Top 5 cele mai frumoase hoteluri design de pus pe lista călătoriilor

academia barbatilor

Ușor ușor se apropie sezonul vacanțelor, iar călătoriile alese după criteriul zonei – insule exotice, deschidere la mare, aventură pe munte, turism rural, city break, etc. – au devenit un subiect banal. Dar ce-ar fi să alegi următoarea vacanță gândindu-te la un hotel frumos pe care vrei să-l bifezi, iar destinația să vină în plan secundar? Ca să-ți fie mai ușor să te decizi, am făcut un top 5 al celor mai frumoase hoteluri design pe care merită să le vizitezi măcar o dată. Și pentru că tot vine week-end-ul, ai timp să le studiezi și să-ți alegi preferatul.

Hotel Il Sereno situat pe Lacul Como, în Italia

Dacă ai mai fost în această zonă vestită din apropierea orașului Milano, ai observat că în jurul Lacului Como timpul pare să fi stat în loc, peisajul este pitoresc cu clădiri vechi, păstrate de sute de ani. Însă hotelul Il Sereno se detașează din acest peisaj printr-o arhitectură extravagantă prin minimalism. Patricia Urquiola, un designer premiat pentru talent și imaginație, a gândit hotelul precum o parcare supraetajată, așezată pe malul lacului. Iar interiorul l-a plasat între cele mai luxoase hoteluri din Europa.

top 5 cele mai frumoase hoteluri design

Sursa foto: Pinterest

Hotel Oderberger din Berlin, Germania

Construit în cartierul Prenzlauer Berg din Berlinul de nord, pe locul unde, mai bine de 90 de ani, au existat piscinele publice ale orașului, hotelul Oderberger a schimbat complet imaginea zonei. Arhitecții au creat o capodoperă cu 70 de camere de lux, construită în jurul piscinei restaurate, care păstrează moștenirea vechii construcții, dar îi adaugă un aer contemporan. Imaginează-te relaxându-te într-o arcadă din piatră în zona piscinei istorice.

top 5 cele mai frumoase hoteluri design

Sursa foto: Pinterest

Nimb Hotel, în Grădinile Trivoli din Copenhaga, Danemarca

Din exterior, clădirea impunătoare pare desprinsă din O Mie și Una de Nopți, iar la interior găzduiește 38 de camere, fiecare cu un design unic, spectaculos. Cea mai mare dintre ele are 760 de metri pătrați. Iar pe acoperișul clădirii te așteaptă o piscină cochetă, din care poți admira orașul de sus.

top 5 cele mai frumoase hoteluri design

 Sursa foto: Pinterest

Hotel Ha(a)ïtza, Pyla-sur-Mer, Franța

La Dune du Pilat sau Duna din Pilat, situată la o oră de orașul Bordeaux, merită efortul de a urca cele 154 de trepte sau panta în unghi de 50 de grade prin nisip, până în vârf. Vei avea o imagine de 360 de grade asupra minunatului golf Arcachon, a oceanului Atlantic și a întinsei păduri de pini. Tocmai pentru acest peisaj spectaculos, arhitectul Philippe Starck a hotărât să insufle un aer modern unui hotel istoric care-și așteaptă cei mai pretențioși turiști. Pe lângă priveliște, trebuie să încerci produsele de la patiseria hotelului și piscina cu acoperiș retractabil.

top 5 cele mai frumoase hoteluri design

Sursa foto: Pinterest

Hotel Kazerne din Eindhoven, Olanda

Un hotel nou și plin de stil inaugurat în complexul de artă din Kazerne poate fi un punct de atracție care te va face să vizitezi orașul Eindhoven. Deschis de curând, hotelul are 8 camere și apartamente, fiecare decorate cu piese făcute de designeri locali. Clădirea a fost demult adăpost pentru poliția militară. Dacă vei închiria penthouse-ul, vei fi uimit de o instalație de artă impunătoare, construită de artiști olandezi celebri, The Idiots.

top 5 cele mai frumoase hoteluri design

Sursa foto: Pinterest

Citește și 5 locuri ascunse de pe Coasta Amalfi, pe care să nu le ratezi