Top 7 cele mai bune tururi cu bicicleta în Europa

Academia Barbatilor

Dacă-ți place să mergi pe bicicletă și ai chef să-ți petreci o vacanță de vară descoperind locuri frumoase de pe bătrânul continent, îți propunem să alegi unul din aceste 7 cele mai bune tururi cu bicicleta pe care le poți face în Europa.

Ciclismul este unul dintre cele mai bune moduri prin care să călătorești, deoarece te duce în locuri în care nu poți ajunge cu mașina și care sunt, deseori, de o frumusețe răpitoare. Acest mod de călătorie nu este doar despre biciclete ci și despre testarea limitelor fizice dar, mai ales, despre trăirea de experiențe memorabile de vacanță.

Așadar, închiriază o bicicletă la fața locului și pornește să explorezi următoarele locuri:

1 Slovenia

slovenia tururi cu bicicleta

Foto: lifeadventures.si

Slovenia e unul dintre diamantele ascunse ale Europei în special atunci când vine vorba de activități în mijlocul naturii. Micuța țară, care are vecini prea bine cunoscuți printre turiști (Italia, Ungaria, Austria, Croația și Marea Adriatică), deține un record mondial în privința parcurilor naturale, aproape 36% din suprafața țării fiind protejată.

Acest tur cu bicicletele în Slovenia te va purta printr-un labirint montan, cu vederi panoramice fantastice și cu parcurgerea unor trasee în lungime totală de peste 6000 km, prin păduri străvechi și zone rurale de o frumusețe rară.

2 Nordul Spaniei

Camino de Santiago tururi cu bicicleta

Foto: caminocyclist.com

Explorează nordul Spaniei pe bicicletă, răsfățându-te cu tot ceea ce are de oferit acest tur: vinuri savuroase, artă, arhitectură, băuturi, gastronomie, plaje și aventuri rurale. Pedalează și fă trasee pe Camino de Santiago, inclus în Patrimoniul UNESCO, una dintre cele mai cunoscute rute folosite de pelerini din întreaga lume.

3 Cinque Terre, Italia

5 terre tururi cu bicicleta

Foto: italianvelotours.turbolento.net

Pedalează din Toscana până pe Riviera Italiei, în acest tur în care cea mai ușoară zi este cea în care parcurgi aproximativ 25 de km, cu o cățărare de 400 m. Îți vei testa capacitățile fizice dar te vei distra pe măsură. Cele cinci sate înlănțuite de-a lungul zonei cunoscute sub numele Cinque Terre (Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, și Riomaggiore) îți oferă peisaje care-ți taie răsuflarea și te energizează la fiecare 5 minute.

4 Munții Dolomiți

dolomiti tururi cu bicicleta

Foto: go-alps.com

Cățărarea Clasică e o aventură estivală pe care merită s-o iei în calcul. Munții Dolomiți se află în nordul Italiei și oferă 12 vârfuri numai bune de explorat, o țintă pentru adevărații aventurieri obișnuiți cu cățărările montane pe șaua bicicletei. Pe lângă acestea, aici poți face hiking, hand-gliding și alte activități pline de adrenalină. Nu uita să iei în calcul, pe traseu, așezările omenești din peșteri. E un drum destul de dificil, în care vei face față rigorilor unui sportiv adevărat.

5 Mallorca

mallorca

Foto: backroads.com

Cycling House, din Mallorca (cea mai mare dintre insulele Baleare ale Spaniei), promite să ofere experiențe de multe genuri, de la cele strict legate de bicicletă la cele turistice. Mallorca e vizitată anual de peste 20 de milioane de turiști, fapt ce face din Palma de Mallorca unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Spania. Dar majoritatea turiștilor nu merg mai departe de plajele din Palma, lăsând insula mai degrabă pustie.

Stai o săptămână într-o vilă spaniolă tradițională din Mallorca rurală și explorează insula pe bicicletă, până la Cap De Formentor, un far străjuit de stânci de pe care se poate face cliff diving în Mediterană. Savurează pe drum gastronomia locului, vinurile și cultura insulei.

6 Irlanda

irlanda tururi cu bicicleta

Foto: bicycletours.com

Acest tur cu bicicletele nu poate fi pe de-a-ntregul descris în cuvinte. Imaginează-ți că pedalezi prin celebrele câmpuri verzi ale Irlandei, apoi mergi de-a lungul coastei, pe Wild Atlantic Way, treci prin văi pigmentate cu castele aflate în ruine (sau nu), explorezi zona montană, experimentezi cultura locului, mâncarea și, desigur… berea (cu responsabilitate).

7 Valea Loirei (Franța)

chambord tururi cu bicicleta

Foto: tennessean.com

Ce poate fi mai frumos decât un tur pe biciclete pe Valea Loirei, regiunea plină de castele și povești? Pleacă din Blois până la spectaculosul Chateau de Chambord, cel mai mare castel de pe Valea Loirei, și bucură-te nu doar de frumusețea naturii ci și de remarcabila arhitectură renascentistă. Punctul culminant al turului este un traseu de 50-60 km de-a lungul liniștitelor drumuri ale „Grădinii Franței”, explorând castele, podgorii și sate medievale de o frumusețe picturală.

Citește și despre cele mai cool parcuri acvatice din Europa