Tricoul negru, un basic în 3 combinații cu stil

academia barbatilor

Nu există garderobă masculină care să nu conțină măcar un tricou negru. Esențial, minimalist și versatil, acest item aparent banal poate fi abordat în nenumărate variante vestimentare cu stil. Dacă alegi forma și stilul corecte, tricoul negru îți poate echilibra și chiar upgrada orice ținută. Element de bază de la care poți porni o ținută stratificată, o piesă esențială pentru un look monocrom și una dintre cele mai ușoare metode de a ieși în evidență prin stil, tricoul negru merită să fie tratat cu creativitate. Iată 3 stiluri vestimentare prin care îl poți aborda cum se cuvine.

Ținute all black

Ce poate fi mai stilat decât un outfit all balck care pune în valoare minimalismul și eleganța tricoului negru. Sobru, misterios, cu clasă…astfel vei arăta într-o ținută complet neagră, chiar dacă o compui simplist, dintr-un tricou și o pereche de jeans sau pantaloni din stofă. Optează pentru un tricou la baza gâtului, cu mici elemente de design precum un buzunar la piept și combină cu pantaloni slim sau joggers. Poți adăuga o jachetă parka sau o geacă din piele pentru a completa ținuta cu un vibe classy sau rock.

tricou negru

Sursa foto: Zara

Contrast minimalist

Alb și negru reprezintă contrastele supreme de eleganță. Nu ai cum să greșești dacă îți creezi o ținută care le conține exclusiv. În acest caz, tricoul tău negru va fi fundația în care vei ancora celelalte elemente. Combină-l cu pantaloni sau cu o pereche de jeanși albi și pantofi sport și completează ținuta cu o jachetă sau un blazer negru. Pentru a puncta un look smart casual, adaugă un sacou alb peste o ținută negru complet.

tricou negru

Sursa foto: Reiss

Tricoul negru în stilul normcore

Normcore se definește prin ținute relaxate, aparent efortless, compuse din piese alese la întâmplare. Iar un tricou negru este piesa ideală pentru un astfel de stil. În diferite modele și mărimi, de la anchior la modele la baza gâtului, pe corp sau supradimensionate, combină tricoul negru cu blugi prespălați sau indigo, chinos sau chiar pantaloni scurți, în croieli relaxate și completează ținuta cu pantofi sport sau pantofi derby, în funcție de efectul pe care vrei să îl obții.

tricou negru

Sursa foto: Mango

Sursa main foto: Massimo Dutti