Top 7 cele mai rapide mașini din lume în 2018

Academia Barbatilor

Sunt mulți parametri prin care se pot măsura performanțele unei mașini dar viteza maximă atinsă este unul dintre indicatorii care creează cel mai mare entuziasm. Lista de mai jos nu este făcută pe criterii 100% științifice dar ea cuprinde super-automobile iar atunci când cel mai „încet” dintre ele poate atinge 402 km/h, nu putem decât să dăm cu pălăria de pământ și să aplaudăm. Iată așadar top 7 cele mai rapide mașini din lume în 2018:

1 Hennessey Venom F5

Viteză maximă: 484 km/h

Hennessey Venom F5Cea mai rapidă mașină din lume în 2018 este, pe hârtie, Hennessey Venom F5, un automobil sport produs de compania texană Hennessey Special Vehicles, parte a Hennessey Performance Engineering. Modelul a fost prezentat la SEMA Show, din Las Vegas, în luna noiembrie a anului trecut iar reacțiile au fost pe măsură.

Recordul mondial la viteză fusese atins de către Hennessey, cu modelul Venom GT, la Kennedy Space Centre, în 2014. Cu toate acestea, măsurătorile nu s-au făcut decât într-o singură direcție (adică nu a fost testată și împotriva direcției vântului), motiv pentru care recordul nu este încă oficial.

Hennessey Venom F5 are un șasiu de fibră de carbon și un motor twin-turbo V8, de 7,4 litri și 1600 CP, fiind capabilă să atingă intervalul 0 – 400 km/h – 0 în mai puțin de 30 de secunde. Deocamdată, pe hârtie.

2 Koenigsegg Agera RS

Viteza maximă: 447 km/h

Koenigsegg Agera RS este, oficial, cea mai rapidă mașină din lume. Și totuși se află pe locul doi în această listă. De ce? Pe hârtie, Hennessey Venom F5 deține recordul neoficial, după cum spuneam mai sus, acesta nefiind încă verificat. În vreme ce Koenigsegg a făcut-o. Deci chiar dacă în acest top deține medalia de argint, în realitate, Agera RS e campioana.

Agera RS are un motor V8 de 5 litri, care e capabil să bată inclusiv recordul mondial 0 – 400 km/h – 0 cu mai bine de 5 secunde (36.44 sec).

3 Hennessey Venom GT

Viteza maximă: 435 km/h

Din cauza faptului că este produsă manual, există tot felul de discuții legate de prezența modelului Venom GT în acest top în care ar intra doar modelele de fabrică. Și totuși, uluitorul său record din 2014, de 435 km/h, nu a fost recunoscut de către Guinness Book of World Records, din cauza faptului că nu a fost calculată media de viteză în ambele direcții (cea a vântului și cea împotriva vântului), fiind consemnată doar viteza într-un singur sens.

4 Bugatti Veyron Super Sport

Viteza maximă: 431 km/h

Când Volkswagen a achiziționat brandul Bugatti, a avut un scop precis: să construiască cea mai rapidă mașină din lume. Primul Veyron a atins această țintă și, la un preț de 1,7 milioane USD a propus un motor W16, de 1000 CP. Veyron a fost detronată rapid de SSC Ultimate Aero, așa că Bugatti s-a întors, cu modelul Veyron Super Sport. Care dispune de un fantastic motor de 1200 CP și multe modificări aerodinamice care o ajută să capete alți câțiva km/h la capitolul viteză.

5 Bugatti Chiron

Viteza maximă: 420 km/h

Bugatti ChironDupă apariția modelului Veyron, Bugatti a făcut un pas în față, unul despre care se spune că e cea mai rapidă mașină din lume, cu modificări: Chiron. Dar în privința parametrilor legali, încă nu a dovedit acest lucru. Bugatti Chiron e un model de succes și apare în toate topurile atunci când vine vorba de putere, design și confort.

James May, prezentatorul emisiunii Top Gear, a numit Bugatti Chiron echivalentul unui avion Concorde. Doar 500 de mașini au fost produse în prima generație de Chiron iar fiecare dintre acestea costă nu mai puțin de 2,6 milioane de dolari.

6 SSC Ultimate Aero

Viteza maximă: 412 km/h

SSC Ultimate AeroPrestigiul lui Bugatti a fost pus la încercare de apariția unei mașini despre care nimeni nu auzise nimic. Shelby SuperCars (SSC) nu are nimic de-a face cu Carroll Shelby dar la un moment dat, modelul său, Ultimate Aero, a fost cea mai rapidă mașină din lume. În 2007 atingea 412 km/h, întrecând versiunea Veyron non-Super Sport.

Pentru a atinge recordul, mașina era ajutată de un motor V8 de 6,3 litri, twin-turbocharged, de 1287 CP. Puterea motorului nu era susținută electronic, ceea ce crea o experiență autentică pentru șoferii talentați și, în același timp, un scenariu al morții pentru cei cu mai puțin talent. Interesant este că recordul a fost deținut de Ultimate Aero până în anul 2013.

7 Aston Martin Valkyrie

Viteza maximă: 402 km/h

Aston Martin și-a dat mâna cu Red Bull Racing pentru a dezvolta Valkyrie, un supercar care beneficiază de tehnologiile întâlnite la boxele campionatului de Formula 1. Deși versiunea finală nu a fost lansată încă (fiind prevăzută pentru finalul acestui an), știm că ea include un motor V12 de 6,5 litri și 1130 CP.

Aston Martin va produce 175 de automobile iar fiecare dintre acestea va avea un preț de 2,6 milioane USD.

Citește și despre 3 super-mașini care-ți fură sufletul și banii