Top 7 cadouri pentru bărbații pasionați de călătorii

Academia Barbatilor

Ești în căutarea unui cadou pentru un prieten pasionat de călătorii și decizia pare din ce în ce mai dificilă fiindcă ideile vin greu și par nepotrivite? Ne-am propus să te ajutăm și să-ți facem câteva sugestii care s-ar putea să-ți meargă la inimă, atât ție cât și destinatarului. Iată așadar 7 cadouri pentru pasionații de călătorii, de la MyMan.ro, care îl vor inspira, făcându-l  să-și dorească să plece mai mult și mai departe.

1 Rucsac Avirex

rucsac avirexUn rucsac numai bun de adunat povești din drumeții sau din locuri exotice, a cărui principală calitate este… calitatea materialelor: la exterior – canvas cerat, de culoare maro închis, cu accente din piele de cal, la interior – textil, de culoare bej. Rucsacul are la interior un buzunar pentru telefonul mobil sau alte obiecte de mici dimensiuni și un alt buzunar cu fermoar. În față, dispune de un buzunar mare, care se închide cu catarame.

Rucsacul Avirex poate fi achiziționat de aici.

2 Harta lumii – Perioada marilor explorări

harta lumiiUna dintre cele mai importante epoci ale omenirii a fost cea a Marilor Explorări, în care au fost descoperite multe teritorii complet necunoscute până la acel moment. Un expert în cartografie din acea perioadă a inclus toate informațiile despre teritoriile descoperite, realizând o impresionantă „frească” a lumii din perioada secolului 17.

Harta de față e o reproducere perfectă după cea originală, constituindu-se în cadoul ideal pentru cei interesați de evoluția omenirii. Setul e format din 8 hărți care pot fi înrămate individual.

Harta lumii – Perioada marilor explorări poate fi achiziționată de aici.

3 Glob terestru cu busolă

glob terestru busolaIubești geografia și, deopotrivă, istoria? Iată un model de glob, având 21 cm înălțime și un diametru al postamentului de 14,5 cm, realizat din bronz și lemn, reproducere fidelă a celor care se făceau în secolul 17. Și care erau la mare căutare la acea vreme deoarece înglobau și o busolă. În plus, harta aplicată pe acest glob e o reproducere după cea a geografului flamand Mercator.

Globul terestru cu busolă poate fi achiziționat de aici.

4 Machetă corabie Mayflower

mayflowerDacă persoana pentru care gândești un cadou este un pasionat de navigație și corăbii, atunci în mod cert trebuie să fi auzit de Mayflower, nava care a intrat în istorie după ce, în toamna anului 1620, un grup de pelerini olandezi și englezi s-au îndreptat din Europa către America, în dorința de a înființa o colonie în Lumea Nouă.

Traversarea Atlanticului, după 67 de zile, s-a soldat cu succes iar noua colonie a fost numită Plymouth. Macheta corabiei e realizată din lemn, având dimensiunea de 33 cm.

Macheta Mayflower poate fi cumpărată de aici.

5 Replică avion „Bătrânul Charles”

avion charlesGeorges Guynemer a fost unul dintre primii piloți francezi în Primul Război Mondial. El a pilotat un avion care fusese poreclit „Bătrânul Charles” și a rămas în memoria și-n conștiința francezilor drept un adevărat erou național. Originalul avionului se găsește în Muzeul Aerospațial din Franța iar pasionații de istorie și aviație vor fi mai mult decât încântați să dețină replica lui, la dimensiunile 60 x 76 x 23 cm.

Replica „Bătrânul Charles” poate fi cumpărată de aici.

6 Busolă „Collector”, Regele George IV

busola collectorPe vremuri, unele persoane considerau această busolă inventată undeva în China Antică, drept un instrument de magie. Busola „Collector” a fost creată inițial pentru colecția de instrumente științifice a regelui George al IV-lea, având un design elegant, cu sistem cardanic, bolul în care este așezată rămânând permanent în poziție orizontală. Busola are o greutate de 0,5 kg, are 7 cm diametru și e prelucrată manual, în bronz.

Busola „Collector” poate fi cumpărată de aici.

7 Set Darwin Explorer

set darwin cadouri pentru pasionații de călătoriiCe ne-am fi făcut și ce am fi crezut despre noi înșine dacă n-ar fi existat teoria evoluționistă a lui Charles Darwin, celebrul naturalist și explorator? Care în mod cert purta cu el în călătoriile pe care le făcea un asemenea set format dintr-o lupă de mici dimensiuni, cu mâner din lemn, un telescop de alamă și o busolă, toate elementele fiind așezate într-o superbă cutie de lemn și capac de sticlă.

Setul Darwin Explorer poate fi cumpărat de aici.

Citește și: 10 cadouri pentru bărbații care par să le aibă pe toate