Top 5 aplicații de dating cu care să-ți găsești sufletul pereche

Academia Barbatilor

Multe aplicații de dating sunt destul de slabe și nu sunt puțini cei care s-au declarat dezamăgiți după ce au folosit una dintre ele. Și totuși, acestea au devenit un mod din ce în ce mai firesc pentru a cunoaște persoane noi și a încerca, dacă se poate, să înfiripezi o relație. Dacă vrei să te cuplezi cu adevărat e imposibil să nu încerci măcar să folosești o aplicație de dating.

Pentru a te ajuta un pic să înoți în marea aplicațiilor de dating care împânzesc ambele mari magazine online (AppStore și Google Play) am făcut o selecție cu cele mai bune 5 dintre acestea, cu speranța că, după ce le testezi, Cupidon își va îndrepta săgeata îmbibată în miere către inima ta și, săgetat fiind, vei reuși să-ți găsești sufletul pereche prin intermediul lor. Sau… măcar să faci sex de calitate.

Tinder

tinderDesigur, Tinder e cea mai cunoscută și mai populară aplicație de dating și ea ocupă în mod firesc primul loc în acest clasament. Ea stă la baza construirii atât a relațiilor la distanță cât și a unor căsătorii cu desfășurare fericită. Ca să nu vorbim și de cele bazate pe sex. De multe ori, Tinder a fost acuzată că nu e decât o formă de agațament online dar în ciuda acestor lucruri, ea a rămas aplicația în care foarte mulți au în continuare încredere.

Ca să utilizezi și să activezi Tinder trebuie să ai un cont de Facebook și, desigur, să ai peste 18 ani. Odată conectat, îți poți seta un profil personal ce constă într-o descriere de maxim 500 caractere și un maxim de 6 fotografii. Îți poți lega contul de Tinder de cel de Instagram, poți include informații despre angajator și despre școlile urmate. Setările de „discovery” permit altor utilizatori ai aplicației să te găsească. După care… începe distracția.

Tinder îți arată o fotografie, un nume și o vârstă. Poți apăsa pe poză pentru a vedea informațiile adiționale ale persoanei respective și prietenii comuni de Facebook (în caz că există). Poți alege să glisezi dreapta (pentru a le da Like), stânga (pentru a-i îndepărta) sau în sus (pentru a folosi un super-like și a le arăta că îți place cu adevărat de ei). Dacă amândoi ați glisat dreapta, arătându-vă interesul unul pentru celălalt, va apărea un ecran care indică această „potriveală” și care vă invită să vă trimiteți mesaje. În tot cazul, în mare parte, experiența utilizării Tinder constă în petrecerea timpului răsfoind profiluri de useri. Un fel de telecomandă TV cu mii de posturi.

Există însă avantaje incontestabile oferite de această aplicație. Fotografiile sunt mari, aplicația se mișcă bine iar setarea profilului e floare la ureche. În plus, nimeni nu-ți poate trimite mesaje câtă vreme nu te-ai arătat interesat de persoana lui, ceea ce înseamnă că nu vei primi spam-uri.

Sunt unele persoane pe Tinder care folosesc aplicația doar pentru a răsfoi printre profiluri. Dar majoritatea chiar își doresc să se întâlnească și în viața reală cu cineva așa că, dacă te numeri printre aceste persoane, instalează-ți aplicația și… baftă!

Link AppStore / Link Google Play

OkCupid

okcupidOkCupid e una dintre puținele aplicații de dating care nu-ți cer un profil de Facebook pentru a te înregistra. Alegi un nume de utilizator, apoi completezi datele unui profil interminabil, pe care-l poți lega de contul de Instagram, dacă dorești. Poți răspunde la întrebări, dând atât varianta ta de răspuns cât și cea pe care ți-au dori-o de la eventuala persoană pe care ai vrea s-o cunoști. Acest lucru duce la crearea unui scor care reflectă compatibilitățile dintre utilizatori. Poți alege să faci răspunsurile publice și să arăți că le acorzi o importanță deosebită.

Toate opțiunile, inclusiv cele pentru accesarea setărilor și vizualizarea profilurilor se află într-un meniu care glisează. Pentru a căuta pe cineva care să-ți placă apeși pe opțiunea de „potrivire” care, în mod ciudat, nu-ți arată persoanele cu care te potrivești ci mai degrabă persoanele cu care te-ai putea potrivi.

În caz că interfața ți se pare prea haotică, apasă opțiunea quickmatch, care restrânge rezultatele la cele cu fotografie. Poți da like persoanelor sau le poți trimite mesaje de o manieră similară cu Tinder dar userii pot vedea cine i-a plăcut numai dacă-și upgradează statusul la A-list.

OkCupid are multe similarități cu Tinder, câteva pozitive, dar interfața e complicată iar fotografiile sunt cam mici. Poți apăsa pe fotografia unei persoane pentru ca aceasta să se deschidă mai mare doar că, odată ce o faci, profilul respectiv va deveni neîncăpător pentru o aplicație, fiind mai degrabă pretabil pentru un site de dating, care să poată fi accesat pe un display mai mare. Iar dacă revii la listă, nu ai garanția că o vei găsi în aceeași ordine, ceea ce te va enerva.

Mai mult: nu poți vedea cine ți-a dat like câtă vreme nu-ți upgradezi profilul, plătind. La fel, dacă nu plătești, nu poți vedea decât cine sunt ultimele 5 persoane care ți-au accesat profilul și, ce e mai rău, oricine îți poate trimite mesaje.

Link AppStore / Link Google Play

Hinge

hingeHinge e un fel de Tinder. De fapt, e aproape la fel ca Tinder, cu câteva diferențe care o fac ceva mai bună. Ca interfață, arată precum sora mai mică a lui Tinder. Ca funcționalitate, se bazează mai mult pe prietenii tăi de pe Facebook. Adică Hinge se poate conecta cu prietenii prietenilor prietenilor tăi, arătându-ți nu doar persoanele pe care le aveți la comun ci și lucrurile pe care le aveți în comun. Și face acest lucru după ce ai răspuns la câteva întrebări aflate într-o interfață care arată, din nou, cam la fel cu Tinder.

Ai fost în Berlin? Glisează dreapta. Îți place fotbalul? Glisează stânga. Aceasta face completarea chestionarului extrem de ușoară și distractivă. Iar întrebările nu-s chiar atât de criminale ca în alte aplicații, oferindu-ți o descriere mai bună a cuiva, comparativ cu un text de 500 caractere.

Dacă vrei să afli lucruri despre cineva, poți întreba prietenii pe care-i aveți în comun – o funcție interesantă, care lipsește altor aplicații. Persoanele îți pot trimite mesaje numai dacă vă „potriviți”, așa că nu vei primi întrebări stupide și inopinate. Poți vedea ce fel de relații caută oamenii și chiar dacă acest lucru nu pare revoluționar, vorbește despre faptul că această aplicație pune accent pe așteptările legate de o întâlnire și nu pe agațamentul facil de care abuzează Tinder.

La bile negre, pe primul loc stă faptul că această opțiune legată de prietenii prietenilor prietenilor îți poate limita rezultatele căutărilor după numai zece minute – o restricție pe care nu ți-ai dori-o.

Link AppStore

Bumble

bumbleBumble e o altă aplicație care pare similară cu Tinder, doar că funcționează un pic divers. Marea găselniță a lui Bumble este că atunci când două persoane de sex diferit se „potrivesc”, femeia trebuie să dea prima mesaj bărbatului, pentru ca cei doi să poată comunica. Ea are 24 de ore la dispoziție pentru a trimite mesajul iar dacă nu o face, conexiunea dispare. Tipii pot extinde „potriveala” de 24 de ore, dacă speră cu adevărat că vor primi mesaj de la fată, după cum și ele pot extinde perioada, dacă nu au timp pe loc să înceapă o conversație. Ca să te conectezi cu Bumble trebuie să ai cont de Facebook.

Profilurile sunt concise iar setările se „împerechează” ca la Tinder numai că glisarea în sus îți permite să ai acces la mai multe fotografii și nu să generezi un super-like. Profilul Bumble se setează ușor și, lucru interesant, e unica aplicație care specifică de la bun început că materialele pornografice sunt interzise, cerând respect de la toți userii, în dorința de a se crea un spațiu sigur și prietenos.

Bumble este deci mai degrabă pentru femeile cărora le place să aibă inițiativa și, în același timp, pentru bărbații sfioși, care nu prea o au. Un mod inedit, nu convenabil pentru toată lumea dar în același timp interesant pentru multe persoane.

Link AppStore / Link Google Play

Match.com

match.comNu putem vorbi despre cele mai bune aplicații de dating fără să amintim de străbunica lor. Match.com a făcut jocurile în datingul online cu mult timp înainte ca orice aplicație de acest gen să se fi lansat. Pentru a activa Match nu trebuie să te conectezi prin intermediul contului de Facebook dar trebuie să treci printr-un proces de înregistrare care presupune să adaugi câteva fotografii, să răspunzi la câteva întrebări despre preferințele tale și, evident, să creezi un username și o parolă. Dacă ești deja înregistrat pe versiunea online, te poți loga cu acele date.

Datingul pe Match.com funcționează prin trimiterea cuiva a unui wink. Adică să-i faci cu ochiul, pe românește. Iar pentru asta, răsfoiești paginile cu persoanele înregistrate și faci cu ochiul până dai în cataractă. Serviciul oferă și potriviri personalizate, în baza unor interese comune. Dar pentru a folosi toate avantajele sistemului trebuie să-ți faci un abonament.

Care e destul de costisitor, cea mai ieftină opțiune fiind de 21 $ / lună (pentru o perioadă de șase luni). Abonamentul premium permite să vezi cine s-a uitat la profilul tău, cine ți-a dat like la poze, plus alte lucruri mai profunde.

Link AppStore / Link Google Play