Top 7 sugestii pentru a-ți îmbunătăți performanțele în pat

Academia Barbatilor

În fiecare zi, în întreaga lume oamenii se bucură de momente intime de plăcere și de conexiunea unică pe care o aduce iubirea fizică. O sexualitate sănătoasă nu are legătură doar cu plăcerea. Ea este, de asemenea, un factor care contribuie la starea generală a sănătății, atât din punct de vedere fizic, cât și mental. Nu există o cale mai bună de a atinge acel nivel de intimitate cu un partener față de care ai sentimente, iar atunci când ajungi la o relație bazată pe  încredere cu acea persoană specială din viața ta, te simți împlinit. Sexul înseamnă, deopotrivă, a da și a primi, dar presupune și puțin efort. Iată 7 sugestii pentru a-ți îmbunătăți performanțele sexuale:

1 Condimentează puțin lucrurile

performanțe în pat

Este bine-cunoscută vechea zicală: „diversitatea este condimentul vieții”. Acest lucru este valabil și în ceea ce privește sexualitatea. Făcând același lucru, în același loc, de fiecare dată, devine mai mult o rutină decât o plăcere, așa că e foarte util să condimentezi puțin lucrurile. În special dacă ai o relație de lungă durată. O viață sexuală monotonă poate deveni plictisitoare și neinspirațională. Pentru o perspectivă nouă, încearcă diferite poziții. Poate că nu o să iasă perfect la început, însă simplul fapt de a încerca ceva nou poate fi exact acel detaliu de care e nevoie pentru revigorarea vieții amoroase.

Poți schimba și decorul. Fără îndoială că dormitorul este în regulă, dar de ce să nu variezi puțin? Invită-ți partenera la o plimbare prin pădure și bucurați-vă de natură într-un mod inedit! De asemenea, diferitele încăperi ale locuinței pot fi foarte amuzante.

Nu-ți fie teamă să te joci cu câteva elemente de recuzită. Un pic de mătase pe pielea goală oferă senzații uimitoare și vă stimulează să atingeți noi nivele de intimitate. Încurajează-ți partenera să se deschidă și împărtășiți-vă fanteziile. Poate că visați la aceleași lucruri, însă timiditatea v-a împiedicat să vi le mărturisiți.

2 Nu sări peste preludiu

performanțe în pat

Preludiul poate fi foarte plăcut și poate aprinde pasiuni care au ars mocnit până atunci. Sunt foarte multe lucruri pe care le puteți face pentru a aprinde scânteia. Uneori, o simplă atingere din partea partenerului poate fi suficientă. Puteți începe cu o cină romantică, cu atingeri subtile pe sub masă, urmată de masaj reciproc și, mai departe, lăsați-vă purtați de val.

Interesant este că preludiul nu trebuie neapărat să fie parte a unui act sexual, dar, dacă îți joci cărțile corect, s-ar putea ca tu și partenera ta să aveți parte de o experiență memorabilă.
Nu te grăbi să treci de preludiu. Anticiparea vă va stârni pe amândoi și vă va face să vreți să vă dăruiți unul altuia și să vă avântați în valurile pasiunii așa cum o făceați la începutul relației. Iar dacă rămâneți în pană de inspirație, opriți-vă și vedeți ce ați putea face împreună. Dacă vă dați puțin silința, veți constata că orice activitate pe care o faceți împreună poate fi un excelent preludiu.

3 Eliberează-te de stres

Stresul este unul dintre atributele vremurilor în care trăim. Lucrăm mai mult și mai greu decât oricând. Din păcate, stresul și anxietatea pot avea efecte negative asupra funcției erectile și a performanței sexuale. La sfârșitul unei lungi și epuizante zile de lucru, probabil că ultimul lucru de care ai mai avea chef ar fi să faci sex. Poate că ești preocupat de proiectul la care lucrezi sau ai în minte o grămadă de alte lucruri.

Ar fi bine ca atunci când închei o zi de lucru și pleci de la birou, să reușești să de detașezi de problemele de acolo. Așa că, încearcă să împingi tot ce e legat de lucru în spatele minții și caută intimitatea alături de persoana iubită. Ține minte un lucru foarte important: sexul de bună calitate este una dintre cele mai eficiente modalități de a te elibera de stres, iar trăirea pozitivă pe care ți-o creează o partidă memorabilă de sex te va face să te trezești a doua zi relaxat și cu un tonus pozitiv. Deci, închide-ți telefonul și concentrează-te pe ceva mult mai plăcut.

4 Controlează-ți proastele obiceiuri

vin

Fumatul este un obicei distructiv din multe puncte de vedere, dar, dacă ai nevoie de un motiv în plus să renunți, atunci gândește-te la îmbunătățirea performanțelor tale sexuale și poate așa te vei simți motivat să dai cu piciorul acestui obicei prost. În timp, fumatul poate afecta mușchiul neted din interiorul penisului, care este responsabil de menținerea erecției. Este binecunoscut, de asemenea, faptul că fumatul e resonsabil și de diminuarea libidoului, ca să nu mai spunem că fumătorii gâfâie din greu în momentele cele mai bune.

S-ar putea să te gândești că după câteva pahare, o să fii mai relaxat și o să performezi mai bine, însă efectul este exact invers. Alcoolul are tendința de a amorți simțurile, astfel încât îți va fi mai greu să ai și să-ți păstrezi erecția. Și mai grav, cu tot preludiul din lume, s-ar putea să nu răspunzi la stimulare. Există riscul ca zona ta pelviană să fie „imună” la orice fel de senzații, iar asta va fi jenant pentru tine și neplăcut pentru partenera ta.

Nu zice nimeni să nu pui deloc gura pe alcool. Un pahar sau două de vin nu vor face niciun rău, ba chiar, dacă le savurezi în compania partenerei, intimitatea dintre voi și performanța vor fi la cote înalte.

Narcoticele sunt, de asemenea, ceva ce trebuie evitat dacă îți dorești să îți îmbunătățești performanțele sexuale. În plus, aceste substanțe îți tulbură mintea, astfel încât va fi mult mai greu ca lucrurile să se pornescă în direcția cea bună. Cu toate că există droguri ce pretind că ar avea proprietăți afrodisiace, efectele pe termen lung chiar nu merită să îți asumi riscul.

5 Fă sport

Să ai o formă fizică bună este grozav pentru sănătate. Nu numai că te vei simți fantastic, ci vei și arăta bine. Și asta nu are cum să nu îți crească încrederea în tine. Exercițiile fizice sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea sexuală. Făcând sport regulat, îți  va crește nivelul de testosteron din organism și asta va face minuni în viața sexuală. Iar asta nu este tot: rezistența fizică la efort te va ajuta să devii un dinam în așternuturi.

Dar sportul mai are și alte beneficii. Când practici un sport sau mergi la sală, uiți de lucrurile care te  stresează. Te vei simți mult mai bine, vei fi mai puțin stresat –  perfect pentru viața ta sexuală.

6 Exercițiul este mama învățăturii

performanțe în pat

Atunci când ai un partener constant, este foarte liniștitor faptul că poți trăi intimitatea fără presiunea performanței. Dar asta nu trebuie să te împiedice să încerci. Ai putea dori să introduci „în meniu” o nouă poziție sau o nouă tehnică, dar să te temi că nu îți va ieși bine. Nu lăsa temerile să te oprească. Nu numai că este important ca tu și partenera ta să încercați lucruri noi, care să vă sporească performanța și plăcerea sexuală, dar ar trebui și să exersați aceste noi descoperiri până când veți simți că vă reușesc foarte bine. 

Exersarea unei noi poziții sau tehnici poate fi foarte distractivă și poate deveni scuza perfectă pentru a face sex mai frecvent. Mai devreme sau mai târziu, eforturile vă vor fi răsplătite și veți ști că ați găsit o modalitate de a vă păstra viu interesul și dorința. Pe măsură ce simțiți că v-ați prins cum se face, căutați noi și noi experiențe și luați de la capăt procesul de învățare împreună, pentru a fugi de rutină.

7 Bea o cafea

cafea

Dacă ești un iubitor de cafea, atunci vei fi încântat să afli că doza zilnică de cofeină te poate ajuta să îți îmbunătățești viața sexuală. Desigur, nu înseamnă că trebuie să consumi multă cafea, pentru că ultimul lucru pe care ți l-ai putea dori este să fii agitat. Însă o ceașcă sau două cu elixirul mult-iubit poate acționa ca o mică doză de Viagra. Îți dilată arterele și îmbunătățește fluxul sanguin, în special la nivelul penisului. Dacă ai întâlnire cu o tipă hot și la sfârșitul serii, ea îți propune să beți o cafea, nu spune „pas”. Cu puțin noroc, sau dacă ești un campion, s-ar putea să te „țină” până la cafeaua de la micul dejun.

Citește și: Cum să eviți disfuncția erectilă