Tratamente estetice pentru bărbaţi care te ajută să arăți mai bine

academia barbatilor

Din ce în ce mai mulți bărbați vizitează centrele de estetică, iar varietatea de soluții și tratamente care li se adresează este în creștere. Prin urmare, ceea ce până de curând era un subiect tabu, a devenit astăzi un adevăr pe care trebuie să îl tratăm și noi. Am întrebat medici și reprezentanți ai celor mai cunoscute clinici din România despre tratamentele estetice de ultimă generație pe care bărbații le pot încerca pentru a obține cea mai bună variantă a lor.  Un criteriu important pe care l-am urmărit în întocmirea acestei liste a fost ca tratamentele estetice pentru bărbați să fie neinvazive sau minim invazive, deci să nu implice timp de recuperare.

Tratamente faciale pentru trăsături cât mai masculine

Specialiştii spun că, pe lângă situaţia socială sau profesională, anumite trăsături faciale au fost asociate bărbaţilor puternici, masculini. Acestea includ:

  • mandibula pătrată (“colţuroasă”)
  • bărbia lată şi proeminentă (“ascuţită”)
  • pomeţii bine conturaţi (obraji proeminenţi).

Indiferent dacă aspectul general al feţei este plăcut sau nu, aceste trăsături conferă un aspect masculin, puternic, dur.

Și în România bărbaţii apelează la un tratament neinvaziv sau minim invaziv, realizabil în cabinetul medicului estetician în mai puţin de 30 de minute pentru augmentarea trăsăturilor faciale masculine. Aceste tratamente cunoscute ca ”lunch break therapies” folosesc filere precum acidul hialuronic sau hidroxiapatita de calciu, plasate strategic la diferite niveluri sub piele pentru a produce efectul dorit, fără a fi însă jenante la palpare. Există tehnici speciale de injectare pentru accentuarea unghiului mandibulei, obrajilor şi bărbiei, cu rezultate predictibile şi complet naturale.

tratamente estetice barbati

123rf.com

Rezultatul este imediat şi dozabil, astfel încât pacientul poate aprecia în timp real schimbarea şi poate lua decizii legate de volum şi poziţie, împreună cu medicul, pe tot parcursul intervenţiei. Frecvent, două şedinte de injectare sunt preferabile pentru că este întotdeauna mai uşor să adaugi decât să scoţi.

În situaţia rară în care pacientul nu este mulţumit cu rezultatul obţinut, fillerele pe bază de acid hialuronic pot fi dizolvate în 24 de ore prin injectarea unui antidot (Hialuronidaza). Acest lucru este necesar extrem de rar şi folosit în special când apar modificări ischemice legate de presiunea exercitată de filler pe vasele de sânge din zona injectată. Alte complicaţii, de asemenea rare şi tratate într-un mod similar (Hialuronidaza), sunt legate de infecţii sau reacţii alergice. Din fericire, tratate prompt, majoritatea complicaţiilor sunt rezolvate favorabil.

Aceste tratamente pot fi efectuate fie independent, fie în combinaţie cu injectarea de Botox în partea de sus a feţei, pentru atenuarea ridurilor profunde. Astfel, faţa capătă un aspect mai masculin, mai tânăr şi mai odihnit.

Soluții de îndepărtare definitivă a părului nedorit

tratamente estetice barbati

Este absolut salvator pentru bărbați că există acum soluții de îndepărtare a părului nedorit din zone care i-au jenat întotdeauna sau care îi jenează odată cu vârsta. Epilarea cu laser este unul dintre cele mai populare tratamente în rândul bărbaților.

Laserul Soprano ICE Platinum combină 3 unde laser într-un singur capăt de lucru inovator, țintind simultan diferite adâncimi de țesut dar și structura anatomică a foliculului de păr.

Tehnologia Advanced ICE răcește pielea în timpul tratamentului pentru perioade mai lungi de timp, minimizând riscurile de arsuri și menținând căldura în interiorul dermului, acolo unde sunt tratați foliculii. Rezultatul este o îndepărtare eficientă a firelor nedorite, inclusiv a celor închise la culoare.

În ultima vreme a crescut, de asemenea, popularitatea îngrijirii bărbii cu laser. Aceasta se traduce prin eliminarea părului facial în exces, în urma a 3 – 6 sesiune de tratament

Tratamente cu laser pentru îndepărtarea tatuajelor

Cândva considerată o intervenție ireversibilă, tatuajele pot fi astăzi îndepărtate cu ajutorul laserului. Tehnologia inovativă le permite acum bărbaților să corecteze ceea ce nu le mai place, cu minim de durere dar cu rezultate foarte bune. Cei cu adevărat pasionați, vor vrea să facă loc unor noi tatuaje iar tehnnologia laser le oferă această flexibilitate.

îndepărtare tatuaje cu laser

Before & After îndepărtare tatuaje cu laser AlmaQ

Tratamente estetice pentru îndepărtarea cicatricilor postacnee

Cicatricile lăsate de acnee sunt des întâlnite în rândul bărbaților. Mulți dintre cei care au rămas cu semne din adolescență, e posibil să nu știe că există chiar tratamente eficiente, avansate și relativ rapide disponibile în clinicile medicale.

Dr. Andrei Martin, director medical al Clinicilor Medispa recomandă laserul cu CO2 pentru îndepărtarea cicatricilor postacnee, tratament care vine la pachet cu îmbunătățirea aspectului pielii prin eliminarea ridurilor fine sau a petelor pigmentare.

Laserul fracţional cu CO2 este recomandat pentru cicatrici postacneice mai pronunţate.  Cu o precizie foarte mare, acest laser produce microexcizii ale ţesuturilor cicatriceale, generând formarea de colagen şi elastină, de ţesut nou. E important de ştiut faptul că acest laser pătrunde până la nivelul dermului şi nu afectează ţesutul sănătos din jur”, explică Dr. Martin.

Tratamentul cu laser cu dioxid de carbon este o procedură nechirurgicală, cu un timp de recuperare de 4-6 zile şi cu un disconfort minim datorită aplicării unei creme anestezice.

După tratament, ţesuturile tratate vor fi acoperite cu o cremă specială, care va împiedica formarea crustelor. Este interzisă expunerea la soare şi se recomandă utilizarea unei creme cu factor de protecţie 50+.

Elimină grăsimea fără chirurgie și fără diete epuizante

Specialiștii de la Estetiq Solutions recomandă Pollogen LEGEND pentru eliminarea rapidă și fără efecte secundare a stratului adipos. Acesta este un sistem avansat utilizat în medicina estetică ce integrează tehnologii de top – VoluDerm HE, tehnologia cu micro-ace RF și TriLipo® care utilizează radiofrecvență non-invazivă și Activarea Dinamică a Mușchilor (DMA). Combinarea acestor tehnologii asigură mărirea eficientă a volumului dermului, întinderea pielii și conturare corporală.