcar în finală.

3 Neymar (Brazilia)

neymarVara trecută, Neymar a șocat lumea fotbalului după ce s-a transferat de la Barcelona la Paris St.Germain, pentru o sumă record. Decizia controversată a fost urmată de perioade diverse, brazilianul trecând de la accidentări la jocuri fabuloase dar și la apariții mai puțin reușite. Fără-ndoială că Neymar e vedeta naționalei Braziliei iar fanii acesteia așteaptă de la el să-și poarte coechipierii către un nou titlu, făcând să uite prestațiile dezastruoase de la precedentul Mondial, când, printre altele, au pierdut în fața Germaniei cu 7-1. La 26 de ani, Neymar are 54 de goluri în 84 de meciuri pentru Brazilia, un procentaj de excepție pe care speră să-l îmbunătățească în Rusia.

2 Lionel Messi (Argentina)

messiDe peste 10 ani, Messi terorizează fundașii europeni. Recent, el a declarat că nu va juca în Europa pentru altă echipă în afară de Barcelona, acest lucru aducându-i un plus de popularitate (de parcă mai era nevoie!) printre fanii blau-grana. Și dacă în privința Barcelonei lucrurile stau perfect, nu la fel se întâmplă la națională. Messi nu a câștigat cu Argentina niciun trofeu major, acesta fiind punctul slab al carierei. Mulți spun că el nu poate să-și conducă naționala către un titlu mondial dar poate chiar asta îl va motiva suficient de mult în Rusia încât să demonstreze că îl poate depăși pe maestrul Maradona.

1 Cristiano Ronaldo (Portugalia)

ronaldoLa Mondialul din 2006, Portugalia a terminat pe locul 4. În 2010 a fost eliminată în 16-imi de Spania iar în 2014 nu a trecut nici măcar de grupe. Cu toate astea, avându-i ca lider în teren pe CR7, lusitanii au câștigat titlul european acum doi ani, reușind o performanță extraordinară. Ronaldo țintește însă mai sus, pentru că ambiția lui e întotdeauna plecată în Cosmos. Cât de sus va ajunge Portugalia în Rusia rămâne de văzut. Cert e că duelul cu Messi continuă iar evoluțiile celor doi vor fi disecate până în cele mai mici amănunte.