Top 7 cele mai tari beri din lume

Academia Barbatilor

Berile normale au o concentrație alcoolică între 4 și 6%. În lume se produc, însă, și beri care au ambiții alcoolice mai mari. Care nu merg băute una după alta, ca un suporter fericit după meciul în care echipa favorită a câștigat. În cele ce urmează am căutat și selectat cele mai tari 7 beri din lume, cu convingerea că, dacă dai peste vreuna în călătoriile tale, o vei testa și ne vei spune cum a fost:

Sink the Bismark! (Brewdog)

7 cele mai tari beri

Pregătește-ți corabia pentru marile bătălii navale, pentru că odată cu această bere IPA, produsă de legendara berărie Brewdog, vei scufunda multe „nave”. Sink the Bismark! este o bere tare, foarte tare: 41%. Desigur, este o bere artizanală, care-ți aplică un „pumn” de condimente și care se transpune în: de patru ori mai mult hamei, de patru ori mai amară, de patru ori mai puternică. Recomandabil este să nu bei Bismark din halbă, ci s-o savurezi dintr-un păhărel.

Utopia (Samuel Adams)

7 cele mai tari beri

Nu e o utopie, după cum îi spune numele, ci o bere tare ca realitatea dură din jurul nostru: 28% alcool. Artizanată în butoaiele producătorului american din orașul Boston, Utopia e o bere în ediție limitată (care costă 200 $), creată din cele mai fine hameiuri, printre acestea numărându-se speciile Spalt Spalter, Hallertau și Mittelfueh. Având o senzațională culoare rubinie și un aspect asemănător cu siropul de arțar, fiind bogată, îndrăzneață și cu un pronunțat gust de malț, înnobilată cu o dulceață subtilă, care o aseamănă întrucâtva cu vinul de Porto, berea Utopia promite vise frumoase și savoare completă.

Tactical Nuclear Penguin (Brewdog)

7 cele mai tari beri

Nucleară după nume, nucleară în pahare. O bere cu 32% alcool. Și, desigur, niciun pinguin nu ar putea să rămână în picioare după o asemenea bombă. Pe de altă parte, tu ești bărbat 100%, deci șansele de supraviețuire sunt mult mai mari. O bere cu un nume bizar, care se bate pentru primele locuri în topul celor mai tari beri, dar care, în același timp, are un caracter inovativ, chiar progresiv, fiind rebelă și robustă, lipsită de compromisuri și complicată. E „construită” pornind de la 10% bere stout, maturată apoi timp de 8 luni într-un anume tip de butoaie de whisky, apoi alte 8 luni în alt tip de butoaie de whisky. Rezultatul e genial.

Schorschbrau 57%

7 cele mai tari beri

Schosrchbrau 57% e o bere foarte tare, care se produce în cantități mici. Pe scurt, ediții limitate și exclusiviste, prezentate într-o sticlă de ceramică, încapsulate manual, numerotate și semnate de maestrul berar. Cifra din dreptul ei garantează faptul că Schorschbrau este una dintre cele mai tari beri din lume în acest moment.

Armageddon Eisbock (Brewmeister)

7 cele mai tari beri

Armageddon e un nume similar cu apocalipsa. Și cum ar putea fi altfel, dacă privim la concentrația de 65% înscrisă pe eticheta acestei beri? Una dintre cele mai puternice beri din lume te poate scoate din pantofi pentru a te arunca în amurgul existenței tale de băutor de bere. Armageddon Eisbock are numeroase arome, având mult hamei, cristale de malț, cereale scoțiene și apă de izvor 100% scoțiană. După cum ți-ai dat deja seama, e făcută în Scoția, iar scoțienii știu cu ce se „mănâncă” băuturile alcoolice tari, dar și berea. Una peste alta, berea Armageddon trebuie savurată, nu turnată pe gât.

Snake Venom (Brewmeister)

7 cele mai tari beri

Dacă te afli în preajma unei… Snake Venom, ar fi bine să ai antidotul cu tine, înainte de a  „mușca” din ea. 67,5% e concentrația alcoolică a acestei beri, dar cel mai interesant lucru este că achiziționarea ei e limitată la o sticlă / client. Snake Venom vine cu propria scrisoare de autenticitate, în caz că te-ar îngrijora faptul că ți se livrează ceva neoriginal. E cunoscută drept o bere fortificată, care nu are neapărat caracteristicile fine ale unei beri și nici bule de gaz, fiindcă tăria ridicată pur și simplu le distruge.

Struise: Black Damnation

7 cele mai tari beri

Nu te teme, nu vei cădea pradă unui blestem etern după ce bei această serie „neagră”, ci s-ar putea doar să ajungi în pragul unei come alcoolice. Originară din Belgia, seria Struise: Black Damnation cuprinde 12 beri care în mod obligatoriu conțin 50% bere Black Albert. Dincolo de aceasta, fiecare dintre cele 12 are propria ei „viață”, fiind maturată precum bourbonul, whisky-ul sau romul și primind „întăriri” de extracte de piersică, boabe de cafea sau fructe de pădure, pentru a defini această interesantă și ingenioasă serie de beri tari.

Citește și: Berea artizanală și avantajele ei