Top 5 tablete în 2019

Academia Barbatilor

Nu trebuie să fii un expert ca să-ți fi dat seama deja că vânzările de tablete au stagnat în ultimii ani, ba chiar, în unele cazuri, au scăzut foarte mult. Acest fapt se referă în special la tabletele de 7 inci, în vreme ce, în privința celor de 10 inci, se constată o mică revigorare. Apple a venit cu un sistem de operare dedicat tabletelor lor (iPad OS), oferind astfel un impuls liniei de producție a iPad-urilor – așa au apărut trei noi iPad-uri în mai puțin de un an, în vreme de Samsung a lansat, la rândul ei, două noi Tab-uri, în luna iunie. Iată care sunt cele mai bune 5 tablete de pe piață în 2019:

Microsoft Surface Go

tablete 2019

Dacă e să punem în prim-plan productivitatea, cu o brumă de atenție pentru gaming și video, atunci frumușica versiune de tabletă a laptopului Surface de la Microsoft e o alegere foarte potrivită. Odată cu Microsoft Surface Go te alegi cu o tabletă la nivelul unui laptop, cu un sistem de operare Windows 10 și cu specificații decente, care includ un procesor Intel Pentium Gold 4415Y, de 1 GHz. Poți achiziționa o tastatură dedicată, la care să adaugi versatilul Surface Pen, pentru a avea o experiență Surface completă.

Apple iPad Pro

Apple iPad Pro

Cel mai lăudabil produs al companiei Apple în privința tabletelor sale este, probabil, și cea mai bună tabletă din punct de vedere al specificațiilor. Aceasta este genul de tabletă care poate lăsa în umbră multe laptopuri, fiind și prima care beneficiază pe deplin de avantajele sistemului de operare dedicat, iPad OS, care adaugă o serie de caracteristici ce transformă tableta într-un accesoriu foarte bun pentru job, nu doar pentru entertainment.

Aplicația care gestionează fișierele îți permite să folosești acum mai multe directoare în mod eficient. Există, de asemenea, suport pentru drivere de storage extern. iPad Pro este echipat cu un procesor A12X Bionic, având o memorie internă de 1 TB, procesorul fiind suficient de puternic cât să te lase să faci atât multi-tasking cât și editare foto. Ca să nu mai amintim de display-ul retina, în variante de 11 și 12,9 inci.

Huawei MediaPad T5

Huawei MediaPad T5
Foto: mynexttablet.com

Un display IPS full HD, cu aspect 16:10 – iată capul de afiș cu care se prezintă cea mai recentă tabletă lansată de Huawei. Având doar 460 grame, e suficient de ușoară cât să te facă să o iei cu tine peste tot pentru a-ți răsfoi fișierele grafice sau aplicațiile de știri. Tableta e pusă în valoare de un procesor octa-core (de până la 3GB de RAM), având suport pentru carduri Micro SD (de până la 356 GB), suficient pentru un consum media decent.

Samsung Galaxy Tab S5e

Samsung Galaxy Tab S5e mynexttablet
Foto: mynexttablet.com

Cântărește doar 400 grame și e surprinzător de subțire (5,5 mm), cifre care fac din Samsung Galaxy Tab S5e unul dintre cele mai portabile device-uri din gama lui. Samsung a renunțat la ramă și a împins limitele display-ului, făcând din experiența vizionării de filme o plăcere la cote maxime. Tableta dispune de un display Super AMOLED (1600 x 2560 pixeli, 298 PPI, format  16:10).

Entertainmentul e impulsionat și de un quad-difuzor tunat de AKG. Iar bateria nu-ți dă emoții în privința rulajului, fiindcă oferă până la 14 ore de „viață”. Accesoriile sunt și ele pe măsură: de pildă, poți adăuga o tastatură POGO, special concepută pentru acest Tab, dar ia în calcul și caracteristica DEX, care mimează experiența de tip desktop, făcând multi-tasking-ul mult mai facil.

Apple iPad Air (2019)

Apple iPad Air (2019)

A treia variantă de iPad Air poate fi cea idală pentru mulți utilizatori de tablete. Deși forma a fost păstrată, Apple a umblat la interior, adăugând, printre altele, un Smart Connector care permite conectarea unei tastaturi ultra-light. Fidel numelui, acest iPad e surprinzător de ușor pentru o tabletă cu un display de 10 inci (1668 x 2224 pixeli, format 4:3 , densitate 265 PPI).

Noul iPad Air e susținut de un procesor A12 Bionic, având același chip precum iPhone XS și XS Max. Conform testelor, e pregătit pentru bătăliile multi-tasking-ului sau pentru gaming-ul de anduranță, bateria rezistând până la 10 ore după un mix de activități ce includ video, browsing și lucrul cu aplicații gen Microsoft Office.

Citește și: OnePlus 7 Pro sau eleganța întruchipată