Top 7 țări pe care le poți vizita cu buget redus

academia barbatilor

Călătoriile cu buget redus reprezintă una dintre provocările fiecărui travel addicted. Cu cât mai multe locuri vizitate, cu cât mai multe experiențe interesante și cu cât mai puține costuri de vacanță constituie o ecuație de travel inteligentă. Deși, de cele mai multe ori, costurile unei aventuri în necunoscut ne depășesc așteptările și socotelile de acasă, există totuși câteva destinații fascinante pe care le poți accesa cu un buget decent.

1 Sri Lanka

Această țară insulară mică, plasată de Lonely Planet în topul celor mai bune destinații, te transpune într-un peisaj interesant cu munți, plantații de ceai, plaje, temple și situri arheologice. Accesul la plaje este gratuit, iar excursiile organizate și sesiunile de scufundări sau snorkeling cu ghid local costă aproximativ 30 de dolari pe zi, cu prânzul inclus. Cazarea, mâncarea și transportul au costuri reduse. Berea și fructele costă 1 dolar iar la restaurantele obișnuite poți mânca pe săturate cu doar 3 dolari.

Sursa foto: sigue.com

2 Cambodgia

Templul Angkor Wat, plaja Koh Rong, orașele Phnom Penh și Siem Reap, toate merită trecute pe lista dorințelor și pot fi vizitate fără a face un împrumut în bancă. De la camerele de hotel, la mâncare și până la masaj, totul este accesibil aici. Un fel principal de mâncare poate costa 5 dolari, o halbă de bere 1 dolar și o oră de masaj 10 dolari. Probabil, cea mai scumpă cheltuială va fi Angkor pass-ul de 37 de dolari pe zi.

Sursa foto: rei.com

3 Guatemala

Una dintre cele mai budget friendly destinații din America Centrală și, totodată, una dintre cele mai colorate, Guatemala te va fascina atât prin peisajele sale cât și prin prețurile mici. Aici, mâncarea la un restaurant obișnuit nu ar trebui să te coste mai mult de 20 de dolari pe zi, iar prețurile pentru cazare și transport public sunt rezonabile. Prețul unui bilet la ruinele din Tikal costă 20 de dolari iar accesul la obiectivele turistice din Antigua costă 5 dolari.

Sursa foto: roadaffair.com

4 România

Țara noastră a fost inclusă pe locul 4 în topul destinațiilor fabuloase pe care le poți vizita cu buget redus. Atât pentru turiștii români, dar mai ales pentru cei străini, România are foarte multe lucruri de oferit, de la peisaje pitorești, încărcate de istorie, la rețete tradiționale delicioase, locuri pentru distracție și opțiuni de cazare în condiții foarte bune, la prețuri accesibile.
Citește și: 5 locuri cool pe care să le vizitezi în România

Sursa foto: thenaturaladventure.com

5 Columbia

Orașe coloniale, munți și văi verzi, ruine antice, plaje și junglă, Columbia pare să încapsuleze mai multe țări în una singură. Poți vizita celebrele Cartagena, Bogota și Medellin sau orășele mai mici coloniale precum Villa De Leyva sau Salento, orașul cafelei unde o cameră single costă aproximativ 23 de dolari. O masă la un restaurant local costă 5 dolari iar la restaurantele cu specific european între 10 și 15 dolari. Poți cumpăra fructe exotice de la tarabele de pe stradă cu numai 1 dolar. Transportul public și accesul la muzee nu costă mai mult de 2 dolari.

Sursa foto: audleytravel.com

6 Portugalia

Această țară devine accesibilă prin combinația dintre opțiunile de cazare bune, mâncare diversificată la un preț decent și distanțe scurte acoperite de mijloace de transport. Vinul de Porto, fructele de mare, muzica fado, plajele cu nisip fin, peisajele sălbatice cu stânci care pornesc din ocean, Portugalia are ceva pentru oricine. Pe lângă Lisabona și Porto, merită să vizitezi Coimbra, un oraș universitar foarte frumos și Nazare, pe coasta Atlanticului, unde te poți caza în cameră dublă cu doar 70 de dolari pe noapte și chiar mai puțin.

Sursa foto: redbull.com

7 Bosnia și Herțegovina

Bosnia oferă un peisaj uimitor cu munți verzi, râuri turcoaz, podgorii de viță de vie și cascade. În Mostar și Sarajevo, cele mai vizitate orașe, poți găsi camere cu 30 de euro. Mâncarea, în mare parte pe bază de carne, este surprinzător de ieftină și porțiile extrem de generoase. O porție a unui fel principal este destul de mare pentru a fi savurată de două persoane și costă între 5 și 10 euro. Intrările la obiectivele turistice sunt gratuite sau costa maxim 3 dolari iar la obiectivele care au legătură cu războiul poți intra cu aproximativ 7 dolari.

Sursa foto: digitalspoiler.com

Cirește și 10 destinații în care se ajunge greu, dar care merită vizitate