Top 5 cele mai bune whiskey bourbon pe care trebuie să le încerci

academia barbatilor

O băutură plină de personalitate și amestec de arome tari face parte din momentul nostru de răsfăț suprem. Iar bourbon-ul este una dintre ele. Așa că ne-am propus să vă prezentăm cele mai bune whiskey bourbon pe care merită să le savurați.

În esență, bourbon-ul este o variantă de whiskey, iar whiskey-ul este o băutură spirtoasă produsă prin fermentarea unor cereale. Pentru a putea fi calificat drept bourbon, un whiskey trebuie să conțină minim 51% porumb, alături de malț de orz, secară sau grâu. În plus, băutura trebuie învechită minim 2 ani, în butoaie de stejar arse, înainte de a fi consumată. De la ingredientele folosite până la echipamentul de producție, temperatura, metoda de distilare, toate joacă un rol important în diferențierea unui bourbon bun de altul. În general, o maturare de la 7 la 12 ani este suficientă pentru a permite distilatului să absoarbă suficientă savoare și textură din butoiul de stejar, bourbon-ul căpătând o culoare de chihlimbar auriu închis și o textură fină. Dar iată o selecție a celor mai bune tipuri de whiskey bourbon!

George T. Stagg

Parte din colecția Buffalo Trace Antique, acest bourbon apare doar o dată pe an și este în cantitate limitată. Fiecare lot este învechit timp de minim 15 ani, rezultând o băutură plină, cu aromă caldă și densă, iar gustul său poate varia de la an la an.

cele mai bune whiskey bourbon

Sursa foto: Pinterest

William Larue Weller

O băutură din grâu cu un amestec amețitor de arome, o textură delicată, caldă și o culoare arămie, acesta este catalogat drept unul dintre cele mai bune whiskey bourbon din lume.

cele mai bune whiskey bourbon

Sursa foto: Pinterest

Pappy Van Winkle’s Family Reserve 20 Year

Luând în considerare rezerva limitată și cererea extrem de mare, acest bourbon este cel mai exclusivist dintre toate. Cu un gust dulce și aromă plină, băutura lasă un gust delicat care poposește o vreme în jurul papilelor. Îl vei simți până în vârful degetelor de la picioare!

cele mai bune whiskey bourbon

Sursa foto: Pinterest

Maker’s Mark Cask Strength

Această variantă de bourbon Maker’s Mark te cucerește cu un amestec cald și gustos de arome de stejar, caramel, vanilie și condimente.

cele mai bune whiskey bourbon

Sursa foto: Pinterest

Knob Creek Single Barrel Reserve

Distilat timp de 9 ani în cele mai bune butoaie, acest bourbon de culoarea chihlimbarului are o aromă persistentă și impunătoare de vanilie, nuci și stejar. Te va domina de la prima înghițitură!

cele mai bune whiskey bourbon

Sursa foto: Pinterest

Citește și 5 whisky-uri de top, care să nu-ți lipsească din bar