Top 7 forțe de poliție din lume

Academia Barbatilor

Academia Barbatilor

, Top 7

Lumea, așa cum o știm, e plină de corupție și cruzime. Infractorii vor cutreiera mereu străzile și vor contamina marile orașe cu atitudinea lor distructivă, evitând brațul lung al legii.  Indivizi din clasa de jos se străduiesc să obțină un venit stabil și alimentează această lume a infracționalității. Cine ne apără de ei? Poliția. Hai să vedem care sunt cele mai bine pregătite forțe de poliție din lume.

Atât timp cât va exista omenirea, va fi prezentă și moștenirea generației de infractori, cea a corupției sau cea a oamenilor care recurg la acte în afara legii, pentru a obține ce-și doresc. Datoria fiecărui membru al poliției este să păstreze siguranța națiunii prin combaterea infracțiunilor și să se asigure că populația respectă regulile, reglementările și legile țării.

Un clasament al celor mai bine antrenate forțe de poliție din lume, în raport cu performanțele și eforturile cât și măsurile de securitate și sistemele pe care le au pentru a aplica eficient legea, e cât se poate de interesant. Nu te mira că el nu include și Poliția Română. Ai noștri se ocupă în special de plăcuțele de înmatriculare.

7 Poliția Federală a Germaniei

Reprezintă un sistem polițienesc de elită ce controlează unități care se întind pe suprafața a 16 landuri, împreună cu alte două organizații federale ale legii ce servesc drept ajutor în situații când infracționalitatea atinge un nivel amenințător.

Fiecare unitate are o divizie de forță separată, jurisdicție și expertiză în domenii speciale. Cu mai mult de 40 000 de ofițeri antrenați, competenți și dedicați, Poliția Federală asigură liniștea pe întreg teritoriul Germaniei. Interesant este că, în comparație cu poliția altor state, în Germania îndatoririle ce trebuie îndeplinite nu necesită întotdeauna permisiune specială  de la superiori.

Germania are o universitate specială numită Deutsche Hochschule der Polizei (Universitatea Germană de Poliție) ce reprezintă locul oficial în care toți studenții au parte de studiu intens și antrenamente, înainte să înceapă munca pe teren. Fiecare candidat urmează a beneficia de aceleași cunoștințe ale sistemului judiciar, care servesc drept reguli pentru toți noii ofițeri de poliție.

Poliția Federală s-a dezvoltat mult în ultimii ani, devenind din ce în ce mai independentă dar și mai avansată din punct de vedere tehnologic.

6 Poliția Federală Australiană (AFP)

Poliția Australiană este renumită pentru că face tot ce îi stă în puțină, prin pregătirea și puterea investită de guvern, pentru a menține legea la cele mai înalte standarde. Într-o țară în care producția ilegală de droguri este în creștere de la an la an, Poliția Federală Australiană se poate mândri cu una dintre cele mai mari capturi de droguri din istoria națiunii: un transport de metamfetamină estimată la aproximativ 900 milioane de dolari australieni.

AFP are o reputație excelentă în privința pedepsirii infracționalității. Numai o forță polițienească bine pregătită ar fi putut să întreprindă o operațiune complicată și complexă de tip pânză de păianjen, fără a trezi suspiciunile celor implicați. Motivul pentru care AFP poate fi considerată una dintre cele mai bine antrenate forțe de poliție este ușurința cu care creează colaborări cu alte forțe ale legii – de pildă, NSW – pentru a combate terorismul.

Jos pălăria pentru AFP, pentru că este printre primele forțe care au implementat, teoretic și practic, egalitatea între sexe în privința angajaților. Australienii plănuiesc să aibă mai multe femei în poliție în următorii 10 ani. Se așteaptă ca mai mult de jumătate dintre femeile ce depun jurământul pentru țară să se alăture forței justiției.

5 Poliția Națională a Franței

Franța este cunoscută drept „Destinația iubirii”, pentru că are parte de unul dintre cele mai vizitate orașe ale lumii. Recent, omenirea a ajuns într-un impas după ce știrile au relatat despre atacurile teroriste de tot felul din Paris. Orașul Iubirii a devenit Orașul Dezastrului. Poliția franceză este antrenată petru a face față unor infracțiuni de ordin mai minor, cum ar fi furturile, jafurile, cazurile de persoane dispărute, accidentele de mașină, depășirea vitezei etc.

Și totuși, s-a dovedit că lucrurile nu stau doar așa și că Poliția Națională este un organism extrem de bine organizat, aflat sub jurisdicția Ministerului de Interne, care include aproape 150.000 de angajați puși în slujba securității cetpțenilor francezi. Poliția Națională operează în marile orașe ale Franței, în vreme ce localitățile mai mici, zona rurală și zonele de frontieră sunt lăsate în grija Jandarmeriei.

4 Poliția din Noua Zeelandă

poliția noua zeelandaUniversitatea regală de poliție din Noua Zeelandă pregătește studenți și recruți pentru noile misiuni. Neo-zeelandezii dispun de una dintre cele mai bine antrenate forțe de poliție din lume, care se focusează pe tot ceea ce ține de aplicarea legii: selectarea celor mai buni recruți care de la început dovedesc loialitate uniformei și orașului respectiv, dedicare, integritate și abilitați de rezolvare a problemelor.

O condiție obligatorie pentru a deveni ofițer al poliției din Noua Zeelandă este să treci cu bine printr-un program de antrenament, să poți manevra arme grele de foc dar și arme tactice. Poliția din Noua Zeelandă este separată în următoarele unități cu antrenament specific: 111 – Brigada de urgență înarmată contra infractorilor, patrula, divizia anti-tero, anchetele criminalistice, brigăzile de scufundători, unitatea K9, divizia narcotice, departamentul de trafic și suportul E-crime.

3 Poliția Statală Italiană (Polizia Di Stato)

Pe lângă varietatea de delicii culinare, pe lângă apusurile romantice din Capri și eleganța de pe Coasta Amalfi, Italia este, în același timp, casa Mafiei, responsabilă în bună măsură de crima organizată la nivel mondial.

Polizia Di Stato poate fi considerată una dintre cele mai bine antrenate forțe de poliție din lume datorită implementării eficiente și exclusive a diviziei Anti-Mafia, una responsabilă de arestarea a doi dintre cei mai periculoși și violenți capi ai Mafiei, care se ascundeau în munți.

Una peste alta, Forța Națională de Poliție italiană constă într-un uimitor personal, de aproximativ 300 000 mii de ofițeri de poliție, împărțiți pe 5 divizii naționale și 5 divizii de poliție locale, și reprezentând cel mai mare număr de polițiști din Uniunea Europeană. Aceștia primesc ajutor și din partea armatei italiene, de asemenea și de la alte forțe speciale și dispun de mașini foarte rapide, branduri precum Lamborghini Huracan (care necesită un training ceva mai complex pentru a putea fi condusă în condiții de urgență).

2 Departamentul de Poliție New York (NYPD)

Da, este vorba de cea mai bună și bine antrenată forță polițienească din America, una care și-a început activitatea în 1845. Zeci de ani în serviciul comunității, practicând aplicarea legii ca prim obiectiv, ca scop și ca misiune. Indivizi antrenați la cele mai înalte standarde pe care o secție de poliție municipală le poate oferi.

Responsabilitatea de a proteja atât de multă lume, aproximativ 8,5 milioane de locuitori, cât are New Yorkul,  vorbește de la sine despre nivelul ridicat de antrenament al ofițerilor la care aceștia trebuie să facă față pentru a putea să onoreze sloganul „protejează și apără”.

Datorită antrenamentului NYPD, rezultatele muncii lor, ca oameni ai legii, s-au regăsit în scăderea infracțiunilor violente cu 80%.

NYPD este a doua cea mai bine pregătită forță de poliție din lume datorită în principal structurii diviziilor de training a ofițerilor de poliție: oportunități de școlarizare, training de recrutare, trainingul abilităților fizice și tactice, training pentru șoferi, training pentru conștientizarea pericolului chimicalelor, training tactic, training pentru computere, pentru civili, anchete criminalistice, dezvoltarea personalului sau resurse umane.

Ofițerii NYPD se specializează, de asemenea, într-o gamă variată de servicii de urgență: K9, patrula de coastă, suport aerian, anti-terorism, brigade de geniști, narcotice și transport public, care acoperă majoritatea zonelor în care infracționalitatea încearcă să-și facă de cap prin New York.

1 Agenția Națională de Poliție Japoneză (NPA)

Aflată sub directa supervizare a Apărării Naționale, NPA are disciplina ca piatră de temelie a fiecărui ofițer de poliție din Japonia, fiind foarte greu, dacă nu imposibil, să găsești ofițeri corupți, cum se (mai) întâmplă în America.

Structura antrenamentului pe care ofițerii de la agențiile de poliție îl primesc poate fi privit drept intens, versatil și flexibil, unul care acoperă aproape toate aspectele prevenției crimei și aplicării legii. În NPA, polițiștii și polițistele sunt antrenați în mod egal în următoarele divizii care sunt responsabile de rezolvarea fiecărei situații:

  • Divizia de afaceri generale – se ocupă cu contabilitatea și problemele studenților
  • Divizia de training pentru administrația poliției – antrenează fiecare recrut nou pentru a face față completării hârtiilor, telefoanelor de urgență etc.
  • Divizia de training pentru siguranța generală – responsabilă ca prevederile de siguranță a populației să fie implementate și respectate
  • Divizia de training a polițiștilor comunitari – sunt prezenți pentru suportul celor ce au cea mai mare nevoie de ei
  • Divizia de training pentru anchetele criminalistice – investighează fiecare caz de infracțiune
  • Divizia de training pentru crima organizată – au în vedere „lumea subterană” a Japoniei
  • Divizia de training pentru trafic – este privită cu mult respect în comparație cu alte țări din afara Asiei, datorită populației de aproape 100 de milioane de oameni – ceea ce înseamnă o rată mai mare a stresului, mai multe accidente, ciocniri și victime colaterale cu care foarte bine antrenata divizie de trafic trebuie să se descurce.
  • Divizia de securitate a poliției – este una dintre principalele divizii care ajută în situațiile foarte ostile.
  • Divizia de training pentru instructor și divizia pentru partea fizică, foarte importante în NPA.

Există, de asemenea, un centru de training și cercetare care se ocupă cu investigarea infracțiunilor financiare care se bazează pe spălarea de bani și cazuri de fraudă. Ofițerii de poliție ai NPA sunt antrenați și pentru lupta împotriva „cyber-crimei”. Implementarea admirabilă a sistemelor de management al crizelor pentru ajutorul în caz de dezastre își face loc și în cooperarea pe plan internațional cu alte autorități pentru a ajuta în lupta împotriva crimei globale.

Citește și despre cele 10 țări imposibil de invadat