Top 7 cele mai scumpe telefoane din lume

Academia Barbatilor

Credeai că iPhone X e cel mai scump telefon din lume, la cei 1000 de euro pe care trebuie să-i dai ca să-l ai? Ești departe de adevăr. Există o piață a telefoanelor care costă milioane de dolari. De ce? Pentru că atunci când începi să pui pe ele metale și pietre prețioase, nu mai contează câți pixeli are camera foto sau ce procesor de ultimă generație zace în el. Pregătește cardul! Urmează să trecem în revistă cele mai scumpe telefoane din lume:

7 Vertu Signature Cobra – 310,000 $

cele mai scumpe telefoane din lume vertu cobraAșa cum știm, Vertu creează de ani buni telefoane mobile de lux. Modelul Vertu Signature Cobra costă atât de mult pentru că are un design făcut de bijutierul francez Boucheron, fiind „binecuvântat” cu două diamante, două smaralde și 438 de rubine. Și mai este un motiv: au fost scoase pe piață doar 8 telefoane.

Signature Cobra e făcut pentru persoanele care nu pot trăi altfel decât în lux. În caz că mai contează și specificațiile tehnice, el are un display de 5,2 inci, cu o rezoluție de 1080×1920, un procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 810SoC și 4 GB RAM, cu o memorie internă de 64 GB. Dar lasă asta și uită-te în ochii cobrei…

6 Gresso Luxor Las Vegas Jackpot – 1 milion $

gresso luxorOricât ai crede că greșim, nu e vorba despre un premiu dintr-un cazinou ci despre un telefon mobil vândut de Gresso, o companie prietenă la cataramă cu luxul. Acest model a apărut în Elveția, în anul 2005 (adică înaintea erei telefoanelor noastre), e făcut din aur solid și cântărește 180 de grame.

Partea din spate e construită din lemn african, vechi de peste 200 de ani, care este, în fapt, cel mai scump lemn din lume. Tastele sunt din cristale de safir, de 32 de carate. Cifrele sunt imprimate cu laser iar telefonul are o grosime de 12 mm.

5 Diamond Crypto Smartphone – 1,3 milioane $

Diamond Crypto SmartphoneȚi se pare că telefonul din fotografie arată ca un chinezism strălucitor și ieftin? Ți se pare, da. Pentru că acest smartphone cu Windows a fost conceput de designerul Peter Aloisson, care se ocupă cu producția de accesorii de lux. Este o adevărată operă de artă, cotată la „numai” 1,3 milioane de dolari pentru că include 50 de diamante, 10 dintre ele fiind din gama celor albastre, adică foarte rare.

Pe lângă asta, are părți făcute din aur roz și oferă protecție împotriva răpirilor și a șantajelor venite pe cale digitală. Apărut în 2006, telefonul are un procesor Motorola MX21, 64 MB memorie, un display TFT de 262k culori și, wow!, port USB. Dar parcă asta contează?

5 GoldVish Le Million – 1,3 milioane $

GoldVish Le MillionGoldVish a fost creat în Elveția de reputatul designer Emmanuel Gueit, cel care este „responsabil” de apariția multor ceasuri de lux și a altor accesorii. Modelul a fost premiat de către Guinness World Records în 2006, când i s-a atribuit titlul de cel mai scump telefon din lume, vândut la Millionaire Fair din Cannes.

De remarcat, desigur, că este îmbrăcat într-o „haină” de aur alb de 18 carate, pigmentată cu diamante VVS1 de 20 de carate. S-au produs doar trei modele.

4 iPhone 3G King’s Button – 2.4 millioane $

iPhone 3G King’s ButtonTopul celor mai scumpe telefoane mobile din lume trebuia să fie dominat, evident, de modelele Apple. Din nou, renumitul bijutier austriac Peter Aloisson și-a pus amprenta asupra unui telefon, acesta fiind un iPhone 3G, cu 138 de diamante montate pe el, care dintr-o dată au făcut ca prețul modelului să sară la 2,4 milioane de dolari.

În plus, un minunat diamant alb de 6,6 carate servește drept buton de home screen, sporind frumusețea acestui iPhone denumit – iată de ce – King’s Button.

3 Supreme Goldstriker iPhone 3G S 32GB – 3.2 millioane $

cele mai scumpe telefoane din lume goldstrikerMărim potul, tot cu un iPhone, model 3G S, operă a designerului britanic Stuart Hughes, cunoscut pentru bunul său gust în privința modelelor de lux pe care le creează (ca fapt divers, a avut o tentativă de a construi o întreagă casă din aur).

Goldstriker are o carcasă în greutate de 271 gr, făcută din aur de 22 de carate și un display înconjurat cu 53 de diamante de un carat fiecare. În plus, butonul de home e acoperit cu un diamant rarissim, de 7,1 carate.

2 Diamond Rose iPhone 4 32GB – 8 milioane $

Diamond Rose iPhone 4Stuart Hughes nu se joacă atunci când vine vorba să creeze telefoane de milioane. Modelul care a stat o bună bucată de timp pe primul loc este un iPhone 4, de 32 GB, pe care a reușit să-l aducă la 8 milioane de dolari grație a 500 de diamante ce au în total peste 100 de carate.

Spatele e din aur roz, iar logo-ul Apple e înnobilat cu alte 53 de diamante, în timp ce butonul de navigare e din platină, având în centru alte diamante rare.

1 Black Diamond iPhone 5 – $15.3 million

black diamond iphone 5Cel mai scump telefon din lume aparține tot designerului Stuart Hughes, care s-a „jucat” cu un iPhone 5, împovărându-l cu aur și cu diamante negre. Realizat manual, modelul a fost creat în nouă săptămâni. Carcasa e făcută din aur solid, de 24 de carate iar logo-ul Apple și marginile sunt încastrate cu un total de 600 de diamante albe, în vreme ce butonul de home constă dintr-un diamant negru, de 26 de carate.

Primul posesor al acestei splendori este un miliardar chinez, care-l folosește în mod curent. Dar dacă ai bani, Stuart Hughes e dispus să facă un alt model similar.

Citește și ce model de Macbook ți se potrivește