Top 5 smartphone-uri pentru gameri

Academia Barbatilor

În fiecare lună apar noi modele de smartphone-uri, unele dintre ele având dotări care ar putea face deja de rușine anumite laptopuri sau computere. Partea bună e că telefoanele inteligente au ajuns la un nivel de customizare atât de mare încât deja pe ele se pot rula o mulțime de jocuri, din ce în ce mai complicate, care necesită resurse mari.

Există o vorbă printre gameri: „Jocurile video nu ne fac violenți. Doar lag-ul ne face”. De aceea, dacă ești un gamer înfocat, trebuie să cunoști foarte bine ce telefon urmează să-ți cumperi, pentru a nu te trezi că jocul preferat rulează îngrozitor pe un device pe care și-așa ai dat o poală de bani. Hai să vedem care sunt cele mai bune 5 smartphone-uri pentru gameri, în 2018:

Moto Z2 Play

Moto Z2 PlaySuccesorul lui Moto Z Play are o baterie ceva mai mică decât acesta dar în continuare foarte puternică: 3000 mAh, adică până la 30 de ore de autonomie. Cel mai bun lucru care se poate spune despre Moto Z2 Play este că are un preț rezonabil, pentru care te alegi cu niște specificații foarte bune, care rulează jocurile excelent, oferind o foarte bună experiență de gaming.

Sistem de operare: Android Nougat

Baterie: 3000 mAh

Procesor: 2.2 GHz Octa-Core. GPU: Adreno 506

RAM: 4 GB

Memorie internă: 64 GB


OnePlus 5T

OnePlus 5TAcestui model i s-a adăugat o funcție, special pentru gameri: modul DND. Un „do-not-disturb” care pune pe silent notificările și dezactivează temporar soft keys-urile, pentru a nu le atinge din greșeală. Dar dincolo de asta, dacă nu vrei să spargi banca, 5T e un smartphone excelent, la jumătate din prețul pe care l-ai plăti pentru un iPhone X sau un Google Pixel 2. Nu are aceleași performanțe, însă diferențele nu sunt atât de mari iar jocurile arată excepțional pe displayul AMOLED, foarte luminos și cu un contrast foarte bun.

Sistem de operare: Oxygen OS, bazat pe Android 7.1.1 (Nougat)

Memorie: 128 GB, 8 GB RAM / 64 GB,  GB RAM

Procesor: Qualcomm Snapdragon 835 (Octa-core). GPU: Adreno 540

Baterie: 3300 mAh


Google Pixel 2XL

Google Pixel 2XLCel mai nou telefon de la Google îți va distruge viața dacă-l vei lăsa să facă asta. Ai de făcut un drum de 10 ore cu trenul sau avionul? Ia-l cu tine și nu te vei plictisi niciun moment, ba s-ar putea să faci și drumul întors, fără să-ți dai seama. Nu vei găsi un display mai bun pe piață pentru jocuri. Vorbim despre un display OLED care face până și cel mai banal joc să arate superb.

Autonomia bateriei este și ea foarte bună, mergând până la 7 ore și 15 minute iar procesorul Snapdragon încarcă orice joc cât ai zice pește. Unica mică problemă poate părea aceea că telefonul nu are o mufă jack dedicată căștilor cu fir. Dar vine cu un adaptor USB care rezolvă această problemă.

Sistem de operare: Android 8.0.0 Oreo

Baterie: 3520 mAh

Procesor: Qualcomm Snapdragon 835, GPU Adreno 540

RAM: 4 GB

Memorie internă: 64 GB / 128 GB


iPhone 8 Plus

iPhone 8 PlusiPhone 8 Plus face exact ceea ce-i sugerează numele: mai exact, tot ceea ce poate face iPhone 8, dar… pe larg. Vei avea astfel o experiență similară cu cea oferită de un iPad mai mic, într-un device pe care-l poți ține într-o mână. Îți va lua un pic de timp până să te obișnuiești cu mărimea lui dar te vei bucura imediat de avantajele oferite de displayul mare. Un telefon care-ți dă senzația de tabletă, inclusiv în privința gaming-ului. Poți juca orice joc, de la cele care nu necesită resurse până la cele de tipul Mini Metro sau The Room, în care cele mai fine detalii grafice vor fi sesizabile.

Sistem de operare: iOS 11

Baterie: 2691 mAh

Procesor: Hexa core. GPU: Apple GPU

RAM: 3 GB

Memorie internă: 64 GB / 256 GB


Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2Telefoanele Sony au fost, de-a lungul timpului, genul de device-uri foarte bune dar care nu au avut succesul scontat. Mai bine zis, nu au reușit să devină populare, dintr-un motiv sau altul. Însă ele au strălucit întotdeauna în privința a două aspecte: displayul și camera. Acestea nu se dezmint nici când vine vorba despre XZ2 unde, alături de alte elemente, compun un device ce pare să fie pe placut gamerilor, care au parte de o experiență premium de viewing, fapt ce demonstrează încă o dată că la un display nu rezoluția înseamnă totul.

Sistem de operare: Android 8.0.0

Baterie: 2700 mAh

Procesor: Qualcomm Snapdragon 835. GPU Adreno 540

RAM: 4 GB

Memorie internă: 64 GB