Top 7 cei mai bogați oameni de sport din lume în 2018

Academia Barbatilor

Pasionații de sport se întreabă uneori care sunt cei mai bogați sportivi ai lumii. Se fac clasamente an de an și ierarhiile se schimbă, nu spectaculos, dar suficient cât să cuprindă de fiecare dată nume noi, la care se adaugă suișurile și coborâșurile de rigoare. Care sunt însă cei mai bogați oameni de sport?

Aceștia sunt foști sportivi, care au rămas, într-un fel sau altul, în zona sportului. Sau nu. Revista Forbes e cea care se ocupă de fiecare dată cel mai bine de aceste topuri. Și, surpriză, ghici cine-i pe locul 2?

1 Michael Jordan – 55 ani

Avere netă: 1,6 miliarde $

michael jordan

Michael Jordan. Foto: nbcnews.com

Pentru cei care nu știu, sau au uitat, Michael Jordan este un fost jucător profesionist de baschet. Unul dintre cei mai buni din istorie, după mulți chiar cel mai bun. Jordan a jucat timp de 15 sezoane în NBA, cariera lui fiind împărțită între două echipe: Chicago Bulls și Washington Wizards. După ce s-a retras a avut diverse afaceri iar în prezent este proprietarul echipei Charlotte Hornets.

Se estimează că averea lui Michael Jordan a atins în 2018 un nivel de 1,6 miliarde de dolari, fapt ce-l plasează pe locul 1 în topul celor mai bogați oameni de sport din lume.

Pot accepta eșecul – toată lumea îl are la un moment dat. Dar nu pot accepta să nu încerc” – Michael Jordan

2 Ion Țiriac – 79 ani

Avere netă: 1,28 miliarde $

ion tiriac

Ion Țiriac

Fostul tenisman și jucător de hochei, posesor al uneia dintre cele mai celebre mustăți din lume, Ion Țiriac e un nume supercunoscut în zona afacerilor. Printre altele, el este proprietarul turneului Mutua Madrid Open Tennis și managerul jucătorului de tenis francez Lucas Pouille.

Am fiecare model de Ferrari care a apărut. Am fiecare model de Mercedes care a apărut, fiecare model de Jaguar, fiecare model de Porsche” – Ion Țiriac

3 Vince McMahon – 73 ani

Avere netă: 1,22 miliarde

Vince McMahon

Vince McMahon Foto: stillrealtous.com

Vince McMahon e un fost wrestler profesionist american. Nu i-am spus „luptător”, ca să nu încurcăm lucrurile: McMahon a practicat wrestlingul, sportul acela minunat în care totul e… fake. În prezent, el este acționar majoritar și președinte al organizației WWE (World Wrestling Entertainment), a cărei conducere a preluat-o de la tatăl său, în anii 80.

Majoritatea averii lui McMahon are ca sursă wrestlingul, dar el activează și în zona fotbalului american, a afacerilor, a producției de filme, chiar și a actoriei.

Nu mi-e teamă de eșec. Nu-mi place să am eșecuri, urăsc asta. Dar nu mă tem de ele” – Vince McMahon

4 Michael Schumacher – 49 ani

Avere netă: 780 milioane dolari

cei mai bogați oameni din sport schumacher

Michael Schumacher. Foto: givemesport.com

Fostul pilot german de Formula 1, despre care mulți spun că a fost cel mai bun din istoria acestei competiții, se află într-o postură mai mult decât ingrată după stupidul accident pe care l-a suferit la schi în anul 2013 și în urma căruia este imobilizat la pat, în stare foarte gravă.

Schumacher e unicul pilot de Formula 1 din istorie care a câștigat șapte titluri, cinci dintre acestea fiind obținute consecutiv. Averea lui se ridică la 780 de milioane de dolari, însă este în continuă scădere, în urma tratamentelor costisitoare pe care le efectuează la reședința sa, familia sperând într-o recuperare, fie și parțială.

Dacă începi lucrul într-o echipă, mai întâi trebuie să faci să funcționeze acea echipă, apoi vei primi și tu ceva înapoi” – Michael Schumacher

5 Tiger Woods – 42 ani

Avere netă: 740 milioane $

cei mai bogați oameni din sport tiger woods

Tiger Woods

Tiger Woods este singurul din acest top încă aflat în activitate. Jucătorul profesionist de golf, cel mai mare din istoria acestui sport, s-a bucurat de o popularitate imensă până la scandalul de infidelitate din anul 2009, în urma căruia cariera lui a avut mult de suferit. Revenit în activitate, Woods a câștigat recent primul lui turneu după o perioadă de cinci ani.

Woods continuă să fie unul dintre cei mai bine plătiți sportivi ai lumii, averea lui fiind obținută din prezența la turnee și din contractele de publicitate.

„Am ajuns să joc golf ca să mă întrețin. Și ce poți să ceri mai mult decât să fii plătit pentru ceva ce-ți și place să faci?” – Tiger Woods

6 Magic Johnson – 59 ani

Avere netă: 600 milioane $

cei mai bogați oameni din sport magic johnson

Magic Johnson

Magic Johnson este un fost jucător profesionist din liga americană de baschet, care a activat timp de 13 sezoane pentru echipa LA Lakers, perioadă în care a câștigat numeroase trofee, ajungând în Hall of Fame-ul NBA-ului. În anul 1991 s-a retras brusc din activitate, după ce a anunțat că a fost diagnosticat cu virusul HIV. A creat apoi o fundație împotriva acestei boli devastatoare, fiind un militant activ.

În prezent, Johnson este peședintele clubului Los Angeles Lakers, având o avere estimată la 600 milioane de dolari, care-l aduce în postura de al doilea cel mai bogat fost baschetbalist din lume, după Michael Jordan.

„Nu întreba ce pot face coechipierii tăi pentru tine. Întreabă-te ce poți face tu pentru ei” Magic Johnson

7 Roger Staubach – 76 ani

Avere netă: 600 milioane $

cei mai bogați oameni de sport

Roger Staubach. Foto: Paul Moseley/MCT/Newscom

Staubach e un fost jucător profesionist de fotbal american, care a jucat pentru formația Dallas Cowboys, începând din 1969, vreme de 11 sezoane. În această perioadă a câștigat împreună cu echipa lui nu mai puțin de 5 Super Bowl-uri. În prezent este președinte executiv al Jones Lang LaSalle, companie de investiții specializată în imobiliare.

Încrederea nu apare de nicăieri. Este rezultatul a ore și zile și săptămâni și ani de muncă și dedicare” – Roger Staubach

Citește și 7 lecții de viață de la Richard Branson