Top 7 sneakers clasici și albi

Academia Barbatilor

Încălțămintea e unul dintre cele mai importante aspecte ale garderobei unui bărbat, reprezentând de multe ori fundația stilului general. Dacă lucrezi la construirea propriei tale imagini, începe cu încălțămintea. Și ia în calcul că nu orice variantă, culoare și tip de încălțăminte se potrivesc la unison de fiecare dată – uneori e nevoie de un pic de efort pentru a pune piesele la un loc, iar acest lucru se poate face ceva mai ușor dacă implici o culoare care ar trebui să-ți devină prietenă: albul.

Încălțămintea albă este un fel de „sigiliu” al stilului: se poate asorta cu aproape orice, conferă o fundație curată oricărei alte piese de îmbrăcăminte, căreia îi pune în valoare potențialul și livrează o incontestabilă picătură de clasă pe care altă culoare, mai complicată, trebuie să facă eforturi pentru a o găsi. Mai jos propunem 7 sneakers clasici, de culoare albă, care pot face față cu brio unor situații vestimentare în care nu știi ce să încalți:

Adidas Stan Smith

Adidas Stan Smith este un pantof legendar. Este parte a lineup-ului companiei Adidas de mai bine de 40 de ani, fiind una dintre cele mai recognoscibile încălțări din toate timpurile, prezentă și în producția zilelor noastre cu o evidentă influență stilistică. Modernii sneakers Stan Smith nu sunt replici ale originalilor în cele mai mici detalii, dar păstrează stilul minimalist, culoarea clasică și brandingul subtil și retro. Ca precursor al celebrului model cu trei dungi, acest model „all-white” se laudă cu prezența trifoiului Adidas, cu pielea de calitate superioară și cu look-ul nostalgic.

New Balance 997H

New Balance a spart tiparele când a lansat modelul original 997. În zilele noastre acest pantof se comportă ca o sursă de inspirație pentru o mulțime de variante și stiluri alternative. Unul dintre aceste exemple este chiar 997H, un profil pentru noile generații, care e adaptat vremurilor moderne. Acesta e caracterizat de o talpă cu spumă moale, care-ți ține piciorul în „puf” pe parcursul zilei și un design legendar, care întoarce privirile, oriunde te-ai afla.

Reebok Classic Trainer

reebok classic

Modelul Reebok Classic Trainer a fost lansat în anul 1983 și continuă să fie unul dintre cele mai aplaudate modele în privința esteticii. Acești pantofi sunt făcuți să marcheze o bornă în garderoba oricărui bărbat, inclusiv în anii care vin, grație ornamentelor minimaliste din piele, a tălpilor ștanțate și a greutății reduse, oferind tuturor celor care-i poartă un echilibru între stil și confort. În interior, pantofii au o căptușeală specială, care aduce un strat suplimentar de durabilitate și plăcere a purtării.

Nike Air Force 1

nike air force 1

Nike Air Force 1 e un pantof legendar, care continuă să fie din ce în ce mai popular, grație descendenței sale iconice. Profilul acestor pantofi nu s-a schimbat foarte mult de la momentul creării lor de către designerul Bruce Kilgore, cel care a introdus, odată cu ei, în 1982, tehnologia Nike Air. Piele, material sintetic sau textil în partea superioară, în funcție de tipul pantofului (există 5 tipuri, de la cei joși la cei super-înalți), amortizare încapsulată și o talpă de cauciuc nemarcată, care asigură o aderență adecvată. Ca fapt divers, să nu uităm că modelul Nike Air Force 1 și-a luat numele de la cel al aeronavei care îl transportă în mod oficial pe președintele Statelor Unite.

Converse Chuck Taylor All Star 70

Converse Chuck Taylor All Star 70

Nu credem că e nevoie de vreo introducere pentru Converse All Star 70. Este unul dintre cele mai… transcedentale modele ale companiei, un campion care a fost updatat de nenumărate ori de-a lungul timpului, de la lansarea lui ce a avut loc în anii ’70 (asta dacă nu ne gândim că modelul în sine a apărut în anii ’20). Chuck Taylor All Star 70 continuă să fie un hit, mai ales că este îmbunătățit în mod constant, de la calitatea pânzei folosite la cea a tălpii și a celorlalte materiale premium care îl însoțesc. La interior, acești „converși” au branțuri de pluș care conferă suport și stabilitate.

Vans Authentic

vans authentic

Un sneaker care e de multă vreme în peisaj, devenind atât un simbol cultural cât și o piesă de încălțăminte accesibilă. Vans Authentic se confundă cu skate-ul și cu tot ce ține de cultura surfingului datorită prezenței pe termen lung a companiei în tot ce ține de competițiile acestor două sporturi. Vans implementează în mod constant materiale noi în „autenticii” lor, formula generală rămânând, însă, aceeași. Sneakers joși, pănză durabilă și capse rotunde, de metal.

Nike Cortez

nike cortez

Forma acestui model Nike îl transformă într-un alt „clasic” care străbate fără nicio problemă timpurile. Iterația alb pe alb a binecunoscutului logo al companiei este una dintre cele mai dominante imagini ale lui Cortez, dar reputația și-a construit-o grație calapodului confortabil, stilului versatil și look-ului inspirat, el putând fi asortat aproape la orice ținută.

Citește și: 7 piese de stil masculine pe care femeile le consideră atrăgătoare