Top 3 cele mai bune ceasuri pentru drumeții

Academia Barbatilor

Nu poți pleca într-o drumeție pe munte, având la mână un ceas de costum, nu-i așa? Un adevărat fan al drumețiilor, care cutreieră munții cu o îndrăzneală demnă de Bear Grylls, are nevoie de un ceas pe măsură, care să prezinte calitățile necesare unor astfel de activități. De aceea, am selectat mai jos cele mai bune 3 ceasuri pentru drumeții, prezentându-le caracteristicile și avantajele

Garmin Fenix 5X Plus

garmin ceasuri pentru drumețiiOrice drumeț se va simți în siguranță cu acest super-ceas la încheietura mâinii. Fie și numai pentru că el dispune de hărți color TopoActive pentru Europa, și, automat, de cele mai populare rute, pentru a te ajuta să găsești cele mai bune trasee. Senzorul de aclimatizare Pulse Ox asigură luarea la cunoștință a nivelurilor de saturație a oxigenului din sânge, o caracteristică foarte bună pentru situațiile în care te afli la mare altitudine.

Ceasul este foarte potrivit pentru aventură, având un design solid, cu lentile bombate, din safir, rezistente la zgârieturi, și cu un cadru din oțel inoxidabil sau titan din carbon de tip diamant. Te poți bucura de muzica preferată, conectându-te wireless cu o pereche de căști Bluetooth.

O altă caracteristică interesantă a ceasului este că e compatibil cu Garmin Pay, ceea ce înseamnă că poți efectua plăți cu ceasul, fără a avea nevoie de carduri și bani cash. Garmin Fenix 5X are senzori încorporați care includ o busolă cu trei axe, giroscop și altimetru barometric, plus capacitatea pentru mai mulți sateliți de a localiza medii mai dificile decât prin utilizarea exclusivă a GPS-ului.

Bateria durează 4-20 zile în modul ceas inteligent și 13 ore în modul GPS cu muzică. Ceasul e disponibil într-o varietate de opțiuni de finisaj, dar în orice versiune ar fi, are display color de înaltă rezoluție, cu iluminare de fundal cu LED-uri, fapt ce asigură lizibilitatea excelentă în toate mediile ambiante.

Preț orientativ: 5350 lei


Timex Expedition T49612

timex ceasuri pentru drumețiiTimex Expedition e creat în ideea de a face față celor mai extreme condiții meteo și de mediu, iar dacă ești pasionat de sporturi extreme și îți plac drumețiile pline de adrenalină, s-ar putea ca el să fie cea mai potrivită alegere.

Ceasul vine cu o curea super-rezistentă, din rășină, cu balamale groase. Este rezistent la apă, până la o adâncime de 200 metri, fapt ce permite folosirea lui de către orice diver cu experiență. Dispune de cronometru cu timer multiplu, cu care poți măsura intervalele de timp cu mare precizie, lucru ce îl face atrăgător și pentru alergători. În plus, fie că alergi sau doar faci drumeții, ceasul îți monitorizează consumul de apă, având un reminder de hidratare cu funcție de alarmă.

Timex Expedition dispune de o lumină nocturnă Indiglo și de un display LCD. De reținut că acesta nu este un smartwatch!

Preț orientativ: 330 lei


Suunto Baro HR

suunto ceasuri pentru drumețiiSuunto Baro este un smartwatch. Și încă unul foarte potent, aflat în categoria multisport, cu GPS, conceput pentru atleți și pentru cei care fac drumeții și voiaje extreme. Este unul dintre puținele ceasuri existente care are un sistem inteligent de gestionare a duratei de viață a bateriei, cu mementouri care asigură că ceasul funcționează cât timp ai nevoie de el.

Cele trei moduri predefinite ale bateriei – performanță, rezistență și ultra – o fac să dureze de la 25 de ore până la 120 de ore (în modul Ultra de înregistrare cu GPS). În cazul unor trasee foarte lungi, durata de viață a bateriei este de multe ori factorul limitator pentru înregistrarea distanței și a urmăririi cu precizie, deoarece GPS-ul epuizează rapid bateria. Algoritmul FusedTrack de la Suunto combină datele GPS și datele senzorului de mișcare pentru a îmbunătăți traseul și acuratețea distanței.

Pentru a urmări toate aventurile și traseele, inclusiv activitatea zilnică și somnul, descarcă noua aplicație Suunto (din AppStore sau din Play Store), prin intermediul căreia poți inclusiv să te conectezi cu cei din comunitatea aplicației.

Preț orientativ: 2800 lei

Citește și despre cele mai bune ceasuri inteligente de tip smartwatch