Top 5 cele mai bune parfumuri Polo

Academia Barbatilor

De 50 de ani încoace, Ralph Lauren inspiră bărbații din întreaga lume prin creațiile vestimentare și prin parfumurile lansate. Despre tricourile Polo, „inventate” în 1968, se știe ce impact au avut asupra garderobelor masculine (dar și feminine) din zona sport. În același timp, parfumurile lansate de Ralph Lauren sub brandul Polo au făcut furori, începând cu sfârșitul anilor ’70.

Logo-ul jucătorului de polo apare pe hainele lui Lauren de foarte multă vreme. Primul său parfum Polo, în sticlă verde, a devenit pe loc un clasic și continuă să se producă și în zilele noastre, ca un simbol al eleganței și al ideii de a-ți trăi visul, oricare ar fi acela. De-a lungul anilor, Ralph Lauren a lansat multe parfumuri masculine care au complementat originalul Polo verde. Dintre acestea, am selectat o listă cu cinci parfumuri Polo (incluzându-l pe primul), care să-ți facă alegerea mai ușoară în cazul în care îți dorești să ai în garderobă acest brand.

1 Polo

polo green

Primul parfum Polo prezentat e un clasic. Mergând pe ideea de exclusivitate a luxului, acest parfum întrupează aspirațiile clasei de mijloc americane. Cu sticla lui verde, iconică, având logo-ul Polo aurit și embosat, parfumul a fost creat de Carlos Benaim, fiind introdus pe piață în anul 1978. După care, a devenit o adevărată vedetă a anilor ’80.

Notele de top sunt o combinație de arome verzi – busuioc, cimbru și artemisia, la care se adaugă o serie de mirodenii – coriandru, cuișoare și chimion. Notele de mijloc aduc o puternică și masculină aromă de piele, împreună cu piper negru, pin alb, trandafiri, garoafe și geranium, în vreme ce notele de bază completează acest superb parfum cu arome de cedru și tabac, patciuli, mosc, vetiver, ambră și piele. Poți purta acest parfum în orice anotimp, într-o mulțime de ocazii și împrejurări. Este un parfum masculin, clasic și longeviv, puțin cam puternic, considerat de unii ușor desuet și prea condimentat.

2 Polo Red Intense

polo red intense

Polo Red Intense a fost lansat în anul 2015, acest parfum lemnos și condimentat fiind creația lui Olivier Gillotin. Inspirat de mașinile de curse pe care adoră să le colecționeze, Ralph Lauren a adăugat în portofoliu un parfum mai „dark”, foarte pretabil pentru sezoanele de tranziție dintre toamnă și iarnă, iarnă și primăvară.

Notele de top includ grapefruit și lămâie cu șofran, precum și o prezență mai puțin obișnuită de merișoare. Ghimbirul, cafeaua cu salvie și lavanda compun notele medii, în vreme ce notele de bază au o combinație de cedru, ambră și o foarte profundă piele. Precum alte parfumuri Ralph Lauren și acesta are o persistență îndelungată, în funcție de modul în care-l aplici având proiecții moderate spre lungi. Este un parfum de seară, bun pentru primăvară și toamnă, la un preț decent. În privința „defectelor” se poate spune că poate deveni copleșitor, că nu este un parfum de zi cu zi și că nu e o alegere potrivită pentru zilele călduroase.

3 Polo Black

polo black

Renumitul parfumier Pierre Negrin a creat Polo Black în anul 2005. Este un parfum lemnos, cu un încântător buchet floral în deschidere, cu note de început de mango, lămâie și mandarină, potențate de mirodenii și lemn. Paciuli și salvia compun notele de mijloc, iar, după ce se usucă, rămân să persiste aromele de santal și boabe de tonka.

Polo Black e un parfum versatil, pretabil pentru orice anotimp, cu o persistență moderată. Cei care-l poartă afirmă că aromele lui se simt timp de maxim șase ore, ceea ce-l poziționează drept un parfum cu performanțe decente. Îl poți purta la slujbă sau la ieșirile casual în oraș. E un parfum interesant și sofisticat, poate cam prea flexibil și care nu te scoate neapărat din mulțime.

4 Polo Red

polo red

O variantă mai subtilă a lui Polo Red Intense, creat de Olivier Gillotin, care poate fi descrisă drept energizantă și sexy. E un parfum cunoscut pentru condimentele sale, pentru ușoara dulceață și caracterul lemnos, oferind prin contrast arome de grapefruit roșu și sequoia.

Notele de bază sunt construite din ambră și cafea, cele de mijloc din șofran și salvie, în vreme ce, la top parfumul oferă arome de lămâie italienească și merișoare. Este un parfum sport foarte popular, bine definit și masculin, fără a fi copleșitor, ceea ce-l face perfect dacă ai încercat Polo Red Intense și ți s-a părut prea puternic. Polo Red e considerat o alegere sigură, poate prea sigură pentru unii, cu o persistență limitată și un pic cam prea dulce și generic.

5 Polo Blue

polo blue

Clasificat drept un parfum din familia fougère (ferigă), Polo Blue a fost lansat în anul 2003, fiind creat pentru Ralph Lauren de Carlos Benaim și Christophe Laudamiel. Parfumul a fost conceput pentru zilele calde de vară, având inspirații acvatice.

Notele de top includ o combinație unică de castravete, pepene galben și portocală, după care preiau controlul cele de busuioc, salvie și geranium, pentru ca notele de bază să rămână moscul și pielea întoarsă. E un parfum light, cu persistență scăzută, dar care poate fi purtat în diverse ocazii. Este foarte fresh, flexibil și sexy, fără să deranjeze, dar pretabil doar pentru vară.

Citește și: 5 parfumuri cu bergamotă pentru bărbați