Top 5 periuțe de dinți electrice

Academia Barbatilor

Igiena orală e o bătălie ce trebuie purtată în permanență. Una care devine din ce în ce mai dură, pe măsură ce înaintezi în vârstă și încep să se vadă efectele mâncării procesate. Moment în care ai face orice să ai niște dinți cât mai sănătoși, deși acest lcuru ar trebui să se întâmple încă din copilărie. Cum clasica periuță de dinți s-ar putea să nu ți se mai pară atât de eficientă, probabil că visezi să-ți achiziționezi o periuță de dinți electrică, una care să-ți protejeze mai bine dantura și care să-ți satisfacă și ego-ul de gadgetar. Numai că piața s-a aglomerat destul de mult și pe acest segment, prin urmare ne-am propus să te ajutăm un pic, prezentându-ți 5 dintre cele mai bune periuțe de dinți electrice:

Philips Sonicare DiamondClean

philips diamondclean

Philips este unul dintre marii producători de electronice ai lumii și, mai mult decât atât, produsele olandezilor au întotdeauna garanția calității. La fel stau lucrurile cu cele ce țin de divizia medicală a companiei, un loc de cinste fiind ocupat de periuțele de dinți electrice.

Philips Sonicare DiamondClean e o adevărată operă de artă a periuțelor electrice, având 5 moduri de utilizare, 3 nivele de intensitate, Bluetooth, tehnologie BrushPacer și SmartTimer, senzor de presiune. Dacă îi atașezi capul de periere C3 Premium Plaque Control beneficiezi de o curățare profundă, eliminând până la de 10 ori placa bacteriană din zonele greu accesibile. Iar cu capul de periere G3 Premium Gum Care îți îmbunătățești starea de sănătate a gingiilor. În plus, un alt cap de periere, W3 Premium White, elimină petele de suprafață și dezvăluie un zâmbet alb și cuceritor.

DiamondClean dispune de cinci moduri care acoperă o serie de nevoie de periere, de la curățare zilnică la curățare profundă și revigorantă. Periuța te avertizează dacă apeși prea tare, detectând presiunea excesivă, iar grație funcției TouchUp, te întoarce la zonele omise, pentru a avea acoperire 100%. Prețul este unul pe măsura tehnologiei, însă în varianta simplificată, DiamondClean costă la jumătate. Preț: 1600 lei.

Oral B Genius X

Periuța de dinți electrică Oral-B Genius X se laudă cu câteva cifre impresionante: 400.000 pulsații / minut, 8.800 oscilații / minut, 6 programe, un capăt, curățare 3D, Bluetooth, inteligență artificială, trusă de călătorie cu port USB.

Probabil te întrebi ce înseamnă inteligența artificială înglobată într-o periuță de dinți. Ei bine, A.I.-ul oferă feedback în timp real, dar și o experiență complet personalizată, prin intermediul celor 6 programe de curățare, a senzorilor de mișcare și a conectivității Bluetooth. Petele de pe dinți sunt îndepărtate de la prima spălare, mulțumită programului special de albire al aplicației pentru smartphone Oral-B.

Mânerul are încorporat un timer care te ajută să respecți timpul de periaj recomandat de medicii dentiști, în vreme ce o simplă conectare la aplicația Gum Guard îți arată în timp real unde periezi prea puternic, sugerându-ți un periaj mai delicat. Poți salva istoricul de periere, poți vedea statistici, sfaturi și recomandări, cu alte cuvinte, în caz că nu ai cu ce să-ți umpli timpul, această periuță o face în cel mai sănătos mod cu putință. Preț: 1500 lei.

Seysso Gold Black

seysso

Seysso Gold Black e o periuță… turbo, care se mișcă rapid, cu până la 96.000 de mișcări periferice pe minut, frecvență care o face puternică și eficientă în îndepărtarea plăcii și a petelor provenite de la consumul de cafea, ceai sau tutun.

Periuța se adaptează la nevoile oricui, grație celor 5 moduri de lucru diferite, fiecare dintre acestea având o combinație specifică de timp de lucru. Există un mod „curățare”, unul „alb”, unul „îngrijire gingie”, unul „lustruire” și unul „sensibil”. Viteza mare de rotație creează mii de bule de aer care aruncă pastă de dinți și oxigen până în locurile cele mai inaccesibile. Periuța e prevăzută și cu un timer automat, care ajută la menținerea timpului de periere recomandat, funcționând timp de 1, 2 sau 3 minute.

Nu putem trece nici peste designul elegant, Seysso Gold Black îmbinând utilul cu plăcutul în cel mai bun mod. Preț: 1048 lei.

Forreo Issa 2 Sensitive

forreo issa

Forreo Issa 2 Sensitive e o periuță de dinți sonică, în care se regăsesc două caracteristici de top ale tehnologiei Sonic Pulse cu două capete de periere interșanjabile – unul de silicon, celălalt hibrid – pentru sensibilități diferite.

Cu Forreo Issa ai control complet asupra igienei orale, periuța oferind o soluție completă de îngrijire. Are 16 modeuri de curățare reglabile și până la 11000 de pulsații de intensitate mare, pe minut, asigurând un control complet al periajului. Este complet rezistentă la apă, are un timer încorporat și un cap de perie flexibil 3D, fiind destinată pentru folosirea în același mod ca o periuță de dinți manuală – de preferință cel puțin timp de două minute, de două ori pe zi.

Capul de periere din silicon e rezistent la acumularea de bacterii, curățând confortabil în timp ce masează gingiile. Capul hibrid oferă periaj chiar și împotriva celei mai dure plăci bacteriene, fiind, în același timp, blând cu gingiile. Ușoară și impermeabilă, Issa 2 Sensitive poate fi încărcată prin USB, fiecare încărcare de o oră fiind suficientă pentru până la un an de utilizare. Preț: 790 lei.

Curaprox Ortho

curaprox

Curaprox Ortho este o periuță sonică, special concepută pentru purtătorii de aparate ortodontice, care dispune de o tehnologie inovatoare a perilor, dinții fiind păstrați sănătoși și atrăgători chiar și atunci când sunt purtați în brackeți. E cunoscut faptul că aparatele ortodontice îngreunează realizarea unei igiene orale corecte, crescând riscul apariției cariilor și inflamațiilor gingivale. Cu o periuță de dinți manuală e practic imposibil să ajungi în toate spațiile dintre dinți și brackeți.

Dar periuța Cuprox Ortho e o investiție de care poate beneficia întreaga familie, nu doar purtătorii de aparate ortodontice. Tehnologia Curaprox Ortho garantează rezultate de curățare cu ajutorul a două mecanisme: mecanic și hidraulic. Periuța are între 22000 și 42000 vibrații / minut, 7 trepte de viteză, o baterie puternică, un mod de folosire intuitiv, conferit de prezența unui singur buton și este fabricată în Elveția. Preț: 780 lei.

Citește și: 7 modalități de a avea dinți mai sănătoși