Top 7 cele mai tari branduri de ochelari de soare pentru bărbați

Academia Barbatilor

Vara bate la ușă și, ca să fii pregătit pentru anotimpul preferat al multora, ai nevoie de o pereche de ochelari de soare fashion statement. Însă ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu cool care să-ți întregească ținuta de vară, ei au și rolul de a-ți proteja ochii de razele UV, care sunt dăunătoare vederii. Așadar, dacă îți dorești o pereche de ochelari elegantă, dar și funcțională, atunci, parcurge cu atenție acest articol și vei afla care este topul mărcilor de ochelari de soare.

1 Ray-Ban

ochelari de soare pentru bărbați

Foto: Rakuten

Primul brand de ochelari de soare din lista noastră este dovada vie a faptului ca retro e un concept care nu se demodează niciodată. Încă din 1937, această marcă a lansat, unul după altul,  modele de referință. Și se pare ca încă nu și-a epuizat resursele. În cazul în care îți dorești un element care să confere stil și eleganță ținutelor tale, alege unul dintre cele patru modele cele mai populare: Aviator Classic, Original Wayfarer Classic, Clubmaster Classic și Erika Classic.

Însă acestea nu sunt singurele opțiuni, există o gamă largă de modele dintre care să îți alegi perechea preferată, pe care chiar ți-o poți personaliza, pornind de la linia ei caracteristică și  adăugând un pic de stil personal.

Ai, practic, variante nelimitate. Cu un design care nu se demodează niciodată și credibilitate câștigată în timp, ochelarii de soare Ray-Ban sunt o opțiune excelentă pentru oricine își dorește să atragă privirile vara aceasta.

2 Oakley

ochelari de soare pentru bărbați

Foto: Oakley

Acest brand de ochelari de soare a fost gândit, practic, pentru a oferi sportivului un plus de… sport. Oricât de clișeistic ar putea suna, acesta este purul adevăr. Dacă ești pasionat de sport, o pereche de ochelari de soare Oakley îți va completa în mod sigur ținuta și te va scoate din anonimat. Din 1975, anul apariției, acest brand a evoluat și a crescut, câștigându-și locul în topurile celor mai bune mărci de ochelari de soare la nivel mondial.

Popularitatea brandului a explodat atunci când o serie de sportivi de talie internațională s-au îndrăgostit de ochelarii de soare Oakley și au început să îi poarte din ce în ce mai mult. Secretul lor constă în Unobtanium, un material a cărui aderență crește pe măsură ce transpiri și care deține peste 800 de brevete. Nu vei găsi un alt brand cu același nivel de inovație tehnologică.

3 Gucci

ochelari de soare pentru bărbați

Foto: Gucci

De la piese vestimentare cool până la pantofi și genți, Gucci este un brand care excelează în toate domeniile stilistice. Dacă și-a propus să domine industria modei, nu există nici o îndoială că acest brand a reușit întru totul. Dincolo de aspectul incredibil de cool, calitatea ramelor și a lentilelor este, practic, inegalabilă. În plus, brandul face foarte clar distincția între articolele destinate bărbaților și cele pentru femei: ochelarii pentru bărbați au rame pătrate și mai groase, în timp ce modelele pentru femei sunt rotunjiți.

Din moment ce marca este cunoscută pentru preocuparea permanentă de a revoluționa lumea modei, nu este o surpriză faptul că ochelarii de soare Gucci sunt disponibili într-o varietate de culori. Variantele mai clasice sunt negru, auriu și maro, dar poți, de asemenea, alege o pereche roz, verde sau galben, în funcție de ceea ce ți se potrivește și asortează.

4 Tom Ford

ochelari de soare pentru bărbați

Tom ford, purtând… Tom Ford. Foto: michelefranzesemoda.com

Tom Ford este cel care a salvat de unul singur brand-ul Gucci de la faliment, iar asta nu este puțin lucru. La sfârșitul primului an în care a fost directorul de creație a mărcii, vânzările produselor Gucci s-au ridicat la peste 500 milioane de dolari.  Având în vedere acest lucru, orice accesoriu semnat de el se bucură de încrederea totală a publicului. Nu există nici o îndoială că atunci când vine vorba de modă, ceea ce atinge Tom Ford se transformă în aur.

Încă de la început, marca de ochelari de soare Tom Ford a urcat în topuri, iar în prezent se poate compara cu oricare dintre marile branduri de pe piață. Pasiunea și capacitatea sa inovativă sunt evidente la fiecare ramă de ochelari pe care o proiectează și cu siguranță se simt în oricare dintre celelalte proiecte în care se implică. Dacă ai o pereche de ochelari Tom Ford, ești echipat cu tot ce ai nevoie pentru a străluci în această vară.

5 Maui Jim

ochelari de soare pentru bărbați

Foto: Maui Jim

Acesta este unul dintre acele cazuri în care „numele spune totul”. Dacă ai fi crezut că este imposibil să experimentezi „vibrații insulare” prin simplul fapt de a purta o pereche de ochelari de soare, atunci, pregătește-te să descoperi că te-ai înșelat. Insula Maui este ca o pânză pe care sunt pictate culori vii, peisaje luxuriante și nuanțe indescriptibile.

Însăși esența sa este crezul acestui bine-cunoscut brand; purtând acești ochelari de soare, vei avea parte de o experiență vizuală de-a dreptul fabuloasă. Nu numai că lentilele lor oferă protecție totală împotriva nocivelo radiații UV, ci oferă purtătorului și o modalitate intrigantă de a vedea lumea din jur.

Gama oferă modele precum MAUI Green, care imită culoarea pădurii tropicale, Blue Hawaii, care împrumută diferitele nuanțe ale insulei și MAUI Sunrise, care folosește tente de roz pentru a simboliza răsăritul soarelui. Cu o pereche de ochelari de soare Maui Jim te vei simți în orice clipă ca și cum ai fi pe celebra insulă.

6 Persol

ochelari de soare pentru bărbați

Steve McQueen purtând ochelari de soare Persol. Foto: IC Action Man Blog

Nu ajungi să fii unul dintre cele mai vechi nume de pe această piață dacă produci modele mediocre și te bazezi pe noroc. Judecând și numai după istoria pe care o are în spate, Persol și-a câștigat locul ca una dintre cele mai apreciate mărci de ochelari de soare din zilele noastre, demonstrând în mod constant că valoarea este obținută în timp și prin permanentă îmbunătățire.

Fără a contrazice idealurilor pe care le-a avut la începuturile sale – mai degrabă umile -, brandul a reușit să creeze o gamă de modele elegante, care se adresează individului secolului al XXI-lea. De-a lungul timpului, ochelarii de soare semnați de această casă au evoluat de la statutul de simplu accesoriu funcțional, la cel de expresie artistică și a personalității. Deci, dacă îți propui să adopți un look elegant în această vară, pariază pe o pereche de ochelari de soare Persol.

7 Versace

ochelari de soare pentru bărbați

Foto: Lyst

Nu există nicio îndoială că modelele îndrăznețe ale acestui brand pot fi recunoscute oriunde și sub orice formă. Toată lumea este de acord că Versace se numără printre marile daruri pe care italienii le-au dat omenirii, ba chiar undeva acolo, sus, alături de paste și de pizza.

Cu toate acestea, spre deosebire de mâncare, Versace a dominat, fără-ndoială, industria modei încă de la începuturile sale. Designul și modelele ramelor lor nu fac absolut deloc economie de elemente spectaculoase și poate tocmai de aceea, a avea o pereche de ochelari de soare Versace este sinonim cu a avea clasă.

Citește și: Cum să-ți asortezi ochelarii de soare la ținută