Top 5 mașini electrice de urmărit în 2019

academia barbatilor

…de urmărit, de testat și de luat acasă. Trendul Eco s-a extins în ultimii ani în tot mai multe domenii, iar industria auto nu face excepție, venind cu mașinile electrice. Încă de pe vremea exploziei trendului hibrid se întrezărea o schimbare în zona auto, însă acum 10 ani nu ne gândeam că vom putea conduce un autoturism cu putere 100% electrică și mai ales pe distanțe lungi. Dar iată că se întâmplă, iar mașina viitorului este din ce în ce mai accesibilă în prezent. Deși încă din 1800, marii producători auto la nivel mondial, au încercat producerea de vehicule electrice,  abia în 2008 acest segment a cunoscut renașterea, tonul fiind dat de producătorul Tesla cu primul Roadster care funcționează pe baterii normale litiu-ion. Astăzi, Tesla Model S are deja 253.500 de unități vândute la nivel mondial, după liderul Nissan care vânduse peste 380.000 de vehicule electrice Leaf până la finalul anului trecut.

Dar iată care au fost cele mai apreciate mașini electrice în 2018 și de ce ar trebui să regândim prioritatea accesării unui astfel de model.

Tesla Model 3, cea mai bună mașină electrică

Era de așteptat ca Tesla să fie prima opțiune în acest clasament, nu doar datorită tehnologiei inovatoare și a designului futurist, ci și prin prisma prețului accesibil. Acest model pornește de la 49.000 de dolari. Un sedan electric cu linii minimaliste la exterior dar cu interior luxos și confortabil, care promite un range de 500 kilometri și este numai bun de luat acasă.

mașini electrice

Sursa foto: Pinterest

Citește și: Tesla anunță lansarea lui Roadster 2, în 2020

Nissan Leaf, cel mai accesibil automobil electric

Continuăm cu mașina electrică cu cele mai mari vânzări, datorate, cu siguranță, prețului. Un hatchback mainstream care utilizează pe deplin tehnologia viitorului, Leaf pornește, în România, de la 35.000 euro și oferă garanția a 378 de kilometri parcurși fără oprire, cu un motor electric cu 150 de cai. Vehiculul poate fi încărcat în 30 minute pentru încă 300 de kilometri.

mașini electrice

Sursa foto: Pinterest

BMW I3, cea mai apreciată mașină electrică de lux

Dacă vrei să conduci în modul confortabil, să parchezi ușor și să ieși în evidență, BMW I3 este alegerea perfectă. Cel mai eficient model din punct de vedere al energiei, construită pe un sistem avansat care promite o autonomie de 260 de kilometri, I3 beneficiază de o versiune modernă a habitaclului, din plastic ranforsat cu fibră de carbon, mai ușor, mai durabil și mai rezistent decât oțelul. Prețul de pornire, în România, este de 35.000 de euro.

mașini electrice

Sursa foto: Pinterest

Jaguar I-Pace, cel mai bun SUV electric

Pentru că Jaguar și-a obișnuit cumpărătorii cu luxul, I-Pace nu putea face excepție. Cu interiorul confortabil, high-tech și complet conectat la nevoile șoferului și ale pasagerilor, acest SUV electric vine cu o putere de 400 de cai, posibilitatea de atinge 100 km/h în doar 4 secunde și o autonomie de 500 km la o singură încărcare. Este adevărat că prețul crește spre 78.000 de euro, dar merită investiția.

mașini electrice

Sursa foto: Pinterest

Chevrolet Bolt EV, cea mai bună alternativă în raportul preț/autonomie

Cu un preț care pornește de 37.000 de dolari și o autonomie de 380 de kilometri, Bolt EV devine cea mai bună opțiune pentru cumpărătorul obișnuit. Cu un habitaclu spațios și confortabil, pus în mișcare de 200 de cai putere, modelul electric de la Chevrolet este suficient de rapid ca să câștige teren în fața competitorilor din aceeași clasă.

mașini electrice

Sursa foto: Pinterest

Citește și Top 7 cele mai rapide mașini din lume în 2018