Top 7 cei mai buni speakeri motivaționali din lume

Academia Barbatilor

Speakerii motivaționali pot avea o influență uriașă asupra noastră, mai ales când îi ascultăm în anumite momente ale vieții în care avem nevoie de un impuls pentru a ne împlini un vis sau pur și simplu pentru a merge mai departe.

Cuvintele speakerilor motivaționali au forță și inspiră, de aceea o idee bună este să faci o „cură” zilnică, în care, măcar pentru 10 minute, să asculți discursuri ale unora dintre cei mai buni. Care sunt cei mai buni? Hai să vedem:

7 Brian Tracy

brian tracy speakeri motivationaliBrian Tracy s-a născut pe 5 ianuarie 1944 în Vancouver, Canada, și în prezent este CEO-ul Brian Tracy International, o companie specializată în dezvoltare personală, atât la nivel individual cât și de companie. Scopul lui Brian este de a-i ajuta pe alți oameni să-și aducă la îndeplinire obiectivele printr-o eficientizare a activității, precum și să-i ajute pe aceștia să scoată la lumină întregul lor potențial.

Aceste țeluri au făcut din Brian unul dintre cei mai buni speakeri motivaționali din lume. Acumulările personale avute de-a lungul vieții sunt fenomenale: a oferit consultanță pentru un mare număr de persoane care și-au dezvoltat businessuri, a găzduit numeroase seminarii și a realizat ani la rând cercetări în domeniul afacerilor, economiei, psihologiei și filosofiei.

Nimeni nu trăiește suficient de mult cât să învețe absolut tot ce are nevoie, de la zero. Pentru a avea succes trebuie să găsim persoane care au plătit deja prețul învățării lucrurilor de care noi am avea nevoie pentru a ne atinge propriile obiective” – Brian Tracy

6 Arnold Schwarzenegger

arnold speakeri motivationaliArnold s-a născut pe 30 iulie 1947, în Austria. Îl știm cu toții: e un actor de succes, fost campion mondial la culturism și fost guvernator al statului California. Când avea 18 ani, Schwarzenegger a urmat timp de un an serviciul militar austriac, obligatoriu la acea vreme, iar în acest timp a continuat să se antreneze zi de zi, în vreme ce colegii lui nu știau cum să se odihnească mai bine. Aceste antrenamente l-au adus apoi în postura de a câștiga o mulțime de titluri, primul dintre ele fiind Junior Mr. Europe.

Disciplina lui Arnold în privința antrenamentelor era incredibilă iar faptul că a reușit să încalce regulile armatei și să se strecoare în afara unității militare pentru a participa la concurs, spune mult despre marea lui ambiție. Astăzi, el e o sursă de inspirație pentru mulți culturiști și, totodată, o sursă de motivație pentru cei care vor să fie persoane de succes.

„Pentru mine, viața înseamnă să-ți fie în permanență foame. Înțelesul simplu al vieții nu este să exiști pur și simplu, să supraviețuiești, ci să mergi mai departe, mai sus, să acumulezi cunoștințe și să fii competitiv” – Arnold Schwarzenegger

5 Robin Sharma

robin sharma speakeri motivationaliRobin Sharma  s-a născut în 1964 în Nepal, a făcut Facultatea de Drept din Dalhousie și a devenit avocat. Însă cariera lui înseamnă mai mult decât una de succes în domeniul dreptului.

Sharma este autorul a 15 cărți publicate în perioada 1995 – 2011, cu subiecte de leadership și dezvoltare personală. Una dintre cele mai de succes dintre acestea, The Monk Who Sold His Ferrari, s-a vândut în peste 5 milioane de copii în întreaga lume. Cartea este despre un personaj pe nume Julian, care decide să-și vândă casa și mașina Ferrari pentru a pleca într-o călătorie spirituală, în urma unui atac de cord.

Unii spun că Sharma e mai degrabă un scriitor motivațional decât un speaker, însă el merită să fie pe această listă, discursurile lui ridicând de multe ori sălile în picioare.

Visătorii sunt priviți ca niște oameni deloc practici. Adevărul este că aceștia sunt mult mai pactici, fiindcă inovațiile lor conduc spre progres și o viață mai bună pentru noi toți” – Robin. S. Sharma

4 Nick Vujicic

Vujicic s-a născut pe 4 decembrie 1982, în Melbourne, Australia, cu sindromul tetra-Amelia, o afecțiune extrem de rară, care face ca o persoană să se nască fără toate cele patru membre. Acest lucru a fost suficient pentru ca Nick să trăiască o viață incredibil de grea, luptându-se să supraviețuiască atât fizic cât și psihic.

A reușit, fondând o organizație non-profit, numită Life without limbs (Viața fără membre). Nick Vujicic este o sursă de reală inspirație pentru oricine, iar dacă-i urmărești câteva dintre discursurile motivaționale de pe YouTube vei realiza cât de bine s-a adaptat unui trai fără membre și, în același timp, de câtă forță mentală a avut nevoie.

Unul dintre multele lucruri interesante legate de Vujicic este că poate să tasteze 43 de cuvinte pe minut la computer. Se folosește la maxim de ciotul care-i înlocuiește piciorul stâng și pe care-l alintă „copănel de pui”. Nick a venit și în România, în anul 2011, discursul său de la Universitatea Româno-Americană având un mare succes.

E o minciună să te gândești că nu ești suficient de bun. E o minciună să te gândești că nu valorezi nimic” – Nick Vujicic

3 Les Brown

les brown speakeri motivationaliNăscut pe 17 februarie 1945, în Miami, Les Brown a fost adoptat de Marnie Brown și, în școala generală, a fost declarat drept un „retardat mental educabil”. În ciuda acestui fapt, și a consecințelor care au decurs din el, Les a fost încurajat de cei din jurul său să continue să învețe și să ofere tot ce are mai bun. Acest lucru l-a făcut să se descătușeze.

Odată cu trecerea anilor, a devenit un speaker motivațional cu o popularitate incredibil de mare datorită discursului său profund și plin de înțelesuri, care ajunge direct la inimile oamenilor. Acest lucru s-a transmis, de altfel, și în cele două cărți de mare succes, It’s not over until you win și Live Your Dreams.

„Atunci când viața te lovește, încearcă să te întinzi pe spate. Fiindcă dacă poți privi în sus, înseamnă că te poți ridica. Lasă-ți rațiunea să te ridice” – Les Brown

2 Tony Robbins

tony robbins speakeri motivationaliRobbins s-a născut pe 29 februarie 1960, în Los Angeles. Copilăria și adolescența i-au fost marcate de o existență haotică și plină de abuzuri, iar la 17 ani a plecat de acasă. La momentul în care și-a început dicursurile motivaționale, Tony promova seminariile unui alt speaker de mare succes – Jim Rohn. Ceva mai târziu, a decis să-și înceapă propria aventură în această zonă.

Și s-a dovedit a fi atât de bun, încât literalmente a schimbat în bine viețile multor oameni, prin felul său pozitiv de a privi lucrurile, prin citatele și discursurile sale și, nu în ultimul rând, prin cărțile de succes pe care le-a scris. Două dintre cele mai „palpabile” exemple, ce pot fi găsite pe YouTube sunt cele în care a reușit să vindece un bărbat de bâlbâială în doar 7 minute și să salveze căsnicia unui cuplu, în alte 8 minute.

„Unul dintre motivele pentru care puțini oameni ajung să cunoască succesul este că nu ne concentrăm niciodată pe ceea ce ne dorim cu adevărat. Nu ne concentrăm pe forțele noastre. Multe persoane își încetinesc drumul în viață alegând să nu se perfecționeze în ceva anume” – Tony Robbins

1 Eric Thomas

speakeri motivationali eric thomasEric s-a născut și a crescut în Detroit, iar la vârsta de 16 ani a ajuns pe străzi. Dar asta nu l-a împiedicat să continue lupta pentru o viață mai bună și să ajungă o persoană care să ducă o existență de care să fie mândru.

Pe YouTube poți vedea câteva dintre video-urile sale motivaționale, inclusiv o serie foarte populară, care se numește Thank God it’s Monday. Thomas a avut ambiția de a recâștiga anii în care nu a avut cum să-și asigure o educație. Astăzi, el este unul dintre marii speakeri motivaționali ai lumii. Canalul său de YouTube are o audiență uriașă, iar cărțile scrise îi aduc milioane de dolari. Discursurile motivaționale ale lui Eric sunt atât de populare, încât fragmente din ele sunt preluate în extrem de multe video-uri de același gen.

Când îți vei dori să reușești la fel de mult cum îți dorești să respiri, atunci vei avea cu adevărat succes” – Eric Thomas

Citește și idei motivaționale și lecții esențiale de la Robin Sharma